Nogomet

Video: Soldado Šišmišima donio bod

Vedran Filipović • srijeda, 28.09.2011.
Video: Soldado Šišmišima donio bod
Foto: EPA

Chelsea je bio na pragu pobjede protiv Španjolaca koje je spasio Roberto Soldado pogotkom u smiraju utakmice dok je Bayer iz Leverkusena pred svojim navijačima svladao žilave Belgijance s 2:0.

Skupina E

Valencia - Chelsea 1:1
(Soldado 87'(11 m)/Lampard 56')

Nakon prilično slabog prvog poluvremena u kojem su viđene polušanse s obje strane, drugo je počelo furiozno. Vratar Šišmiša Diego Alves odlično je spašavao svoja vrata od udaraca Torresa i Ramiresa, no u 56. minuti poveli su gosti. Florent Malouda probio je desnu stranu, ubacio prizemnu loptu koju je na drugoj vratnici neometani Lampard sproveo u mrežu.

Poslije pogotka Englezi su se povukli braneći prednost dok je Valencia sve više stiskala obruč pred Čechom. Ušli su Jonas i Feghouli, koji su donijeli brži protok lopte u Emeryjevoj momčadi. Pritisak se isplatio tri minute prije sudačke nadoknade, u jednome zračnom duelu sudac Nicola Rizzoli vidio je igranje rukom Kaloua, a Roberto Soldado mirno je poentirao s bijele točke. Mogao je Anelka donijeti sva tri boda Villas-Boasovoj momčadi, no vratar Valencije opet je bio na mjestu.

Chelsea nakon drugog kola ima četiri boda, a španjolskoj je momčadi ovo drugi remi.


Bayer Leverkusen - Genk 2:0
(Bender 30', Ballack 90')

Apotekari su dočekali Belgijance s epitetom favorita kojega su i dokazali na zelenom travnjaku. Lars Bender bio je precizan u 30. minuti nakon akcije Kiesslinga. Gosti nisu mnogo prijetili domaćem vrataru Lenuosim jedne situacije pri kraju utakmice dok su André Schürrle i spomenuti Kiessling bili itekako opasni po gol gostiju.

Potvrda pobjede stigla je u sudačkoj nadoknadi kada je Michael Ballack uz malo sreće postavio konačnih 2:0. Ovim slavljem Nijemci su se popeli na drugo mjesto skupine E iza Chelseaja dok Genku ostaje bod ostvaren u prvom kolu pred svojim navijačima.

Liga prvaka, skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Valencia1:1Chelsea
Bayer Leverkusen2:0Genk
1Chelsea 613:4+911
2Bayer Leverkusen 68:8010
3Valencia 612:7+58
4Genk 62:16-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik29.09.2011. u 12:18
    Na kraju najrealniji rezultat. Valencia je stalno napadala, Chelsea je promašio (točnije, golman Valencie obranio) par odličnih prilika ali po igri remi.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.09.2011. u 12:14
    ku*rac torres je bio dobar mogu rec jedini normalan u utakmici kad je on izaso chelsijev tempo je pao samo su se branili mada ni ami nisu to zeljeli
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.09.2011. u 11:57
    nema Drogbe i to je to...............
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.09.2011. u 09:57
    Ja ne volim Chelsea, ali budimo realni, Valencija moze biti sretna da je izvukla bod. Pogreška obrane i glup penal su učinili svoje inače su mogli igrati do sutra ali Valnecija ne bi dala gol.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.09.2011. u 09:14
    Jer su se koncentrirali na nemoćnog Torresa u sredini. Dobra utakmica,ža mi je malo da Valencia nije roknila ove smradove,ali na kraju je ipak neriješeno najrealniji ishod,jer su obe ekipe imale svoje periode i šanse.
    Obrisan korisnik