Nogomet

Chelsea "razbio" Genk

Maj Gašparac • srijeda, 19.10.2011.
Chelsea "razbio" Genk
Foto: EPA

Engleski Chelsea upisao je uvjerljivu pobjedu na domaćem terenu protiv Genka, nogometaši kluba iz Londona slavili su rezultatom 5:0. Uspješni su bili i nogometaši Bayer Leverkusena koji su preokretom protiv Valencije izborili tri boda.

Bayer Leverkusen – Valencia 2:1
(Schürrle 52', Sam 56'; Jonas 24')

Valencia je u prvom dijelu susreta bila bolja momčad. Nakon što napadač gostiju Soldado nije iskoristio nekoliko dobrih prilika, španjolska momčad došla je u vodstvo u 24. minuti kada je pogodio Jonas. U završnih desetak minuta utakmice njemačka ekipa se oslobodila pritiska gostiju i pokušala doći do izjednačujućeg pogotka. Zaprijetili su preko Ballacka i Schürrlea, no rezultat se nije mijenjao.

Vezane vijesti

Drugo poluvrijeme odlično su otvorili domaćini i brzo preokrenuli rezultat. U 52. minuti udarcem s ruba kaznenog prostora pogodio je Schürrle, a četiri minute kasnije vodeći pogodak za Bayer postigao je Sam. Do kraja susreta gosti su nastojali postići izjednačujući pogodak. U dobroj prilici bio je Soldado, ali nije pogodio te su tri boda pripala domaćinima.


Chelsea – Genk 5:0
(Meireles 8', Torres 11', 27', Ivanović 42', Kalou 72')

Chelsea je na impresivan način ušao u utakmicu i vrlo brzo riješio pitanje pobjednika. Domaćini su u vodstvo došli nakon osam minuta igre, a strijelac lijepog pogotka bio je Raul Meireles koji je poentirao udarcem s 30 metara. Tri minute kasnije vodstvo Chelseaja udvostručio je Fernando Torres. Isti igrač nastavio je prijetiti obrani Genka, u 26. minuti pogodio je vratnicu, a minutu kasnije postigao je svoj drugi pogodak.

Do kraja poluvremena vodstvo Chelseaja učinio je još uvjerljivijim Branislav Ivanović koji je zatresao mrežu udarcem glavom s pet metara u 42. minuti. Momčad Chelseaja nastavila je s dobrom igrom i u drugom dijelu, a peti pogodak postigli su u 72. minuti. Tada je vratar gostiju László Köteles zaustavio udarac Torresa, no odbijenu loptu prihvatio je Kalou i pogodio za konačnih 5:0.

Liga prvaka, skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Bayer Leverkusen2:1Valencia
Chelsea5:0Genk
1Chelsea 613:4+911
2Bayer Leverkusen 68:8010
3Valencia 612:7+58
4Genk 62:16-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik20.10.2011. u 11:48
    el nino is back! definitivno
    Obrisan korisnik
  • Mihalj20.10.2011. u 08:16
    fala bogu na genku pa da dinamo nije jedini klub bez gola
    Mihalj