Nogomet

Bilić: "Nismo gubili glavu"

S Maksimira:Borna Rupnik • utorak, 06.09.2011.
Bilić: "Nismo gubili glavu"
Foto: Davor Sajko

Hrvatska je još jednom okrenula rezultat kako bi upisala tri boda u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. Slaven Bilić prokomentirao je pobjedu nad Izraelcima 3:1...

Izbornik nacionalne selekcije Slaven Bilić imao je razloga za zadovoljstvo poslije nove pobjede nad Izraelom, koji mu postaju "stalna mušterija". Ovoga su puta utakmicu brzopotezno riješili Luka Modrić i Eduardo da Silva na početku drugog poluvremena, nakon neugodnog osjećaja rezultatskog zaostatka pri odlasku na odmor.

"Čestitam svojim igračima na apsolutno zasluženoj pobjedi, ali i na pametnoj, borbenoj i kvalitetnoj igri. Do pobjede smo došli teško, ali teška je svaka reprezentativna utakmica u ovakvim skupinama. Drago mi je da nismo gubili glavu, da smo zadržali mirnoću i povećali agresivnost poslije poluvremena i pobijedili vrlo dobrog protivnika", prokomentirao je Bilić u uvodu.

Luis Fernandez, izbornik Izraela: "Igrali smo dobro u prvom dijelu, dobro počeli. Morali smo napraviti prisilnu zamjenu ozlijeđenog vratara. Da toga nije bilo, možda ne bismo ni izgubili. Sve u svemu bila je to dobra utakmica, a o Hrvatskoj ne trebam govoriti, to je posao izbornika Bilića. Hrvatska je velika momčad, a mislim da nisu bili toliko bolji od nas u ovom susretu".

"Vratili smo se na čelo ljestvice i to je lijepa večer za nas", dodao je.

Plan za Izrael bio je forsirati igru preko bokova, pojasnio je hrvatski izbornik: "Nisu nas iznenadili s 3-5-2, najavljivali smo to. Očekivali smo da ćemo brzim protokom lopte imati prednost na boku. To smo napravili desetak puta, ali nedostajali su nam igrači u šesnaestercu ili precizni centaršutevi".

"Onda smo pogodak primili u 15 minuta koje smo odigrali odlično, visio je na drugoj strani. Do kraja poluvremena smo potom limitirali štetu, pa napravili dvije promjene. Rekao sam im da se ne smijemo raspasti, da ne moramo zabiti gol odmah, nego da će doći. Došao je i prvi, i drugi i treći", nastavio je Slaven Bilić, koji se potom posvetio i atmosferi oko reprezentacije Hrvatske.

Naši su se reprezentativci uspješno borili i protiv raznih plasiranih negativnosti: "Stvara se kroz medije rušilačka atmosfera, koja je ostavila traga i na prekaljenim igračima. Bili su fenomenalno spremni, ali u takvoj atmosferi treba im gol. Pogledajte razliku u samopouzdanju kod jednog 'kulera' poput Šimunića pri 0:0 i pri našem vodstvu. Zamislite tek kako je onda ostalim igračima".

Slaven Bilić, izbornik Hrvatske: "Što kažem na povike 'Biliću odlazi'? Bilić će otići, ali će se plasirati na Europsko prvenstvo. To je dio mog posla, a vrijeđanje igrača u trenucima kada oni igraju dobro je realna slika onoga što se piše po medijima. Na mene to ne utječe, ali igrači su potpuno suprotni od onoga kako ih se predstavlja. Oni dolaze igrati za Hrvatsku, to im je čast, ne dolaze na ovamo kave".

"Mislim da apsolutno nije fer kako većina medija priprema utakmice, bez respekta prema protivniku, kao da se svaki put susrećemo s Andorom. To nije normalno, pogotovo pred kraj kvalifikacija kada bismo svi trebali imati zajednički cilj, plasman na Europsko prvenstvo. Na koje ćemo se plasirati", pričao je Bilić.

Na to se nadovezao: "Nas ni to ne može srušiti, znamo da ima 'brdo' ljudi koji uživaju u tome što smo dobili i što su Grci remizirali. Za njih igramo".

Na kraju se osvrnuo i na tvrdnje o samokritičnosti: "Ako je ijedan stožer kritičan prema reprezentaciji, to smo mi. Mi kažemo kad ne igramo sjajno, ali danas nismo zaslužili onakvu reakciju kod primljenog gola".

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik07.09.2011. u 09:27
    Je, bio je najbolji, a zamijenjen je zbog ozljede leđa. Daj malo čitaj, nemoj samo komentirati na osnovu naslova...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.09.2011. u 09:16
    Ćorluka je bio najbolji u prvom poluvremenu
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.09.2011. u 09:09
    Vidi ti šta Bilić ima obožavatelja od jednom
    Obrisan korisnik
  • Mihalj07.09.2011. u 08:50
    kakve veze sad ima zašto je zamijenjen ćorluka?
    Mihalj
  • Obrisan korisnik07.09.2011. u 08:47
    "...danas nismo zaslužili onakvu reakciju kod primljenog gola" Nego kakvu? Da li možeš objasniti zašto je zamijenjen Ćorluka?
    Obrisan korisnik