Tenis

Dodig: "Najvažniji je bio povratak na 3:3"

Borna Rupnik • četvrtak, 11.08.2011.
Dodig: "Najvažniji je bio povratak na 3:3"
Foto: Kristijan Komarica

Skalp Rafaela Nadala u Montrealu jedan je od vrhunaca dosadašnje karijere Ivana Dodiga. Ključni se trenutak, kaže naš tenisač, zbio u drugom setu, kada je uhvatio priključak...

Hrvatski tenisač Ivan Dodig Kanadu će napustiti zadovoljan, bez obzira na rasplet turnira u Montrealu. U drugom je kolu izbacio drugog nositelja, Španjolca Rafaela Nadala, s 2-1 u setovima. Oba je svoja seta dobio u tie-breaku.

"Ovo je najveća pobjeda u mojoj karijeri, u mom životu. Uživao sam u njoj", izjavio je presretni Dodig po završetku meča.

Vezane vijesti

Rafael Nadal: "Dodig je odigrao vrlo dobro, vrlo agresivno. Nije ga sputavao pritisak u ključnim poenima. Na kraju smatram da mi je možda nedostajalo i malo sreće".

Vodstvo Nadala 6:1 iz prvog seta i 3:1 u drugom nije ga obeshrabrilo. Tada je uslijedio break koji je sve promijenio, istaknuo je naš igrač: "U drugom setu sam mu uzvratio za oduzeti servis i stigao na 3:3. Odmah sam zaigrao bolje. Borio sam se za svaki bod i naposljetku sam uspio. Jako sam sretan".

"Poslije tog trenutka sam počeo i bolje servirati. Postao sam opušteniji i pomoglo mi je što sam pogodio nekoliko stvarno dobrih udaraca. Mislim da je taj povratak u meč bio najvažniji trenutak, tada sam dobio priliku uopće ostati na životu", zaključio je Ivan Dodig.

Nadal smatra da takav ishod nije posljedica isključivo njegovog lošeg dana: "Iskreno, nije mi se činilo da sam igrao loše. Ne mogu reći ni da sam igrao dobro, doduše, ali istina je da nisam dobro odradio odlučujuće trenutke".

"Moram prihvatiti ovaj poraz, kao i onaj od Đokovića u Wimbledonu, na isti način na koji prihvaćam pobjede. Moram nastaviti raditi, slijede mi Cincinnati i US Open. To mi je jedini plan", završio je najbolji španjolski tenisač.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik11.08.2011. u 12:36
    Bravo zmaju!!!
    Obrisan korisnik
  • damac11.08.2011. u 12:04
    Gledo sam meč. Vidim da tu ne piše. U trećem setu je bilo 5:3 za Nadala i Dodig je uspio uzet mu servis kad je ovaj servirao za meč. Na 4-4 u tiebreaku se bacio na neku loptu, nije ju stigao, al svi su mu pljeskali.
    damac
  • Obrisan korisnik11.08.2011. u 11:48
    bravo ivane...ajmo novak do 15-16000 poena do kraja godine,onda ces izgurati i sledecu na poziciji br.1
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.08.2011. u 11:21
    pao cigan, ajmo federer!!!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.08.2011. u 11:05
    strasno,kapa do poda
    Obrisan korisnik