Košarka

Povijesni dan za Crnu Goru

Branko Barić • srijeda, 31.08.2011.
Povijesni dan za Crnu Goru
Foto: EPA

Prije nego što naši reprezentativci izađu na parket Alytus Arene na svoj prvi susret ovogodišnjeg Eurobasketa, tamo će već biti odigrane obje preostale utakmice u skupini C. Ona prva ući će i u povijest jedne države...

Crna Gora - Makedonija

Košarkaška reprezentacija Crne Gore u 14:30 sati po našem vremenu odigrat će svoj prvi dvoboj u povijesti na nekom velikom natjecanju. Veliki je to trenutak za crnogorsku košarku, ali i uopće za tu malu i ponosnu državu. Crnogorski izbornik Dejan Radonjić najviše želi da njegova momčad ostane fokusirana na sam tijek događanja na parketu, jer o toj utakmici po njemu uvelike ovisi sudbina Crne Gore na ovom Eurobasketu.

"Osim činjenice da zbog debitantskog sudjelovanja naše reprezentacije na Eurobasketu ova utakmica ima poseban značaj, zbog sustava natjecanja ona i u rezultatskom smislu nosi posebnu etiketu. Jer, kada se analizira naša grupa, može se slobodno reći kako dvoboj s Makedonijom može odrediti što će se dešavati dalje u nastavku natjecanja", tvrdi Radonjić.

Crnogorci predvođeni Pekovićem bez sumnje su favoriti u ovom dvoboju, no Makedonci s Bo McCalebbom i nekoliko iskusnih igrača poput Ilijevskog i Gečevskog također nisu bez šansi.

Grčka - BiH

Iako osakaćeni brojnim ozljedama i izostankom najvećih zvijezda, Grci su na ovaj Eurobasket došli s velikim ambicijama. Za pomlađenu momčad Iliasa Zourosa susret s Bosnom i Hercegovinom je od presudne važnosti, jer ako na startu turnira sve krene krivo, teško će biti vratiti se na pravi put. Velika je odgovornost na najiskusnijima Fotsisu i Zisisu, a važnu ulogu imat će učinak debitanta u reprezentaciji Nicka Calathesa, koji polako hvata formu nakon oporavka od ozljede.

U redovima naših susjeda, koji rasterećeni ulaze u ovaj susret i žele pokazati kako mogu igrati mnogo bolje nego što su pokazali na pripremama, sve će najviše ovisiti o prvoj violini Mirzi Teletoviću. Ako on bude imao svoj dan, i čuda su moguća.

Da BiH ima šanse u ovom dvoboju slaže se i njihova košarkaška legenda Nenad Marković u izjavi za Sarajevo-x.com : "Oni jesu favoriti, imaju samopouzdanje i odlično su igrali na pripremama, ali pritisak je na njima. Ako naši odigraju taktički mudro i pametno mogu utakmicu učiniti neizvjesnom, a onda je sve moguće."

Eurobasket, skupina C:
Crna Gora - Makedonija (14:30h)
Grčka - BiH (17h)

EP 2011., Skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Crna Gora70:65 *Sjeverna Makedonija
Grčka76:67Bosna i Hercegovina
Hrvatska84:79Finska
1Grčka 41+36
2Sjeverna Makedonija 41+25
3Finska 23+7
4Hrvatska 23-8
5Bosna i Hercegovina 23-29
6Crna Gora 14-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

EP 2011., Skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Crna Gora70:65 *Sjeverna Makedonija
Grčka76:67Bosna i Hercegovina
Hrvatska84:79Finska
1Grčka 41+36
2Sjeverna Makedonija 41+25
3Finska 23+7
4Hrvatska 23-8
5Bosna i Hercegovina 23-29
6Crna Gora 14-31

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik31.08.2011. u 11:51
    CG pobjeđuje, jači su, a grci će razmontirati bosance, posebno pod košem, jer ovi su ostali bez jedinog ozbiljnog centra-varde.
    Obrisan korisnik