Nogomet

De Boer: "Nećemo podcijeniti Dinamo"

Borna Rupnik • srijeda, 02.11.2011.
De Boer: "Nećemo podcijeniti Dinamo"
Foto: Kristijan Komarica

Ajaxov trener Frank de Boer najavio je kako će utakmici s Dinamom unatoč zagrebačkoj pobjedi još jednom pristupiti s maksimalnim oprezom, kako bi ispunio željeni cilj svoj kluba...

U srijedu u 20:45 Ajax će pred svojim navijačima tražiti drugu pobjedu protiv Dinama u skupini Lige prvaka, a trener prvaka Nizozemske Frank de Boer ponudio je svoja posljednja razmišljanja u vezi tog dvoboja.

"Dinamo je još uvijek kvalitetna momčad, iako smo ih pobijedili 2:0 u gostima. Moramo biti konkretni i ne smijemo ih podcijeniti. Odigrali smo dobru utakmicu u Zagrebu, dominirali, ali Dinamo je imao tri dobre prilike koje je propustio realizirati", podsjetio je bivši klupski i reprezentativni branič.

Uz nužan oprez, Ajaxov je cilj uzeti nova tri boda kako bi se približio europskom proljeću: "Želimo ostati u europskim natjecanjima poslije zimske stanke, pomogućnosti u Ligi prvaka. Bio bih ponosan da to uspijemo, a imam pozitivan osjećaj".

"Pokušavamo napredovati svaki tjedan. Real Madrid je željan pobijediti Lyon i ukoliko uspije sve će biti u našim rukama, uz ključni ogled u Francuskoj", dodao je Frank de Boer.

Najavio je i o kakvoj taktici razmišlja za utakmicu: "Moguće je da ćemo igrati 3-4-3. Barcelona također igra s trojicom braniča jer ako na teren pošaljete četvoricu, dvojica nemaju izravnog protivnika pa moraju misliti nekoliko koraka unaprijed. U Ajaxovoj nogometnoj školi također se igra s trojicom braniča na dvojicu napadača, tako da igračima ne bi trebalo biti teško to prihvatiti".

"Dinamo je protiv nas u Zagrebu igrao s dvojicom napadača, premda je prve dvije utakmice u skupini zaigrao s trojicom", zaključio je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Kracho02.11.2011. u 10:57
    "Dinamo je protiv nas u Zagrebu igrao s dvojicom napadača, premda je prve dvije utakmice u skupini zaigrao s trojicom" hahaha ja ne znam koji je on to dinamo gledao,al ovaj naš zagrebački sigurno nije...
    Kracho