Košarka

Androić: "U igrače se uvukao strah"

Iz Arene Zagreb:Ivor Krapac • četvrtak, 03.11.2011.
Androić: "U igrače se uvukao strah"
Foto: Kristijan Komarica

Kako nitko ne može biti zadovoljan nakon što njegova momčad izgubi s 42 razlike, ni Vladimir Androić nije mogao drugo nego izraziti zabrinutost što Zagreb CO i dalje ne nalazi put iz krize - iako je, kako tvrdi, u visokom porazu od CSKA vidio i pozitivne naznake. Ipak, od negativnih se ne može pobjeći, a među njima, trener Mrava izdvojio je strah koji sputava njegove igrače...

Poslije šamara u regionalnoj ligi s 46 poena minusa protiv Cedevite, Zagreb CO je i drugu utakmicu zaredom ostao na više od 40 razlike na putu do poraza. CSKA je promarširao zagrebačkom Arenom s 89:47, potvrđujući da je neki drugi svijet za Mrave, koji će povratak samopouzdanja morati pronaći protiv sebi dohvatljivijeg protivnika.

"Razlika u kvaliteti je velika, a i rezultat je u skladu s tom razlikom. Igrali smo protiv momčadi koja je na svim pozicijama popunjena s više igrača, jednostavno im se ne možemo suprotstaviti", osvrnuo se Vladimir Androić nakon poraza, dodajući da ga nije baš sve oneraspoložilo: "Mislim da su čak igrači pružili nešto više energije nego u prethodnim utakmicama, ali oni su jednostavno bolji, viši, brži od nas. Naši pojedini igrači pružili su svoj maksimum u ovom trenutku".

"Rančić je igrao neodgovorno"

Damir Rančić ovog puta nije dobio ni minute, a Androić je pojasnio i zbog čega, vraćajući se na poraz od Cedevite: "Na posljednjoj utakmici odigrao je izuzetno nekorektno, za vrijeme dok je bio u igri nastala je ogromna razlika za protivnika i iako on nije krivac za poraz, mislim da je odigrao toliko neodgovorno da je tijekom 12 minuta dok je bio u igri protivnik napravio 30 poena razlike."

"Ipak, nije toliki problem samo to, već to što je njegova igra bila maksimalno neodgovorna, s izgubljenim loptama, nekontroliranim šutevima i ubačajima preko njega jer nije htio igrati obranu. Protiv Cedevite sam ga ubacio u postavu razmišljajući da će dati više, nije to bilo na nekoj visini, a kada sam ga vratio na kraju, odigrao je prilično nekorektno, ne znam je li iz nekakvog revolta prema meni ili nekom u klubu".

No, jasno je da su problemi i dalje tu. Ovog puta trener nije govorio o lošoj atmosferi u svlačionici, već o kočnici koja postoji u glavama igrača. "Najnegativnije je i ne znam kako ćemo se izvući iz toga što se primijeti ogroman strah. Ne znam čega se igrači plaše, na poluvremenu sam im u svlačionici govorio da gubimo s 20 razlike i da ne razumijem čega ih je strah pa ne šutnu kada ostanu sami."

Kada su i šutirali, nije bilo dobro, sa samo 29 posto iz igre, što nije dovoljno za pariranje i daleko slabijem suparniku. "Ne znam što je kod njih problem da tako izgledaju i da nemamo raspoloženog šutera, osim Mašića koji je ovog puta zabijao kada sam ga uveo, ali mislim da su se u igrače uvukli strah i depresija od silnih poraza s ovako velikom razlikom. Ne mogu reći što je razlog, ja ne stavljam pritisak na njih, pokušavamo pričom spustiti razinu pritiska, ali ne uspijevamo u tome."

Osim što su igrači zakočeni, Androić tvrdi i da je problem ove momčadi što je loše posložena, na što je, dodao je, upozoravao i prije sezone, dok još nije bio prvi trener: "Imamo veliki broj sličnih igrača na istim pozicijama, mnogo je šutera koji slabo brane, sličnih su karakteristika. Takav je bio zaključak i kada se slagala momčad, ali imali smo igrače pod ugovorom, klub se našao i u problemima koje je bilo teško riješiti i ostalo je na tom nivou."

Kako dalje? Treneru Mrava preostaje jedino nadati se da će im se negdje otvoriti: "S jednom pobjedom i dobrom utakmicom moglo bi biti bolje, sada nam dolazi serija nešto lakših utakmica, lakših pod navodnicima jer laka utakmica ne postoji. Kada momčad uđe u dvije pobjede, mislim da će izgledati sasvim drugačije, ali opet moram ponoviti da je potrebno što prije dovesti igrače na pozicijama jedan i pet".

Jonas Kazlauskas na raspolaganju ima sjajnog aduta u Andreju Kirilenku, a koliko dugo, nije siguran ni litavski trener: "Na to je teško odgovoriti, ne znam kako će završiti lockout u NBA ligi. No, vrlo smo sretni što ga imamo u momčadi, čini nas jačima, svaku sekundu i minutu, na svakom treningu i utakmici, on je spreman, za svakog trenera je velika stvar imati tako kvalitetnog igrača u momčadi."

"Ne treba to za Vladu Androića, nego za ovaj klub, potreban je igrač na poziciji jedan koji bi promijenio način naše igre, koji bi bio prodorniji, s više rješenja u igri, kao i petica koja bi pomogla Kasunu da ne bude sam. Evidentno je da na toj poziciji nemamo igrača", zaključio je Androić.

S druge strane, Jonas Kazlauskas, trener Moskovljana, bio je sretan igrom i pristupom njegove momčadi: "Nisam zadovoljan jedino sa skokom, zbog toga ne mogu reći da je sve bilo stopostotno dobro. No, što se ostalih stvari tiče, kako smo igrali obranu, kako smo pomagali jedan drugom, rotirali, moram dati pohvalu momčadi".

"Generalno, u napadu nismo napravili puno pogrešaka, bili smo disciplinirani, šutirali kada smo trebali i dodavali najbolje pozicioniranom igraču", nastavio je Litavac na klupi ruskog velikana, ne želeći se upuštati u priču o snazi momčadi s kojom su se sreli: "Gurao sam igrače da daju maksimum u obrani, tako smo krenuli u utakmicu, a nakon toga je našim suparnicima bilo teško hvatati zaostatak. No, ne bih želio reći da je ovo bio najslabiji protivnik s kojim smo igrali, radije gledam na stvari tako da smo mi bili zbilja dobri."

Euroliga, skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Zagreb47:89CSKA Moskva
Brose Baskets78:79Unicaja Málaga
Panathinaikos92:75Žalgiris
1CSKA Moskva 100+141
2Panathinaikos 73+95
3Unicaja Málaga 46-17
4Žalgiris 46-49
5Brose Baskets 37-21
6Zagreb 28-149

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Euroliga, skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Zagreb47:89CSKA Moskva
Brose Baskets78:79Unicaja Málaga
Panathinaikos92:75Žalgiris
1CSKA Moskva 100+141
2Panathinaikos 73+95
3Unicaja Málaga 46-17
4Žalgiris 46-49
5Brose Baskets 37-21
6Zagreb 28-149

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik03.11.2011. u 15:36
    Androić: "U igrače se uvukao strah"?? Kakav strah, sunce ti kalaisano.. Da je njih strah onda bi igrali ko gladni vukovi, krvavo u obrani i čvrsto u napdau.. ako ne možeš ništa pogodit, igraj P%R cijelu tekmu ako treba... Da je igrače strah da će doći navijači i smijat im se i plazit jezike, ne bi... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.11.2011. u 15:36
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.11.2011. u 15:36
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.11.2011. u 13:02
    Zašto niste napravili intervju sa Gordonom,bivšim cibosom ????
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.11.2011. u 09:16
    a i ti si, koliko vidim, k...c od trenera. nije ni svaki srbin dobar:)
    Obrisan korisnik