Liga prvaka - Skupina A, 5. kolo, 20.11.2011.
Chambéry
Chambéry 26:28 RK Zagreb
RK Zagreb

CO Zagreb slomio Francuze

Damir Žbulj • nedjelja, 20.11.2011.
CO Zagreb slomio Francuze
Foto: Kristijan Komarica

CO Zagreb je u susretu petog kola u skupini A Lige prvaka gostovao u Francuskoj kod Chamberyja. Nakon izjednačenih prvih pola sata utakmice, u nastavku, a pogotovo u posljednjih 20-ak minuta dvoboja, Zagrebaši odličnom obranom, ali i na krilima fantastičnog Balića, koji je i zabijao golove i asistirao suigračima kao u najboljim danima, odlazi do prednosti koju je uspio sačuvati sve do kraja utakmice. Odličan je bio i Špiler, koji je pogotkom u završnici dvoboja postavio rezultat na konačnih 26:28.

Rukometaši Croatia osiguranje Zagreba stigli su u Francusku napraviti pozitivan rezultat, koji bi im omogućio da nakon uzvrata idućeg vikenda u Areni, preuzmu i osiguraju drugo mjesto u skupini A Lige prvaka, toliko važno za nastavak natjecanja.

Dvoboj je otvoren pogotkom Busseliera s lijevog krila, ali Zagrebaši dobrom obranom u kratkom vremenu okreću prednost na svoju stranu. Loptu su u mrežu pospremali Špiler, Horvat i Kopljar pa je na semaforu u tim minutama bila minimalna prednost hrvatskog prvaka. Golovima Detreza i hrvatskog reprezentativca Bićanića Chambery ponovno dolazi do prednosti, a izjednačeni susret nastavio se i u narednim minutama.

U devetoj minuti utakmice prvo isključenje za CO Zagreb zaslužio je Tonči Valčić, ali uz odličnog Šegu na vratima domaćin ne stvara osjetniju prednost. Nakon 14. minuti igre prvi put je dva pogotka prednosti za Chambery, ali tada na scenu stupa Ivano Balić, koji je s tri uzastopna pogotka za CO Zagreb, ali i odličnim asistencijama za suigrače kreirao povratak u rezultatsku ravnotežu, u 18. minuti bilo je 8:8.

Domaćin ponovno na dva pogotka viška odlazi nakon topovskog udarca Edina Bašića za 10:8, ali Kopljar, koji je precizan nakon nekoliko promašaja, i Horvat, realiziravši jednu kontru, ponovno hvataju priključak za goste. Još jedan oporavljenik koji je ipak stisnuo zube i zaigrao, uz T. Valčića, Jakov Gojun prežestok je u obrani u 23. minuti utakmice, morao je na prisilne dvije minute odmora, ali igrača manje na parketu odlično koristi hrvatski prvak. Šego nastavlja s dobrim obranama, prvo zabija jednu kontru Josip Valčić, da bi isti igrač nakon odlične solo akcije odveo Zagreb u vodstvo 11:12, nakon dugo vremena.

U posljednjih pet minuta ulazi se s prednošću Zagrebaša, zabio je Špiler, Šego je skinuo još jedan pokušaj Bićanića, ali i na drugoj strani terena razbranio se francuski vratar Dumoulin, koji je zaustavio šuteve Kopljara i Marića. U posljednju minutu ulazi se izjednačenim rezultatom (14:14), a Kopljar nije uspio realizirati još jedan udarac te je propustio u posljednjem napadu osigurati prednost Zagrebašima na poluvremenu.

U nastavak utakmice CO Zagreb ulazi u sporijem ritmu, a prvi pogodak postižu tek u četvrtoj minuti drugog poluvremena, kada Marić s crte, nakon odlične asistencije Balića postavlja rezultat na 15:15. S dva uzastopna pogotka domaćin se ponovno rezultatski odvaja, a Obrvan u tim minutama odlučuje na vratima Šegu zamijeniti Pešićem.

Pešić je nastavio tamo gdje je Šego stao u prvom poluvremenu, skinuo je sedmerac, zaredao s nekoliko odličnih obrana, a Zagrebaši serijom golova Balića, Kopljara i Horvata ponovno dolaze u prednost (19:20). Horvat je propustio realizirati kontru za odlazak na +2, gosti ponovno vraćaju utakmicu u egal, a igra gol za gol nastavlja se i u idućim minutama.

Tek pola posla s Francuzima

Pola posla u lovu na drugo mjesto Zagrebaši su odradili na gostovanju u Francuskoj. Upisana su važna dva boda, no, očekuje ih još jedna izuzetno važna utakmica s istim protivnikom iduće subote u zagrebačkoj Areni. Hrvatski prvak zaslužio je da ga svi ljubitelji rukometa dođu u što većem broju pozdraviti i podržati na putu do cilja i nove pobjede.

Na ulasku u posljednjih desetak minuta CO Zagreb povećava agresivnost u obrani, Kopljar i Špiler odlično kombiniraju u napadu, a prednost Zagrebaša ipak je, prema razvoju utakmice, 'velikih' dva pogotka. Manuel Štrlek ušao je u igru samo da bi realizirao sedmerac, a još jednom fantastičnom asistencijom Balića, Marić posprema loptu u mrežu i CO Zagreb odlazi na +3, osam minuta prije kraja bilo je 21:24.

U posljednjih šest minuta, petim golom Kopljara prednost hrvatskog prvaka je i četiri pogotka razlike. No, domaćin se ne predaje i s dva uzastopna pogotka lovi priključak, a još jednim nerealiziranim napadom, Kopljar daje šansu Chamberyju da u potpunosti uhvati priključak i osigura neizvjesnu završnicu. Golom Bašića sa sedam metara u posljednjoj minuti dolaze domaćini na samo -1, bilo je 26:27, ali fantastičnim prodorom i pogotkom Špiler je u samoj završnici osigurao pobjedu Zagrebašima.

Kod CO Zagreba odlični su na vratima bili i Šego, u prvom poluvremenu, i Pešić, u nastavku. Špiler je zabio sedam golova, Balić i Kopljar zabili su po pet, Horvat i Marić dodali svaki po tri, Vukić i J. Valčić dva, dok je Štrlek zabio jedan pogodak i to s linije sedam metara. Chambery su predvodili Bićanić i Bašić s pet postignutih golova.

Liga prvaka - Skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

IK Sävehof31:25Kadetten
Bosna BH Telecom17:43Barcelona
Chambéry 26:28RK Zagreb
1Barcelona 10336:245+9118
2RK Zagreb 10289:255+3416
3IK Sävehof 10291:300-910
4Kadetten 10309:283+268
5Chambéry  10276:270+68
6Bosna BH Telecom 10195:343-1480

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik21.11.2011. u 19:35
    Pokojni Velimir Kljajić je znao u svom stilu reći "Samo seljačke ekipe ne pobjeđuju i u gostima" (R.I.P.)Lijepo je za vidit kako se Balić i Špiler nadoponjuju u napadu, kad ih gledam imam osječaj ko' da se igraju, ko' da im je to zabava još kad nalete na ovaku duboku obranu onda je to melem za oći... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.11.2011. u 12:43
    Koji je gust gledat utakmicu kad Balic tako igra...FALA TI KRALJU!!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.11.2011. u 08:35
    Ipak se Balić neda nikome hmhmhm, nadam se da će tako nastavit.......ako netko može nešto promijenit onda je to on.......
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.11.2011. u 07:52
    S one 2 asistencije Mariću Balić je potvrdio da je još direktor svemira.. Svaka čast Karabatiću, Jichi i šta ja znam kome sve još, ali to su vrhunski utrenirane siledžije.. ovo što Balić igra je neki drugi svijet..
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.11.2011. u 21:08
    nije bila cijela tekma na HTV-u...
    Obrisan korisnik