Rukomet

Obrvan: "Dobra utakmica protiv vrhunske ekipe"

Iz Arene Zagreb:Ivor Krapac • subota, 22.10.2011.
Obrvan: "Dobra utakmica protiv vrhunske ekipe"
Foto: Kristijan Komarica

Poslije utakmice u kojoj su jako dobro držali korak s Barcelonom, ali ipak ostali praznih ruku, trener zagrebačkog Croatia osiguranja Ivica Obrvan kazao je da je zadovoljan onime što su njegovi igrači odigrali protiv europskih prvaka. Nije bilo snage, koncentracije ili sreće za bod, ali u utakmici u kojoj se ispunjena zagrebačka Arena prisjetila Iztoka Puca, Zagrebaši su ipak pokazali dosta...

Počelo je pljeskom pune Arene u sjećanje na Iztoka Puca, a kada se krenulo igrati, hrvatski prvaci su se jako dobro držali protiv uglednih gostiju. Na koncu, iako je CO imao napad i za bod, nije završilo po željama - s propuštenom šansom kod zaostatka od 31:30, Barcelona je uzela ono po što je i stigla u glavni hrvatski grad.

Trener Zagrebaša još jednom se prisjetio Iztoka Puca: "S njim sam proživio najljepše dane igrajući rukomet za ovaj klub, ali bili smo vrlo napaljeni i bez obzira na ono što se dogodilo, da je bilo i drugačije i da se utakmica igrala samo za pomoć u njegovom liječenju, vjerujem da bismo igrali jednako motivirano. Sigurno je da nas je to dodatno motiviralo, sve igrače koji su ga poznavali ili gledali na televiziji, da damo još malo više."

"Odigrali smo jako dobru utakmicu protiv ekipe za koju mislim da je najbolja u Europi", osvrnuo se trener Ivica Obrvan nakon susreta, čestitajući suparnicima: "Šteta da nismo iskoristili zadnji napad iako igračima ne mogu zamjeriti ništa. Možda bi neodlučeno bilo najpravednije."

"Publika je bila fantastična, atmosfera isto. Mislim da je utakmica pokazala da ne treba doći gledati samo Barcelonu, nego i Zagreb, mislim da su gledatelji mogli vidjeti nešto s čime će biti zadovoljni", dodao je Obrvan, još jednom se vraćajući na 60 izjednačenih minuta i odluku tek u završnici.

Obrvan o suđenju

"Suđenje neće komentirati, iako je kriterij bilo neobičan. Zauzeli su kriterij kakav jesu, ali u detaljniju analizu sada ne bih ulazio."

"Imali smo zadnji napad i jaku dobru prigodu za 'X', pa je jako teško kazati što je odlučilo. Možda je presudila kvaliteta i izbor igrača Barcelone - imam vratare koje imam, mislim da će biti još bolji i to očekujem, ali oni su imali prednost i može se reći da je to presudilo", dodao je trener hrvatskih prvaka: "Kada smo stisnuli obranu u sredini i pustili ih malo sa strane, bilo je golova koji su ušli iz teških kuteva, da su naši vratari skinuli neki od tih udaraca uvjeren sam da bi bilo za +1 za nas."

"Zagreb je ipak u europskim razmjerima slabiji od Barcelone, ali čvrsto smo vjerovali i izašli smo na teren sa željom za pobjedu, tako smo se i postavili", zaključio je Obrvan: "Zaista mi je žao što nije bilo neriješeno jer je moglo završiti tako."

Liga prvaka - Skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

IK Sävehof24:20Bosna BH Telecom
Chambéry 33:29Kadetten
RK Zagreb30:31Barcelona
1Barcelona 10336:245+9118
2RK Zagreb 10289:255+3416
3IK Sävehof 10291:300-910
4Kadetten 10309:283+268
5Chambéry  10276:270+68
6Bosna BH Telecom 10195:343-1480

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik24.10.2011. u 11:39
    bravo za obrvana, koji radi izvrstan posao i za dečke (osim pičkice kopljara)!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.10.2011. u 00:01
    Kopljar jado obični!Kukavica!
    Obrisan korisnik