Nogomet

Kelava: "Nismo bili dobri, ali nije bitno"

Ante Zovko • srijeda, 24.08.2011.
Kelava: "Nismo bili dobri, ali nije bitno"
Foto: EPA

Dinamovi igrači nisu se htjeli osvrtati iza sebe, na utakmicu u Malmöu. Prolaz u Ligu prvaka jedino je što je bitno, kaže junak uzvratnog susreta Ivan Kelava.

Nije bilo tako glatko kao protiv Celtica i MTK-a krajem prošlog stoljeća, ali Dinamo je protiv Malmöa u uzvratnoj utakmici u Švedskoj treći put uspio plasirati se u Ligu prvaka, prvi put pod svojim "pravim" imenom.

Apsolutni junak bio je vratar Ivan Kelava koji je zaustavio i ono što nisu mogli njegovi pouzdani stoperi.

"Nismo igrali dobro, no sve to skupa nije bitno", rekao je Kelava. "Mislim da smo svojim ovogodišnjim nastupima pokazali da zaslužujemo Ligu prvaka. Zaista smo svi presretni."

Domagoj Vida jedan je od rijetkih koji je obje utakmice odradio na visokoj razini: "Nisam bio siguran hoćemo li odmah ove sezone igrati Ligu prvaka, no naravno da sam se nadao. Imamo odličnu momčad, dišemo kao jedno i ovo je veliki uspjeh", izjavio je za klupske službene stranice.

Kapetan Milan Badelj podbacio je igrom u uzvratu nakon sjajne partije u Zagrebu, ali ostat će upamćen kao čovjek koji je vrpcom oko ruke predvodio Dinamo u Ligu prvaka. Nakon 12 godina čekanja.

"Ovo je ostvarenje sna. Vjerovali smo u sebe, zadali smo si ulazak u Ligu prvaka kao cilj, no osjećaj kada smo to i ostvarili svejedno je sjajan. Pa mi smo među 32 najbolje momčadi Europe. Znate što to znači? Igrat ćemo skupine Lige prvaka protiv momčadi iz samog vrha i to je nešto fantastično."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • skembi24.08.2011. u 12:39
    Da dobio je Werder i nije ga prošao, a nakon toga je dobio grupu EL koju je morao proći, sigurno smatraš da je Brann jaki klub kojeg nismo mogli proći! Mogli smo se nadmetati i s Baselom, a samo je HSV bio prejak.
    skembi
  • Obrisan korisnik24.08.2011. u 11:23
    ma kakve slabije dajte nam barcu,united i real da vide oni kak se igra
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.08.2011. u 11:20
    Idemo sad u Ligu prvaka i u petak imati sreće i izvući što slabije
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.08.2011. u 11:06
    Kak ne bi pljuvali po Jurčiću?? Ti veliš on nas je uveo u LP za razliku od Ivankovića i Zajeca... Daj molim te, Ivanković je u ždrijebu dobio jedan Werder koji je tada bio u samom vrhu njemačke bundeslige s Diegom i Pizarrom, a molim te usporedi momčad koju ima Jurčić i koju je imao Zajec... Nebo i... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.08.2011. u 10:27
    Vida na svakoj slici ko spidarman
    Obrisan korisnik