Nogomet

Izdržao bunker Ciprana u Donecku

Branimir Markota • srijeda, 28.09.2011.
Izdržao bunker Ciprana u Donecku
Foto: EPA

U drugom kolu skupine G Lige prvaka Zenit je na svom terenu dočekao Porto. Nakon neriješenog prvog dijela, Zenit je s igračem više u drugom poluvremenu uspio slomiti Portugalce i uzeti važna tri boda. U drugoj utakmici APOEL je uspio iščupati bod Šahtaru u Donecku.

Skupina G

Zenit - Porto 3:1
(Širokov 20', 63', Danny 72'/Rodriguez 10')

Vezane vijesti

Nogometaši Porta sjajno su otvorili utakmicu na gostovanju u St. Peterburgu. Poveli su već u desetoj. minuti nakon lijepe akcije. Belluschi je lijepom loptom pronašao Hulka, koji se lakoćom oslobodio svog čuvara i na drugoj vratnici pronašao Rodrigueza, kojemu pak nije bilo teško matirati Malafejeva.

Radost Portugalaca trajala je samo deset minuta. Nakon centaršuta Fajzulina s desne strane, vratar Porta Helton odbio je loptu ravno na nogu Širokova koji uz dosta sreće poravnava rezultat. Do kraja poluvremena bilo je još lijepih prilika na obje strane, no rezultat se nije mijenjao, ali se mijenjalo brojčano stanje na terenu. Nepromišljen potez u drugoj minuti sudačke nadoknade napravio je Portov igrač Fucile, koji je namjerno jednu neopasnu loptu zaustavio rukom i tako zaradio drugi žuti karton i ostavio svoju ekipu na cjedilu.

U nastavku je Zenit zagospodario terenom i već su u 49. minuti imali odličnu priliku, ali Keržakov je iz stopostotne prilike pogodio vratnicu. U 60. minuti Keržakov je zatresao mrežu Porta, no sudac Webb je poništio gol zbog navodnog zaleđa.

Međutim, sreća se Zenitu osmjehnula tri minute poslije kada nakon slobodnog udarca Širokov sjajno prima loptu i još bolje pogađa za vodstvo od 2:1. U 72. minuti Portugalac u redovima Rusa, Danny, na asistenciju Keržakova poentira za 3:1 i rješava pitanje pobjednika. Do kraja je Porto mogao i teže stradati, no Zenitovi napadači bili su milosrdni.


Šahtar – APOEL 1:1
(Jadson 64'/Tričkovski 61')

U drugom susretu skupine G Šahtar je na Donbass Areni predvođen kapetanom Darijom Srnom dominirao prvim poluvremenom protiv ciparskog APOEL-a. Imali su domaćini puno udaraca prema vratima gostiju, no sve ih je uspješno obranio gostujući vratar Chiotis.

U nastavku se nastavlja dominacija Šahtara i opsada gostujućeg gola, no u jeku domaćih napada, Makedonac Tričkovski je preciznim udarcem donio vodstvo gostima. Međutim, Šahtar izjednačuje nakon samo tri minute preko Brazilca Jadsona.

Do kraja utakmice Šahtar je pokušavao svim silama doći do pobjede, no nije išlo. U 81. minuti u igru je ušao i Eduardo da Silva, no ni on nije uspio promijeniti tijek zbivanja na terenu i gosti odnose ogroman bod iz Donecka.

Liga prvaka, skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Zenit3:1Porto
Šahtar1:1APOEL
1Zenit 67:5+29
2APOEL 66:609
3Porto 67:708
4Šahtar 66:8-25

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik29.09.2011. u 21:22
    ...da su ostali u dobrim odnosima s njim možda bi i došao ovako ništa od toga!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.09.2011. u 08:18
    bio bi red da zatvori krug i krene iz početka...vjerojatnost uspjeha zagarantirana...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.09.2011. u 07:56
    u 81. minuti u igru je ušao i Eduardo da Silva...nevjerojatno...Mamiću, POD HITNO dovedi Eduarda u Dinamo...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.09.2011. u 00:17
    Šta je Šahtar isfaliva u 1. poluvrimenu je gadljivo.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.09.2011. u 23:49
    sad ce ih porto doma namazat
    Obrisan korisnik