Nogomet

Eduardo: "Znao sam da ćemo pobijediti"

S Maksimira: Nikola Vlahović • srijeda, 07.09.2011.
Eduardo: "Znao sam da ćemo pobijediti"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Nakon lošeg prvog poluvremena igrači Slavena Bilić u nastavku su se trgnuli i na kraju pobijedili Izrael 3:1. Naši reprezentativci bili su zadovoljni s nova tri boda te su najavili pobjedu i protiv Grčke...

Hrvatska nogometne reprezentacija odigrala je loše prvih 45 minuta protiv Izraela, međutim, u nastavku je preuzela igru u svoje ruke te su izabranici Slavena Bilića zasluženo došli do nove pobjede u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2012. godine.

Dugo će ovu utakmicu pamtiti i Eduardo da Silva, strijelac dva pogotka. "Konačno sam zabio i prekinuo dugi post u reprezentativnom dresu. Drago mi je što sam ja postigao dva gola, međutim, najvažnije je da smo mi osvojili tri boda u ovoj utakmici", rekao je Dudu.

Napadač Šahtara nije sumnjao u pobjedu naše reprezentacije i kada smo bili u rezultatskom zaostatku: "Znao sam da ćemo pobijediti i kada smo gubili na poluvremenu. Vjerovali smo u sebe i na kraju sam bio u pravu. Kada smo čuli u svlačionici da Grčka gubi 1:0 to nas je motiviralo još više i onda smo jednostavno morali iskoristiti tu situaciju".

Modrić o transferu

Luka Modrić objasnio je što se sve događalo ovo ljeto s njegovim transferom: "Nemam što kriti, želio sam otići u Chelsea, ali eto, transfer se nije dogodio. Profesionalac sam i nastavit ću igrati za Tottenham i davati sve od sebe kao i do sada. Vrijeme će pokazati da li se sve dobro završilo".

Da Silva je još istaknuo da smo s ovom pobjedom napravili veliku stvar te da nas Grčka sada više i ne zanima previše: "Ispred nas je dosta vremena da se pripremimo za Grčku, ali mi ćemo tu utakmicu sada dočekati puno mirniji i bez pritiska. Tamo je sve moguće, mogu oni nas pobijediti, ali mi smo bolji i ja vjerujem u našu pobjedu. Hrvatska uvijek ide na pobjedu bez obzira tko je protivnik pa će tako biti i protiv Grčke"

Sjajnu utakmicu u reprezentativnom dresu napokon je odigrao i Luka Modrić, koji je postigao odličan gol za izjednačenje. "Taj nam je gol dao samopouzdanje i vratio nas u igru, a onda je došao i crveni karton koji nas je sve skupa dodatno motivirao. Bilić nam je na poluvremenu rekao samo da nastavimo igrati kao do sada i da će golovi doći i bio je u pravu. Ovo nam je bila izrazito važna utakmica i na kraju smo sretni zbog uvjerljive pobjede", dodao je Luka.

Osvrnuo se Modrić i na utakmicu koju trebamo tek odigrati, onu protiv Grčke: "Sada imamo dobru situaciju u skupini i dovoljno vremena da se pripremimo za tu utakmicu. Hrvatska nikada ne ide igrati na rezultat jer mi ne znamo čuvati rezultat. Mi ćemo i protiv Grčke ići po nova tri boda".

Nije Luka zaboravio lošu igru naše reprezentacije protiv Malte pa je rekao par riječi i o tome: "Tamo nam je rezultat bio u prvom planu i bilo nam je najvažnije pobijediti. Nekada ne igramo dobro i lijepo i to sve stoji, ali zabili smo u gostima tri gola i to je najvažnije".

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Ronaldo907.09.2011. u 13:38
    Eduardo kao zamjena nikad ni nebi trebao pogoditi,jer bolji je napadac od svih naših zajedno i trebao bi imati kao i Modrić zagarantirano mjesto u prvih 11
    Ronaldo9
  • Obrisan korisnik07.09.2011. u 12:04
    Izgleda da je Ben-Haim ispravio Eduardu nogu kod onog starta :) Opet se Dudu vratio na staro!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.09.2011. u 11:48
    blilic ima nekako dobar odnos s igracima i trudi se dosta i zbog tog mu svaka cast ali i ima dosta pogresnih poteza ali nije ni njemu lako npr, konkurencija u napadu je prevelika treba znati odabrati pravi izbor
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.09.2011. u 11:15
    ako je šimunić jučer bio komad bukovine, ti si komad budale!!!
    Obrisan korisnik
  • buco707.09.2011. u 11:09
    za mene bilić mora imati kredita i super je izbornik, jer igramo napadački, a to što se nakada mučimo to je tako. ali sve mi nekako ide prema tome da reprezentacija ponovo zaigra svoj prepoznatljivi nogomet. kako samo mediji manipuliraju narodom to je užasno.koliko mulaca dodje pročia nesto u SN... [više na forumu]
    buco7