Rukomet

Kokice u Norveškoj traže prve bodove

Zvonka Keliš • subota, 08.10.2011.
Kokice u Norveškoj traže prve bodove
Foto: Kristijan Komarica

Rukometašice Podravke Vegete protekle su nedjelje domaćim porazom započele svoj put u Ligi prvakinja. Naime, slovenski Krim predvođen ponajprije odličnim Hrvaticama, uspio je u Koprivnici izboriti pobjedu i prva dva boda. Svoje prve bodove Kokice će stoga pokušati osvojiti na gostovanju kod norveškog Larvika.

Podravka Vegeta u petak se rano ujutro uputila u Norvešku gdje će u subotu u sklopu drugog kola Lige prvakinja zaigrati s norveškim Larvikom. Nakon što je na otvaranju sezone u ovom elitnom rukometnom klupskom natjecanju na domaćem terenu minimalno poražena od ekipe slovenskog Krim Mercatora, Podravka u Norveškoj lovi svoje prve bodove.

PODRAVKA - ODLASCI

Iz Podravke su nakon prošle sezone otišle dvije važne karike, naime, Maja Zebić svoju je sreću pronašla u španjolskom Itxaku, dok je Svitlana Pasičnik odlučila zaigrati u ruskoj Zvezdi.

Nakon 23:24 u Koprivnici trener Kokica Neven Hrupec ne može biti zadovoljan nerealiziranim sedmercima svoje ekipe, kao ni svim igračicama, posebice njihovim igrama u napadu, no priznaje im kako su se uistinu maksimalno borile: "Možda su igračice previše respektirale Grubišić, promašili smo šest sedmeraca, a u europskim utakmicama to se treba realizirati. Da smo zabili pola od toga, dobili bi utakmicu. S druge strane, onaj gol Anite Gaće u prvom poluvremenu bio je čisti gol, lopta je prešla crtu, ali ga suci nisu priznali. Da je priznat, otišli bismo na tri razlike, no oni su odmah poslije toga napravili kontru i smanjili na minus jedan."

Međutim, nakon što se ponovno osvrnuo na prethodnu utakmicu, svoje je riječi usmjerio i na ono što slijedi. Gostovanje Podravke kod Larvika koji je u prvom kolu, iako je slovio za favorita, svladan od ekipe Viborga 34:28. Aktualne prvakinje sigurno Kokicama neće olakšati lov na prve bodove: "Od utorka smo s igračicama počeli gledati i analizirati snimku utakmice iz Viborga. Bez obzira na to kako su one odigrale u Danskoj, mi idemo u goste aktualnom prvaku Europe. Bit će teško, ali imamo svoju šansu. Daj Bože da ostvarimo pozitivan rezultat u Norveškoj, iako je uvijek teška zadaća kad je riječ o utakmici s europskim prvakom na njegovom terenu. No, imamo igru, nismo bez veze osvojili tri pripremna turnira", dodao je Hrupec.

PODRAVKA - DOLASCI

Kokice nisu ostale praznih rukava već su svoje redove odlučile i pojačati. U klub su stoga stigle Sanja Damnjanović iz Zaječara, Lidija Horvat iz Metza te Ivana Dragšić iz Zeline. Podravka se i dodatno pomladila tako da su iz mlađih pogona stigle Sara Šenvald, Andrea Božić, Marijeta Vidak i Ines Gvoić.

Larviku ove sezone nedostaju dvije ključne igračice, Gro Hammerseng te Heidi Loke, koje su ovu ekipu prošle sezone predvodile do naslova: "Njih dvije su bile okosnica ekipe koja je osvojila prvi europski naslov. Međutim, ne smijemo ih podcijeniti. Njima je voda u ušima, izgubili su prvu utakmicu i to puno, stoga ovu utakmicu moraju dobiti. Mi smo rasterećeni, to je sigurno naš plus. Dat ćemo sve od sebe i probat ćemo napraviti pozitivan rezultat u subotu. No, bez obzira na izostanak Hammerseng i Loke, pune su vrhunskih igračica", izjavio je Hrupec.

Kako i sam Hrupec kaže, Larvik unatoč izostanku dvije važne igračice, ima širinu i itekako dobre zamjene koje sigurno neće olakšati posao našim predstavnicama: "Larvik ima Larsen i Johansen, kao i Riegelhuth i Sulland na desnoj strani, na crti je Blanco, a imaju i dvije vrhunske vratarke, iako već u godinama, Leganger i Rantalu. Doma su favorit protiv svakoga, ali ja vjerujem u našu ekipu, i cure same vjeruju u sebe i nisu izgubile nadu nakon početnog poraza. Bilo bi nam puno lakše s dva boda, no dat ćemo sve od sebe da se vratimo nazad u igru", rekao je Hrupec.

PODRAVKA VS. LARVIK 2:6

Podravka Vegeta i Larvik do sada su se susretali nekoliko puta. Iako su se već nekoliko puta našli zajedno u skupini u Ligi prvakinja, njihova prošlost seže sve do sezone 2004./2005. kada su snage odmjerili u finalu Kupa kupova. Larvik je tada uvjerljivo slavio u oba susreta kao i četiri sljedeća. Po prvi puta zaigrali su u skupini dvije sezone kasnije, no i tada Podravka nije mogla pružiti dobar otpor norveškoj ekipi. Potom su se ove dvije ekipe našle i u polufinalu Kupa kupova gdje je jedan susret pripao našim predstavnicama, dok su u drugom ponovno bile bolje Norvežanke.

Posljednji puta u skupini zaigrali su u sezoni 2008./2009. kada su Kokice bile značajno bolje kod kuće, dok su u gostima minimalno poražene. Pred njima je sada novi susret nakon kojeg će se sigurno postaviti i novi omjer.

Trener Hrupec u borbu s Larvikom kreće s čvrstom obranom, brzim prijenosom lopte te igrom gol za gol: "Ključno bi trebalo biti da odigramo jako dobru obranu, zatim da ne razbranimo Rantalu ili Leganger te da pokušamo napraviti brzi prijenos lopte, jer oni mijenjaju obranu i napad. Ni slučajno ne smijemo gubiti lopte jer su Johansen i Riegelhuth izuzetno opasne u kontri. Treba igrati strpljivo, gol za gol, trebamo biti dobri glavom, ali i u realizaciji. Ukoliko ćemo gubiti lopte i dozvoljavati da nas Larvik kontrira, onda sigurno neće biti dobro, zaključio je Hrupec.

Podravkina rukometašica Vesna Milanović Litre za handball123 dodala je da će Larvik uz ovoliko dobrih ekipa u novoj sezoni Lige prvakinja, teško obraniti europski naslov te je dodala: "Postoji toliko dobrih momčadi, kao što su Györ, Oltchim, Krim, Budućnost, tako da je teško reći tko će ove sezone stići do naslova."

Rukometašice Podravke u Norveškoj će zasigurno dati sve od sebe kako bi uzele svoju prvu pobjedu, kao i prve bodove u novoj sezoni Lige prvakinja. Međutim, domaćim je igračicama u ovom susretu pobjeda imperativ, a on sigurno daje dodatan pritisak koji bi Kokice mogle iskoristiti u svoju korist. Čvrstom obranom, organiziranim napadom te realizacijom sedmeraca, hrvatske predstavnice sigurno imaju priliku uzeti bod, a možda i dva.

Susret između Larvika i Podravke Vegete na rasporedu je u subotu u 18:15 sati.

Liga prvakinja - Skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Krim Mercator31:25Viborg
Larvik HK37:25Podravka Vegeta
1Larvik HK 6161:138+238
2Viborg 6161:16106
3Krim Mercator 6143:151-86
4Podravka Vegeta 6146:161-154

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik08.10.2011. u 11:16
    ajmo podravka sretno danas
    Obrisan korisnik