Nogomet

Club Brugge preokrenuo u Bragi

Josip Piršljin • četvrtak, 29.09.2011.
Club Brugge preokrenuo u Bragi
Foto: EPA

U skupinama G, H i I Europske lige odigrane su utakmice drugog kola. Iznenađenje je priredio Club Brugge koji je svladao prošlosezonskog finalista Bragu na gostovanju, dok su se Atletico i Udinese spasili poraza kasnim pogocima u Rennesu, odnosno Glasgowu.

Skupina G

Malmö - Austria Beč 1:2
(Mehmeti 82'/Barazite 17', Grünwald 37')

Švedski predstavnik u Europskoj ligi, Malmö, i u svom drugom nastupu ove sezone upisao je poraz. Nakon što su uvjerljivo poraženi od AZ-a u prošlom kolu, Šveđani su večeras izgubili i pred svojim navijačima od bečke Austrije koja je slavila s 2:1, te su ostali na posljednjoj poziciji u skupini bez bodova.

Gostujući nogometaši već su u prvom poluvremenu došli do ugodne prednosti. U 17. minuti strijelac za Austriju bio je Nizozemac Barazite, a dvadesetak minuta kasnije novi pogodak za austrijsku momčad postiže Grünwald odmjerenim udarcem. Šveđani su uspjeli smanjiti rezultat tek pred kraj susreta kada je glavom na ubačaj Ferreire Ricardinha zabio Mehmeti.

Metalist - AZ Alkmaar 1:1
(Taison 77'/Altidore 26')

U drugom susretu skupine G ukrajinski Metalist i nizozemski AZ remizirali su 1:1 i na taj način zadržali prva dva mjesta na tablici s četiri boda. Momčad iz Alkmaara je vodila kroz većinu utakmice, ali jedan bod je ipak ostao u Harkivu.

Vodeća momčad nizozemskog prvenstva prva je došla do pogotka. U 26. minuti za 1:0 zabio je reprezentativac SAD-a Altidore, a s tim se rezultatom i otišlo na odmor uoči nastavka utakmice. Domaći su nogometaši pritisnuli u nastavku susreta kako bi došli do izjednačenja, a to im se isplatilo 13 minuta prije kraja kada je precizan bio Brazilac Taison.

Skupina H

Braga - Club Brugge 1:2
(Helder Barbosa 53'/Akpala 71', Donk 90')

Club Brugge je odlično otvorio nastup u Europskoj ligi ove sezone. Nakon što su u prvom susretu svladali Maribor, Belgijanci su i na možda najtežem gostovanju u skupini pobijedili. U portugalskoj Bragi su gubili sve do otprilike 20 minuta prije kraja, no tada je uslijedio veliki preokret. Club Brugge je sa šest bodova ostao sam na čelu skupine, po tri su skupili Braga i Birmingham, dok je Maribor ostao na nuli.

U prvom poluvremenu nije bilo pogodaka niti na jednoj strani, ali su zato domaći nogometaši do prednosti došli početkom drugog dijela. Na ubačaj Baiana odlično je glavom reagirao Helder Barbosa i pronašao put do mreže Coosemansa. Ipak, gosti se nisu predavali, već su uspjeli izjednačiti u 71. minuti pogotkom Nigerijca Akpale koji je ušao kao zamjena. U sudačkoj nadoknadi šok za domaće navijače priređuje Donk koji glavom zabija za preokret i pobjedu Belgijanaca.

Skupina I

Celtic - Udinese 1:1
(Sung-Yong Ki 3'/Abdi 88')

Igrači Celtica i Rennesa došli su do prvog boda u ovosezonskoj Europskoj ligi. U međusobnom susretu odigrali su neriješeno 1:1 i tako ostali na zadnje dvije pozicije u skupini I. Na Celtic Parku nismo vidjeli previše atraktivan nogomet, a pogoci su padali iz jedanaesteraca i to na samom početku i samom kraju utakmice.

Domaći sastav otvorio je susret na najbolji mogući način. Igrala se tek treća minuta kada je Celtic došao do početne prednosti. U kaznenom prostoru gostiju Danilo radi prekršaj nad Hooperom i sudac dodjeljuje jedanaesterac Škotima. Precizan s bijele točke bio je Sung-Yong Ki iz Južne Koreje. Novi pogodak vidjeli smo tek pred sam kraj susreta i to ponovno iz najstrože kazne koju je ovog puta skrivio Hooper. Za 1:1 Udinesea zabio je Abdi.

Rennes - Atletico Madrid 1:1
(Montano 56'/Juanfran 87')

U francusko - španjolskom dvoboju između Rennesa i madridskog Atletica također nije bilo pobjednika. Domaći su bili bliže pobjedi i osvajanju prvog troboda, no Madriđani su se kasnim pogotkom spasili od prvog poraza u skupini. Atletico je nakon dva kola ostao na čelu ljestvice s istim brojem bodova kao i talijanski Udinese.

U Francuskoj su mreže mirovale u prvih 45 minuta, a prvi pogodak na utakmici postigla je domaća ekipa. U 56. minuti mrežu gostujućeg vratara Courtoisa zatresao je Kolumbijac Montano na lijepu asistenciju Dalmata. Gosti su tada krenuli po izjednačenje, a to im je uspjelo tri minute prije kraja kada je za konačnih 1:1 zabio Juanfran i tako osigurao Atleticu jedan bod.

Europska liga, skupina H

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Braga1:2Club Brugge
Maribor1:2Birmingham City
1Braga 612:6+611
2Club Brugge 612:9+311
3Birmingham City 68:8010
4Maribor 66:15-91

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik30.09.2011. u 00:58
    braga iznenađenje dana!
    Obrisan korisnik