Nogomet

Xabi Alonso: "Spremni smo na sve"

S Maksimira:Borna Rupnik • utorak, 13.09.2011.
Xabi Alonso: "Spremni smo na sve"
Foto: EPA

U Zagreb je u utorak stigao vrlo ugledan gost, momčad Real Madrida, višestrukog prvaka Španjolske, Europe i svijeta. Suprotstavit će se Dinamu na Maksimiru, kojeg Aitor Karanka naziva "lakšim suparnikom u skupini", a Xabi Alonso ističe moguće komplikacije...

Svoje su dojmove po dolasku u hrvatsku prijestolnicu, u kojoj će otvoriti svoj ovogodišnji put u Ligi prvaka, iznijeli pomoćni trener Aitor Karanka, umjesto suspendiranog Josea Mourinha, te španjolski reprezentativac Xabi Alonso.

Aitor Karanka: "O Dinamu znam da nisu dugo igrali u Ligi prvaka, plasirali su se nakon više godina čekanja. Igraju pred svojim navijačima, koji su vrlo uzbuđeni. Mi moramo razmišljati o svojoj igri jer je Dinamo ipak među lakšim suparnicima u našoj skupini".

Realu za nastup konkuriraju Sami Khedira i Lassana Diarra, koji su se vratili poslije ozljede. "Imali smo dosta ozljeda u ekipi, osjećao se pritisak, ali sada imamo više opcija u veznom redu", prokomentirao je Karanka.

Mourinhov pomoćnik prokomentirao je i kaznu za portugalskog stručnjaka te odgovarajuće žalbe: "To je završena priča. Bitno je za Real Madrid da ima i dalje svog trenera i posvetit ćemo se budućnosti. Mourinhov izostanak nije problem, nije ga bilo ni u Barceloni. Ništa se nije promijenilo".

Je li Real Madrid već odredio s kojim će igračima istrčati na Maksimir? "Nemamo još početnih 11, neki su igrači dugo bili van terena. O sastavu ćemo odlučiti sutra", odgovorio je Aitor Karanka.

Razmišlja li Real Madrid već sada o konačnim borbama za titulu prvaka Europe? "Ne, tek počinje grupna faza. Došli smo u Zagreb s maksimalnim respektom prema Dinamu. Moramo igrati kako znamo i spremni smo na sve", istaknuo je Xabi Alonso.

Xabi Alonso: "U zadnjih nekoliko dana gledali smo snimke Dinama i analizirali njihovu igru. Znamo da su motivirani svojim plasmanom u Ligu prvaka, a Dinamo ima jako puno dobrih igrača. Mogla bi to biti komplicirana utakmica".

Nije se htio upuštati ni u procjene koliko će u Madridu biti razočarani ne uspiju li u toj namjeri: "Nećemo o tome još razmišljati. Teško je osvojiti Ligu prvaka, idemo korak po korak, počevši s Dinamom. Dalek je put do finala".

Postavilo se i pitanje koliko španjolski doprvak ove sezone igra ofenzivniji nogomet, odnosno prima li previše golova: "Mi smo momčad koja želi u potpunosti kontrolirati utakmicu. Želimo igrati napadački nogomet, što više u suparničkom šesnaestercu. Tako možemo maksimalno iskoristiti svoj potencijal".

"Treba nam više kontrole, ravnoteže između napada i obrane. Nadam se da ćemo kroz utakmice to i postići, pritom upisujući pobjede. A što bih radije osvojio, Ligu prvaka ili Primeru? Najradije bih oboje, ne želim birati", prokomentirao je Xabi Alonso.

Real Madrid će na Maksimiru igrati u crvenim dresovima. "Dugo sam igrao u crvenom u Liverpoolu, naviknut sam. Nadam se da će nam donijeti sreću", zaključio je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik14.09.2011. u 03:09
    Xabi Alonso: "Spremni smo na sve" - niste, niste spremni na ništa drugo osim lagane pobjede,  a upravo to bi vam moglo uzeti bodove. Tako nekako je došao i Villareal, sa sličnim riječima. Ako se Dinamo nije predao već kod ždrijeba biće to zanimljiva utakmica.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.09.2011. u 21:49
    Žao mi je samo što Dinamo nije u punom sastavu. Izostanci Vrsaljka, Šimunića i Cufrea su veliki problem.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.09.2011. u 21:45
    nekužim čemu crveni dresovi,ok gostujući su im,al to treba bit za utakmice kad protivnik ima bijele ili neke svijetle dresove. zar se ne vidi dobro razlika između dinamovih plavih i realovih bijelih
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.09.2011. u 21:33
    zato da ni u nogometu nemožeš pobijeći od borbe plavih i crvenih
    Obrisan korisnik
  • Pezer13.09.2011. u 20:15
    jer su im to novi zamjenski dresovi ;) mozda su 2. a mozda 3. nisam siguran..EDIT: mozda im je to ''europski'' zamjenski dakle mozda u Spanjolskoj kad ne igraju u bijelim igraju u crnim a u europi u crvenima...
    Pezer