Košarka

Potvrđena razlika u klasi

Iz Arene Zagreb:Ivor Krapac • srijeda, 02.11.2011.
Potvrđena razlika u klasi
Foto: FaH

Košarkaši CSKA prošli su još jednu postaju na putu do Topa 16 Eurolige. Ogled sa Zagrebom CO u Areni nije donio ništa što se nije moglo predvidjeti prije susreta - gosti iz Moskve uzeli su ono po što su došli bez ikakvih problema...

Moskovski CSKA zadržao je hrvatske prvake ispod 50 poena i s visokih 89:47 proslavio treću pobjedu u isto toliko utakmica na početku Eurolige. Zagreb CO je, pak, očekivano ostao praznih ruku, uz postupno gostujuće povećanje razlike u svakoj četvrtini. Svaku su dobili s desetak poena prednosti.

Poslije Panathinaikosa i Cedevite, Mravi su, tako, i u trećoj utakmici u nizu pretrpjeli visok poraz, a Vladimiru Androiću ostaje pronaći rješenje kako podići ovu momčad. Ukoliko će za to imati dovoljno vremena s obzirom da, iako nije dugo s ovom momčadi, barem ne kao prvi trener, povjerenje vodstva kluba neće biti bezgranično.

Pljesak za Gordona

Dvije minute do kraja prve četvrtine, u igru je prvi put ušao Jamont Gordon, odmijenivši startera Teodosića. Oko 2.000 zagrebačkih ljubitelja košarke u Areni dočekalo ga je pljeskom, ne zaboravljajući dobru pretprošlu sezonu američkog razigravača u Ciboninom dresu.

Gostima iz Moskve nije dugo trebalo da riješe utakmicu. Nakon što su Mravi otvorili s 4:0, CSKA je s pet poena Kirilenka i poenom manje Hrjape od treće do šeste minute ušao u seriju od 16:0, okrenuo na 16:4 i dao hrvatskim prvacima do znanja kolika je razlika u kvaliteti. U nastavku prve četvrtine, momčad Jonasa Kazlauskasa je bez puno problema čuvala 12-ak razlike, da bi se Zagreb primaknuo ispod -10 tricom Darija Šarića, koji je startao u petorci i u izravnom dvoboju s Kirilenkom odigrao cijelu četvrtinu, za smanjenje na 22:13 nakon prvih deset minuta.

Početkom druge četvrtine, Andrej Kirilenko pokazao je koliko vrijedi uz tricu i dva slobodna bacanja nakon što je navukao Šarića na prekršaj na šutu pri kraju napada, s čime su gosti stigli do dotad najvećih +14 (27:13). Kazlauskas je tada već počeo rotirati cijelu početnu petorku, ubrzo je nekoliko minuta predaha dobio i Kirilenko, a upravo je trojac s klupe (Darjuš Lavrinovič, Voroncevič, Šved) s tri trice u nizu donio gostujućih 9:0 za odlazak preko 20 razlike. Četiri minute do kraja prvog poluvremena na semaforu je stajalo 38:17.

Mravi su usporili pad s mini-serijom od 5:0 (trica Simona, Kasun) za smanjenje na 38:22. No, s alley-oopom uz asistenta Teodosića i realizatora Kirilenka, pa Krstićevim polaganjem u kontri, Zagrebova nada da će na poluvrijeme otići s manje od -20 nije potrajala dugo. Nakon prvih 20 minuta bilo je 45:24 za CSKA.

Gosti nisu popustili ni u trećoj četvrtini. Sa serijom od 9:0 između 24. i 27. minute, prvi put stigli su preko 30 razlike (59:28), dok je, što se Mrava tiče, najviše vrijedna isticanja bila Šarićeva blokada na Kirilenku u ranoj fazi te dionice, a nešto kasnije, i ulazak Babića i Mašića koji dotad nisu bili na parketu. Damir Mulaomerović povučen je na klupu i time završio svoj večerašnji nastup, a nešto kasnije Jonas Kazlauskas odlučio je i da više ne treba umarati Andreja Kirilenka. Izašao je dvije i pol minute do kraja treće četvrtine.

Bez Maya, Heytvelt ponovno blijed

Kao i prije nekoliko dana protiv Cedevite, ozlijeđeni Sean May niti ovog puta nije bio u sastavu Mrava. Bio je Josh Heytvelt, ali ukoliko izuzmemo solidan skakački učinak (7), kao da nije - ostao je bez poena, s 0/3 iz igre.

Tražeći rješenja pod košem, Vladimir Androić ponovno je probao s Papom Dijom, a u završnici druge četvrtine, uveo je na parket i rijetko korištenog Miralema Halilovića. No, za Euroligu je to ipak puno pretanko.

U posljednju dionicu ušlo se sa 66:35 za CSKA, a u završnih deset minuta, kada su gosti počeli rešetati zonu koju je Androić tada postavio, prednost je narasla i do najviših +44. Vodeće uloge u napadu tada su imali Voroncevič i Mejia, a srećom za Mrave, koji su djelovali kao da su sve rezerve energije potrošene puno ranije, utakmici je brzo došao kraj, s 42 razlike za goste.

U pobjedničkoj momčadi, najviše je zabio Nenad Krstić (15 poena, pet skokova). Andrej Kirilenko dodao je 14 poena, sedam skokova i tri blokade, a Voroncevič i Mejia su svojom serijom u posljednjoj četvrtini došli do 12, odnosno deset poena.

Kod Mrava su jedini dvoznamekasti strijelci bili Simon (15 poena, pet skokova) i Kasun (14 poena, devet skokova), obojica sa slabim šutiranjem iz igre, 6/18. O tome kako je domaćima išlo, dovoljno će reći da im je šut bio 19/65, 29 posto, a imali su i 18 izgubljenih lopti - kada u napadu ide tako, neće previše značiti ni prednost od 42-35 u skoku, 20-9 u napadačkim skokovima.

Priča je jednostavna, protiv CSKA ova momčad Zagreba ni ne može bolje.

Euroliga, skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Zagreb47:89CSKA Moskva
Brose Baskets78:79Unicaja Málaga
Panathinaikos92:75Žalgiris
1CSKA Moskva 100+141
2Panathinaikos 73+95
3Unicaja Málaga 46-17
4Žalgiris 46-49
5Brose Baskets 37-21
6Zagreb 28-149

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Euroliga, skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Zagreb47:89CSKA Moskva
Brose Baskets78:79Unicaja Málaga
Panathinaikos92:75Žalgiris
1CSKA Moskva 100+141
2Panathinaikos 73+95
3Unicaja Málaga 46-17
4Žalgiris 46-49
5Brose Baskets 37-21
6Zagreb 28-149

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • basketas03.11.2011. u 15:16
    Gavranik aj ne seri -.- , prvo regionalna liga je spas za ovo podrucje i jos se samo nadograduje ekipama poput Nymburka, Maccabija ( koje donose ocigledni kvalitet vise) plus dobiva na vaznosti ( plasmanima u euro natjecanja), Olimpija - Partizan - Cibona/ zagreb sada jos Maccabi ( dakle 4... [više na forumu]
    basketas
  • Ljuke03.11.2011. u 13:17
    Odkad su GNK Dinamo u CL i KK Zagreb u Euroligi masne se pare dobivaju na kladionici!Steta sto jos samo par kola imaju za odigrati...
    Ljuke
  • Obrisan korisnik03.11.2011. u 11:29
    Mnogi su govorili protiv Cibone, a pogledajte sada. Potpuno razrušena hrvatska košarka, a Zadar još igra tamo A1 ligu poluprofesionalnu. To vam je donijela regionalna liga. Ništa dobro za hrvatsku košarku, nismo ni konkurentni za prva 4 više.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.11.2011. u 09:19
    p.s. pogledao sam na službenoj str eurolige statistiku....ukupna valorizacija momčadi zagreba je bila 24, a CSKA 126:))!! koji debakl...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.11.2011. u 09:12
    koje brutalno silovanje....mislim da ovo maloljetnici ne smiju gledati:)))) nemam više ništa novo i pametno za napisati u vezi kk mafija. toliko indolentnosti, nezalaganja, nepoznavanja osnova košarke, odavno nisam vidio u jednom euro klubu. žali bože što nas ovako brukaju u euroligi (ipak... [više na forumu]
    Obrisan korisnik