Nogomet

Šimunić: "Najbolje je dobiti najtežeg"

S Kantride:Borna Rupnik • utorak, 11.10.2011.
Šimunić: "Najbolje je dobiti najtežeg"
Foto: Sandro Donda

Hrvatska je u Rijeci pobijedila Latviju, ali na Europsko prvenstvo morat će kroz doigravanje. Na takav rasplet osvrnuli su se Josip Šimunić i Ivan Perišić...

Pobjeda nad Latvijom 2:0 na Kantridi ipak nije Hrvatskoj donijela mjesto na Europskom prvenstvu. No, hrvatski su reprezentativci uvjereni da mogu u Poljsku i Ukrajinu i kroz doigravanje, ako odigraju kao i u utorak navečer.

"U Grčkoj smo ipak nešto naučili. Nadam se da ćemo ovako odigrati i u doigravanju, onda imamo šanse naći se na Europskom prvenstvu", izjavio je poslije utakmice Dinamov branič Josip Šimunić.

O eventualnim protivnicima Šimunić nije želio raspravljati. "Mi previše računamo tko je jači, tko je slabiji i protiv koga bi bilo bolje ili lošije igrati. Trebamo se usredotočiti na nogomet".

"Najbolje bi bilo dobiti najtežeg protivnika, tako ćemo najviše razmišljati o igri, a najmanje o svemu ostalome", dodao je. Nekoliko je riječi posvetio i riječkim gledateljima: "Publika je bila odlična, bilo je lakše kada su nas bodrili".

Ofenzivac njemačke Borussije Ivan Perišić priliku je dobio u nastavku utakmice. "Naravno, da smo ovako igrali u Gruziji i Grčkoj, sada bismo bili prvi u skupini i slavili".

"No, trebamo se pripremiti za sljedeći mjesec. Ponovimo li današnju igru, nemamo straha. Bolji smo od svih reprezentacija koje možemo dobiti u dodatnim kvalifikacijama", zaključio je mladi hrvatski nogometaš.

EP 2012. - Skupina C

1Španjolska 36:1+57
2Italija 34:2+25
3Hrvatska 34:3+14
4Irska 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik12.10.2011. u 13:43
    Dajte nam tu strašnu Bosnu koje se cijela javnost prepala ko da je Brazil.....
    Obrisan korisnik
  • redscro12.10.2011. u 09:49
    Gluposti, ovo je priča za javnost, a svi se potiho mole da dobijemo Estoniju.
    redscro
  • Mihalj12.10.2011. u 08:41
    zamislite bosnu tamo, došlo bi hrpa naših i hrvata iz bih i bilo bi zabavno na tribinama i oko tribina
    Mihalj
  • Obrisan korisnik12.10.2011. u 08:40
    Jest da su igrali protiv Latvije, ali da se uvijek bore kao što su se sinoć borili, ni poraze im ne bih zamjerio! Ajmo Hrvatska, samo borbeno!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.10.2011. u 02:01
    ....ja bih baš radi austrije volio turke, tako bi se na neki način zatvorio ciklus slavenovog vođenja repke, a i da izravnamo račune, pa kom obojci kom opanci:)
    Obrisan korisnik