Nogomet

Jurčić: "Mi uvijek igramo na pobjedu"

Iz Amsterdama:Marin Vuković • utorak, 01.11.2011.
Jurčić: "Mi uvijek igramo na pobjedu"
Foto: Davor Sajko

Na posljednjoj konferenciji za medije uoči četvrte Dinamove postaje u ovosezonskom izdanju Lige prvaka, trener modrih Kruno Jurčić naglasio je kako Dinamo želi popraviti pogreške iz prethodne tri utakmice, graditi svoju igru na stečenom iskustvu i vratiti se u Zagreb s bodom ili bodovima...

"Došli smo u Amsterdam još uvijek pod utiskom utakmice prije 14 dana u Zagrebu i ja ću ponoviti još jednom da smo napravili jedan veliki iskorak uklaskom u Ligu prvaka, a svaka utakmica je jedno veliko iskustvo za mene i igrače", započeo je svoje izlaganje Dinamov trener Kruno Jurčić u predvečerje ogleda s Ajaxom.

"Imamo puno mladih igrača, želim da upoznaju ambijent, da igraju s jakim protvnicima i da kroz te utakmice dođu na jedan viši nivo, kako bi jednog dana u Ligi prvaka mogli igrati značajnu ulogu", dodao je Jurčić i naglasio kako Dinamo iz Amsterdama kući želi otići s bodovima, ali i istaknuo dobro poznati problem s realizacijom jer modri napadači u dosadašnjem tijeku natjecanja nisu pronašli put do protivničke mreže.

"Uz sve to, imamo ugrađenu natjecateljsku komponentu, želimo odigrati dobru utakmicu, osvojiti bodove. Nadam se da ćemo imati veći postotak realizacije, što je dosad bio najveći problem, i da ćemo se sretni vratiti sutra u Zagreb", vjeruje strateg modrih.

Uz Jurčića na konferenciji za medije svoja je razmišljanja podijelio i Luis Ibanez, koji je izjavio kako lijep ambijent uvijek predstavlja motivaciju više.

"Došli smo tu po pobjedu i po bodove, lijep je stadion i svi smo motivirani kao uvijek. Zadnju utakmicu s Istrom 1961 smo dobro odigrali i atmosfera u momčadi je dobra, te mislim da ćemo sutra pokazati se na terenu u dobrom svjetlu."

Na novinarsko pitanje je li spreman odigrati ofenzivnije, jer Feyenoordu i AZ-u se upravo takva igra isplatila, Jurčić je kazao kako misli da je Dinamo i u prvoj utakmici u Maksimiru igrao napadački nogomet.

" Mi smo dosta visoko napadali Ajax i u Zagrebu jer smo bili svjesni da je većina ekipa tako napravila štetu toj momčadi. To nam je jednim dijelom utakmice jako dobro uspijevalo, ali opet bih se vratio na to da nam treba utakmica na takvom nivou kako ne bismo imali padove kako se utakmica bliži kraju", smatra Jurčić.

"Mi u svakoj utakmici idemo na pobjedu", dodao je Dinamov trener, odgovorivši na pitanje bi li ga s obzirom na dosadašnji učinak u Ligi prvaka zadovoljio i jedan bod na Amsterdam Areni.

Što se zdravstvene situacije u momčadi tiče, ona je zadovoljavajuća jer u konkurenciji za momčad neće biti jedino Tonela. Milan Badelj i Sammir pak u proteklim utakmicama nisu bili na razini kakva se od njih očekuje i Jurčić smatra kako bi u ovoj utakmici mogli pružiti više i nositi Dinamo do bodova.

"Oni su definitivno igrači koji nose kvalitetu u našoj momčadi. Badelj je imao zdravstvenih problema, zbog čega smo mu pripremili mini program dok nije igrao i posebno za njega vjerujem da bi sutra mogao odigrati utakmicu na visokom nivou", vjeruje Jurčić.

Motivacija i jednima i drugima ne bi trebala biti problem, no Frank de Boer i Kruno Jurčić nisu u istoj situaciji. "Ajax je prvu utakmicu dobio i De Boer mora svoje igrače motivirati kako ne bi bilo razmišljanja da je pobjeda protiv Dinama normalan slijed događaja i da će dobiti i ovu. Mi smo izgubili i moramo se uvjeriti da je dio utakmice u Zagrebu bio lošiji, te popraviti ono što treba i na pravi način ući u utakmicu", završio je Jurčić.

Dinamo, dakle, ako je vjerovati najavama u Amsterdamu ide po pobjedu. Ne bi mu bilo prvi put...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik02.11.2011. u 01:43
    Mislim da ce Dinamo sutra iznenaditi kada se najmanje ocekuje,drzim im fige!Samo fali jedan klasicni sredni vezni,Badelje mi nekako nema sa kim kratke pasove odigravati,Leko mi se cini trom,ne znam mozda Kovacica u vatru?
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.11.2011. u 23:55
    ako ništa drugo neka barem postignu prvi gol a što se mene itče mogu i pobjediti
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.11.2011. u 19:56
    Ajmo DINAMO nema predaje......... Valjda će se i nama posrećiti barem malo sutra da razbijemo Ajax pa će i Kurčić opet sloviti za najboljeg hrvatskog trenera.......a stvarno je jadan...
    Obrisan korisnik
  • xavice01.11.2011. u 19:50
    slažem se da je iskustvo,ali iz iskustva se treba učiti i napredovati, a ne taj stav"uživamo jer smo ovdje" pa onda je ok ma kako loše odigraju,to je onda već alibi. nitko ne očekuje ni nema pravo očekivati čuda,ali napredak sigurno
    xavice
  • Obrisan korisnik01.11.2011. u 19:38
    protiv Ajaxa u Zagrebu nije tako izgledalo
    Obrisan korisnik