Nogomet

Remi u Lisabonu, Basel na čelu

Vedran Filipović • srijeda, 14.09.2011.
Remi u Lisabonu, Basel na čelu
Foto: EPA

U utakmicama skupine C Manchester United i Benfica podijelili su bodove u Lisabonu, dok je Basel do tri boda došao na krilima dvojca Frei.

Benfica – Manchester United 1:1
(Cardozo 24'/ Giggs 42')

Crveni vragovi u Lisabon su otputovali bez ozlijeđenih Ferdinanda i Cleverleyja, dok je domaćin Benfica bila izuzetno motivirana utakmicom s trofejnim engleskim klubom. Poveli su Portugalci u 24. minuti, Gaitan je asistirao Oscaru Cardozu koji vara Evansa te matira Lindegaarda koji je večeras bio između vratnica umjesto Španjolca De Gee.

Fergusonovi momci vratili su se nekoliko minuta prije kraja poluvremena. S desne strane u sredinu je ušao Ryan Giggs i s oko 20 metara ljevicom neobranjivo poslao loptu iza domaćeg vratara. Iako su momci s Old Trafforda imali veći postotak posjeda lopte, opasnija je bila Benfica koja je imala čak 15 udaraca naspram pet engleskih. U drugom poluvremenu bilo je prilika s obje strane, no pogodak nije pao.


Basel – Otelul Galati 2:1
(F. Frei 39', A. Frei 84'(11 m)/ Pena 58')

U drugoj utakmici skupine C švicarski Basel došao je do tri boda protiv rumunjskog debitanta u najelitnijem europskom natjecanju Otetul Galatija. Domaćine je u vodstvo doveo Fabian Frei koji je dobro iskoristio Strellerov ubačaj. Poravnali su gosti u 58. minuti, Antal je pucao, domaći vratar kratko odbio loptu na koju je dotrčao Pena te rutinski pospremio loptu u mrežu.

St. Jakob-Park eksplodirao je šest minuta prije sudačke nadoknade. William Collum pokazao je na bijelu točku, uručio crveni karton Salageanuu, a s najstrože kazne bio je precizan Alexander Frei koji je postavio konačan rezultat utakmice. Do kraja je pocrvenio i domaći veznjak Benjamin Huggel.

Liga prvaka, skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Basel2:1Otelul Galati
Benfica1:1Manchester United
1Benfica 68:4+412
2Basel 611:10+111
3Manchester United 611:8+39
4Otelul Galati 63:11-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!