Nogomet

Većina odlično, a Sammir...

S Maksimira:Tomislav Pacak • srijeda, 17.08.2011.
Većina odlično, a Sammir...
Foto: Kristijan Komarica

Velikom predstavom Dinamo je napravio ogroman korak prema sudjelovanju u Ligi prvaka. Na krilima izuzetnog Sammira, Dinamo je nadigrao Malmö u takvoj mjeri da ni konačnih 4:1 nije dovoljno dobar rezultat za razigrane Modre, no i to bi im moralo biti sasvim dovoljno za uzvrat u Malmöu...

Ivan Kelava: Nezaposlen. Nije uspio ispraviti Ibanezovu pogrešku, a osim te situacije, Šveđani nisu ozbiljnije prišli Kelavi što je zasluga cijele momčadi koja je u potpunosti nadigrala švedskog prvaka.

Luis Ibanez: Uspio se asistencijom za drugi pogodak donekle iskupiti za ispadanje kod gola gostiju, no to dodavanje ne može izbrisati činjenicu da je Ibanez slaba obrambena karika i da je mogao koštati Dinamo dobrog rezultata, možda čak i Lige prvaka, da Dinamo nije imao izuzetno raspoloženog Sammira.

Domagoj Vida: S obzirom da su Šveđani tek jednom zapucali na gol, a Dinamo je igrao prilično napadački, očito je da je stoperski par obavio vrlo dobar posao. Vida je bio pravovremen, dobro je čitao igru, nije dopustio bijegove prilično brzih napadača Malmöa i zaslužuje visoku ocjenu.

Tonel: Nema se što puno opisivati igra Tonela jer on gotovo uvijek igra isto - doktorski, barem za Dinamove pojmove. Isijava iskustvom, uvijek na pravom mjestu, uvijek inteligentan u duelu, uvijek najjača karika u Dinamovoj obrani.

Šime Vrsaljko: Nije Šime u lanjskoj formi cijele ove sezone, pa ni protiv Malmöa nije briljirao. Ovoga puta Dinamo nije trebao briljantnog Vrsaljka, no on može i mora bolje jer na njega ne računa samo Dinamo već i hrvatska reprezentacija.

Adrian Calello: Njegov je učinak uvijek najmanje vidljiv, no pozorni promatrači mogli su vidjeti Calella koji dobro drži poziciju, sprječava dosta napada Šveđana, i iako brzina predaje lopte nije uvijek bila na visini, bila je ovo korektna predstava omalenog Argentinca.

Jerko Leko: Iako je jači na poziciji zadnjeg veznog, Leko vrlo korektno odrađuje i ulogu desnog veznog u Jurčićevom rombu. Čvrst u duelu, uklopio se u dobru igru vezne linije, iako jasno ne može u istu rečenicu s idućim nogometašem...

Sammir: Odigrao je već Sammir velikih utakmica za Dinamo, ali njegov učinak nikada nije bio tako konkretan u tako važnom susretu - dva pogotka, iznuđeni jedanaesterac, asistencija, brojne brze, dobre lopte, još više uspješnih driblinga, minijatura, poteza koji su natjerali Maksimir da se konačno pokloni brazilskom majstoru. U Dinamovom svijetu koji je 10 godina okrenut prema Ligi prvaka, odigrati ovako u 4. pretkolu tog natjecanja značiti zaraditi - desetku.

Milan Badelj: Teško je mogao ove večeri zasjeniti Sammira, no i kapetan je odigrao vrhunsku utakmicu. Žalit će za onih par centimetara kada je krasnim udarcem pogodio stativu, no i bez toga zaslužuje visoku ocjenu jer je pomogao Sammiru uspostaviti apsolutnu dominaciju Dinama što se tiče kvalitete igre u sredini terena.

Ante Rukavina: Odličan nastup napadača koji je s golovima i asistencijama ulovio formu i samopouzdanje, a u takvom je izdanju odličan, opasan igrač. Odlično se kretao, otvarao prostor, surađivao sa Sammirom i postigao vjerojatno ključni, drugi pogodak, koji je Dinamu vratio pozitivan duh i trasirao put prema uvjerljivoj pobjedi.

Ivan Krstanović: Nije bio posebno razigran, mogao je i bolje iskoristiti izvrsnu igru vezne linije. Očekuje se da dobije više zračnih duela, inače će izgubiti mjesto u napadu Dinama. No, u ovakvoj večeri to nisu prave teme...

Fatos Beqiraj (od 61. minute): Postigao četvrti pogodak i zapečatio Dinamovu pobjedu, a ne bude li nevjerojatnog raspada sistema u Švedskoj, i Dinamov prolaz u Ligu prvaka. Bio je aktivniji i agilniji od Krstanovića, novim pogotkom nagovijestio je povratak u prošlosezonsku formu.

Mateo Kovačić (od 85. minute): Dobio je i on prigodu u ovom velikom susretu za Dinamo. u nekoliko minuta nije mogao puno pokazati, ali sasvim se uklopio u raspoloženo izdanje Modrih.

Mario Šitum (od 90. minute): Igrao premalo za ocjenu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik19.08.2011. u 09:51
    Samo još jedna napomena, evo izašlo danas u jutarnjem. Calello samo u prvom poluvremenu imao 46 točnih dodavanja i jedno krivo. Na razini Barce :) Gdje je dio vas vido njegova neprecizna dodavanja stvarno ne znam.
    Obrisan korisnik
  • danchy18.08.2011. u 19:02
    bilo je zaleđe to...
    danchy
  • Obrisan korisnik18.08.2011. u 16:00
    pacak zaboravio si spašenog zicera u prvom poluvremenu od strane kelave kada je onaj lik išao oči u oči s njim
    Obrisan korisnik
  • tbrzica18.08.2011. u 10:13
    Da se ne zaboravi da je sve ovo omogućeno fantastičnom taktičkom pripremom od strane Jurčića koji je konačno uklopio Dinamove igrače u sustav koji im najviše odgovara. Vidi se da su Komes i Rak klase u svom poslu, ovaj Dinamo protivnike iz Europe nadtrčava svih 90 minuta.
    tbrzica
  • Obrisan korisnik18.08.2011. u 10:12
    Ne bih se složio da je Calello bio loš. Njegov je zadatak jednostavan: zaustaviti napade protivnika.To je i napravio, nisam vidio da je itko prošao pored njega ni da je izgubio ijedan duel. Možda sam nešto i propustio jer sa tribine uvijek sve izgleda drugačije. U napadačkom dijelu ga nije bilo... [više na forumu]
    Obrisan korisnik