Nogomet

"Ne jedna od, nego najbolja utakmica"

Borna Rupnik • četvrtak, 18.08.2011.
"Ne jedna od, nego najbolja utakmica"
Foto: Kristijan Komarica

Ovacije punih tribina na Maksimiru protiv Malmöa doživio je i Sammir, koji je poslije velike pobjede 4:1 bio svjestan kakvu je utakmicu odigrao...

Dinamo je pobjedom u prvoj utakmici četvrtog pretkola Lige prvaka protiv Malmöa došao pred vrata elitnog europskog natjecanja, a o izboru najboljeg igrača na terenu nitko nije dvojio.

Sammirovu igru prepoznala je publika te se iz navijačkih grla orilo i njegovo ime: "Nije ovo bila jedna od najboljih, ovo je bila moja najbolja utakmica u Dinamu. I presretan sam što se to dogodilo u ovako važnom trenutku".

Međutim, nije sve izgledalo tako blistavo kada su Šveđani izjednačili, premda je Dinamo bio taj koji je vodio igru i stvarao prilike. "Nismo pali nakon primljenog gola. Trener Jurčić nam je na poluvremenu rekao da samo nastavimo tako nastavimo i isplatilo nam se", kaže Sammir.

"Igrali smo zrelo, igrali smo kako znamo i pokazali smo da smo bolja momčad od Malmöa. Odradili smo velik dio posla, ali još moramo ostati koncentrirani u uzvratnom susretu", zaključio je.

Vratar hrvatskog prvaka, Ivan Kelava, nije imao puno posla, iako je jednom morao po loptu u mrežu. I on je istaknuo taj trenutak, odnosno Dinamovu reakciju na nepoželjni rezultat.

"Nismo srljali, igrali smo mirno i pametno od početka do kraja. Odigrali smo odličnu utakmicu, na što sam ponosan, ali treba još dovršiti posao u Švedskoj", izjavio je.

"Hvala svima što su nas bodrili. Bila je to krasna večer, a bit će još takvih ove jeseni", dodao je čuvar mreže zagrebačkog kluba.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik18.08.2011. u 11:22
    iskompleksiran!? na koga i što...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.08.2011. u 11:20
    Kako je ovaj Građanski iskompleksiran do bola. Svi uglavnom cestitaju Dinamu na ulasku u LP-a, a on govori da ce nas to pec, da smo ljubomorni, ovo ono. Dite drago je li tebi dobro?
    Obrisan korisnik
  • skembi18.08.2011. u 11:18
    Po meni nema razlike između Samira koji je kod nas dobio državljanstvo i svih igrača koje smo vrbovali po drugim zemljama:Brača Kovač, Šimunić, Rakitić, Šerić itd...Sumnjam da bi Samir u repki kočio razvoj naših mladih igrača poput Perišića i Iličevića, jedino im pomoči može.
    skembi
  • Obrisan korisnik18.08.2011. u 11:07
    meni je glupo da stranci igraju za hrvatsku to nisu hrvati pravi niti ce ikad bit
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.08.2011. u 10:29
    priznaj ali bar malo da te jebe to šta ćemo mi igrat u NAJJAČEM KLUPSKOM NATJECANJU NA SVIJETU SA NAJJAČIM KLUBOVIMA, šta će nam dolazit velikani u Zagreb, šta ćemo gostovat na najvećim svjetskim stadionima, šta će Maminjo i Barišić sjedit u loži sa velikim imenima svjetskog nogometa gledajući svoj... [više na forumu]
    Obrisan korisnik