Liga prvaka, skupina D, 2. kolo, 27.09.2011, 20:45 h
Real Madrid
Real Madrid 3:0 Ajax
Ajax

Real Madrid sigurno do druge pobjede

Lovro Štrbinić • utorak, 27.09.2011.
Real Madrid sigurno do druge pobjede
Foto: EPA

Real Madrid je u drugom kolu skupine D Lige prvaka upisao domaću pobjedu nad nizozemskim Ajaxom. Gosti su na početku dvoboja propustili zakomplicirati situaciju, a kasnije su im presudili Ronaldo, Kaka i Benzema.

Nakon minimalnog slavlja u Zagrebu nogometaši madridskog Reala bili su nešto uvjerljiviji u drugom kolu Lige prvaka. Na svom Santiago Bernabeu svladali su Ajax, a unatoč prijetnjama Nizozemaca u prvih desetak minuta, na krilima Ronalda, Kake i Benzeme Madriđani nisu dopustili iznenađenje.

No, već u drugoj minuti Nizozemci su mogli šokirati domaće navijače. Ronaldo je izgubio loptu na sredini terena, a nakon dobro odrađene kontre Eriksen nije bio dovoljno precizan. Sljedeće minute također su pripale klubu iz Amsterdama jer igrači Reala nikako nisu uspijevali uspostaviti željenu igru.

Ajax je u nekoliko navrata zaprijetio, a posebno opasan bio je udarac de Jonga u 14. minuti. Međutim, taj udarac obranio je Casillas. Tri minute nakon toga u veliku priliku je nakon akcije Özila i Khedire dospio Benzema, ali Francuz je pucao pored gola.

U 21. je gostujući vratar Vermeer obranio udarce Khedire i Ronalda, potom spriječio i autogol, ali u 24. minuti je bio nemoćan. Lijepu kontru Reala započeo je Ronaldo, a isti igrač je i završio snažnim udarcem u donji desni kut gola nakon akcije u kojoj su sudjelovali Kaka, Özil i Benzema.

Gosti su potom uspjeli vratiti ravnotežu u igri, ali nisu mogli više ozbiljnije zaprijetiti. Štoviše, Madriđani su uskoro ponovno zagospodarili terenom, a u 40. minuti su pritisak okrunili novim pogotkom u mreži Ajaxa. Ronaldo je ovaj put bio asistent, a s vrha kaznenog prostora je loptu u donji desni kut smjestio Kaka.

S rezultatom 2:0 se otišlo na predah, a već u četvrtoj minuti drugog dijela Benzema je zabio za povećanje vodstva. Arbeloa je pronašao Kaku koji s sjurio u kazneni prostor i potom proslijedio loptu do francuskog napadača, a ovaj je kroz noge braniča poslao loptu u mrežu. Domaćini su tim pogotkom konačno i prelomili dvoboj te je Ajax ponovno malo došao do daha.

U 60. minuti je pokušao Eriksen, a tri minute kasnije je jednako opasan bio i danas veoma raspoloženi Kaka na drugoj strani. Do kraja su, uz brojne izmjene, prijetili još malo igrači Ajaxa te tako u nekoliko navrata natjerali na intervenciju Casillasa. No, rezultat se nije mijenjao i Real Madrid je upisao drugu ovosezonsku europsku pobjedu.

Liga prvaka, skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Lyon2:0Dinamo
Real Madrid3:0Ajax
1Real Madrid 619:2+1718
2Lyon 69:7+28
3Ajax 66:608
4Dinamo 63:22-190

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik28.09.2011. u 08:36
    Akcija kod prvog gola je do jaja...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.09.2011. u 00:27
    Kako Real rastura nanananananan
    Obrisan korisnik
  • Rocky9327.09.2011. u 22:47
    Odlično za Dinamo
    Rocky93