Košarka

Vranković: "Nekada su padovi neizbježni"

Iz Doma Dražena Petrovića:Ivor Krapac • nedjelja, 30.10.2011.
Vranković: "Nekada su padovi neizbježni"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Sve ono što su izgradili u drugoj četvrtini, u kojoj su stigli nadomak 20 razlike, košarkaši Cibone ugrozili su padom u igri u trećoj dionici dvoboja sa Širokim WWin u petom kolu ABA lige, ali bez obzira na probleme, pobjeda je na kraju ipak pripala momčadi Josipa Vrankovića. Trener Cibosa bio je zadovoljan što su uzeli ono najbitnije, dok za oscilacije zasad ima razumijevanja...

U utakmici u kojoj su pokazali dva lica, kako je to nakon susreta priznao i Josip Vranković, Cibonini igrači proslavili su 75:70 protiv gostiju iz Širokog Brijega i popravili omjer u ABA ligi na 4-1 nakon pet kola. Vrankovićeva momčad se na otvaranju sezone još nije nigdje poskliznula i doživjela neočekivan poraz, što je treneru dalo razlog za zadovoljstvo.

Antwain Barbour: "Dobro smo otvorili utakmicu, napad je radio dobro, obrana je bila sjajna, tjerali smo ih na puno izgubljenih lopti i lako zabijali nakon toga. U drugom poluvremenu su oni krenuli vrlo agresivno, zabili nekoliko trica i potpuno se vratili - no, sve u svemu, ponosan sam kako smo ovo izvukli, ostali smo mirni kada su počeli pogađati izvana i ipak došli do pobjede."

Vezane vijesti

"U prvom poluvremenu smo dominirali i prezentirali igru kakvu smo tražili. Jako smo kvalitetno pokrivali Šakića i Pilepića, dvojac koji njima donosi većinu poena, a zatvorili smo i šut za tricu, što im je glavno oružje", opisao je Vranković bolji dio nedjeljnog nastupa, a potom se okrenuo slabijem: "U nastavku nije bilo dobro što je u trećoj četvrtini došlo do opuštanja, imali smo previše napadačkih situacija koje nismo riješili, što se ne bi trebalo događati."

"No, ekipa je potpuno nova i nekada su padovi neizbježni, dok je prvo poluvrijeme bilo na tragu onoga što moramo igrati", dodao je trener Cibosa, koji je u drugih 20 minuta tražio prava rješenja rotirajući razigravače, a utakmicu je završio s Chaseom i Vragovićem: "Dijelom je stvar bila u tome što je Rozić ušao probleme s prekršajima, defanzivno nismo reagirali dobro - no, kao što sam već ranije govorio, očekujem da će ova ekipa rasti koliko rastu Harper i Zubčić. Njih dvojica imaju talent, ali ovog puta jednostavno nisu 'potegnuli' i potom sam posegnuo za Vragovićem koji je već prikupio ponešto iskustva, ideja je bila da su na terenu dva playa i zbog jačeg pritiska."

Vranković o usponima i padovima: "To je jednostavno neminovnost, Harper odigra briljantnu partiju protiv Radničkog, Zubčić bljesne protiv Krke, ali događaju se i slabije utakmice, a iskorak u kvaliteti dobit ćemo kada budu konstantni. Sada treba biti strpljiv, nisam nezadovoljan, kvalitetno treniraju i na kraju krajeva, zadovoljan sam s ovom pobjedom, iako je sigurno da je u nekim segmentima trebalo biti bolje, a tu posebno apostrofiram treću četvrtinu".

Brian Chase se protiv Širokog nije istaknuo, ali bez obzira na to, Vranković nije zabrinut: "Može se reći da je odigrao lošije, ali njega moramo gledati kroz pet utakmica koje smo odigrali, i njemu se može dogoditi loša partija. Prije toga imao je tri jako kvalitetne, dok je igranje protiv Maccabija ipak druga dimenzija pa je to teško komparirati".

Početkom drugog poluvremena izostalo je spuštanje lopte pod koš, što je bio plan: "Dogovor je bio da otvorimo tako, ali imamo igrače koji su mladi, povuče ih želja kada ostanu sami na trici. Nije bilo divljih šuteva preko ruke, bilo je šuteva koji su bili u preranoj fazi napada, ali igrači su bili sami - da smo to realizirali utakmica bi bila riješena u 25. minuti."

Josip Naletilić: "Prvu četvrtinu smo otvorili dosta dobro, kontrolirali smo je, u drugoj je bilo previše izgubljenih lopti, što nam se ponavlja već drugu-treću utakmicu. Na njihov presing sami smo im bacali loptu u ruke, a imali su i previše napadačkih skokova, praktički su uzeli skok svaki put nakon što su promašili. Realno, tako nismo mogli ostati u igri, što se i vidjelo sa 16 razlike na poluvremenu."

"Znali smo da to nije naša realna igra, na poluvremenu smo se dogovorili malo pametnije i agresivnije izaći na parket i to se osjetilo na rezultatu. Nismo im toliko bacali lopte, bolje smo kontrolirali skok i vratili se u igru, međutim, na kraju smo izgubili nakon mojeg zadnjeg šuta za produžetak, promašili smo i to je bilo to."

Trener gostiju Ivan Velić kazao je da je Cibona zasluženo slavila: "U jednom trenutku smo i mi mogli prelomiti utakmicu, ali kada stižete zaostatak cijelo vrijeme, teško je to prelomiti u svoju korist. Znali smo da igramo s ekipom koja ima odličnu tranziciju, dobro trči i dobro drži skok, u prvom poluvremenu tu nismo ništa napravili, pogotovo u drugoj četvrtini. Izgubiti 18 lopti za poluvrijeme i na kraju ući u egal u utakmici je objektivno previše."

"U drugom poluvremenu smo izrazito smanjili broj izgubljenih lopti, a pored toga, nadskakali smo Cibonu i s time smo se vratili u igru. Pogodili smo i neke trice, ali za nešto više nismo imali snage", dodao je Velić.

ABA liga

1Crvena zvezda 224+433
2Partizan 206+457
3Budućnost VOLI 197+204
4Mega Basket 1610+106
5Cedevita Olimpija 1610+51
6Zadar 1412+42
7Igokea 1313-77
8Studentski centar 1115-35
9Split 1115-105
10Borac Čačak 1016-117
11FMP 1016-163
12Cibona 917-156
13Mornar Barsko zlato 620-326
14Krka 521-314

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik31.10.2011. u 10:05
    s tobom na klupi, padovi su sigurni, ne samo neizbježni:)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik31.10.2011. u 09:09
    na ovo sto vrankovic kaze u naslovu bi ja jos doda....nekada su padovi neizbjezni, ali samo ako si hrvat. to ti je tvoj mentalitet i jebi ga...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik31.10.2011. u 08:46
    Joj kud srece da ti padnes i slomis nesto,vrat npr.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik31.10.2011. u 00:48
    HEA HEA CIBOSI
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.10.2011. u 23:58
    Možda je vrijeme da Vranković postane hrvatski izbornik. Radi se o perspektivnom mladom treneru koji, kao što vidite, dobro vodi cibonu...
    Obrisan korisnik