Rukomet

Partizan namučio Kiel, Čehovski lako

Mihaela Bradovski • nedjelja, 20.11.2011.
Partizan namučio Kiel, Čehovski lako
Foto: Davor Sajko

Rukometaši Partizana pokazali su se neugodnom preprekom za lidera Bundeslige, sastav Kiela. Četrdeset minuta srpski je predstavnik držao priključak s domaćinom utakmice petog kola Skupine D, no na kraju je ipak slavio favorizirani sastav. U Skupini B Bjerringbro-Silkeborg je doživio peti poraz u jednako toliko utakmica...

Kiel - Partizan

Njemačka momčad startala je prema željama i očekivanjima, a početni pritisak donio im je u osmoj minuti visokih 7:2. Međutim, nekoliko minuta neoprezne igre stvorilo je sastavu Alfreda Gislasona probleme s protivničkim kontranapadima i pet minuta kasnije beogradska je momčad uhvatila priključak (8:7).

Gosti su razliku u kvalitetu nadoknađivali velikom borbenošću i zajedništvom, a takva im je igra donijela, po domaćina i više od 10 tisuća navijača, iznenađujućih 18:17 na odmoru. Igru Partizana u tim su trenucima predvodili Ilić i Dimitrijević.

Alfred Gislason: "Upozoravao sam svoje igrače na dobre predstave Partizanovih igrača. To je momčad prepuna talentiranih mladih igrača i danas su nas zaista namučili. U prvom dijelu naša obrana nije bila dobra, dok je s druge strane na golu stajao odlični Milić. Partizan je u tom dijelu znao kazniti naše pogreške, a to je inače naš način igre. Sa sjajnim Omeyerom u igri uspjeli smo u drugom dijelu okrenuti rezultat u našu korist. Na kraju smo igrali s lakoćom, potpuno sigurni u sebe."

Strateg Kiela odmah po početku nastavka na vrata je poslao Omeyer koji je ukazanu priliku iskoristio za 15 obrana u pola sata igre i vjetar u leđa svom sastavu. Osim promjene na golu domaća je obrambena linija u drugom dijelu zaigrala u 3-2-1 formaciji. Iako je Partizan poveo s 19:17 prva obrana francuskog vratara vratila je pomalo poljuljano samopouzdanje i njemački je predstavnik krenuo sa svojom igrom.

Rezultatska neizvjesnost trajala je do 40. minute, međutim pet minuta kasnije već je +5 za Kiel i tada Aleksandar Brković traži minuti odmora kako bi njegova momčad uspjela konsolidirati redove. Ipak, zatraženi time-out nije rezultirao željenim efektom, vodeća momčad Bundeslige preko Lundströma je tri minute prije kraja stigla do deset pogodaka razlike te u konačnici 36:28 pobjede.

U pobjedničkom sastava najuspješniji je bio Lundström s osam pogodaka, jedan manje postigao je Ilić, a dva Andersson. Vratar Palicka u prvih pola sata igre sakupio je osam obrana. S druge strane, Milić je u 50 minuta koliko je proveo na parketu upisao 13 uspješnih obrana, a na drugoj strani terena najraspoloženiji je bio Dimitrijević s osam pogodaka.

Bjerringbro-Silkeborg - Čehovski Medvedi

U Skupini B svoj su susret odradili rukometaši Bjerringbro-Silkeborga i Čehovskih Medveda. Danska je momčad doživjela i peti poraz u skupini te je čvrsto prikovana za dno ljestvice. Domaći napad u početnim minutama nije mogao probiti protivnički defenzivni zid što se odrazilo i na rezultatu, no nakon 11 minuta i nekoliko dobrih obrana Jannicka Greena zaostatak je smanjen na -2.

Ipak, već do kraja poluvremena Čehovski su osigurali veliku prednost (22:11) te je za nastavak ostalo otvoreno tek pitanje s koliko će razlike susret završiti. Domaćima je igračima, osim gostujuće igre, probleme stvarala i nervoza u vlastitim redovima stoga ne čudi što je susret završio s uvjerljivih 35:25 za ruskog predstavnika.

Liga prvaka - SKupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Füchse Berlin24:29Telekom Veszprem
Barlinek Industria Kielce29:37Atletico de Madrid
Bjerringbro-Silkeborg25:35Čehovski Medvedi
1Atletico de Madrid 10318:285+3316
2Telekom Veszprem 10266:266012
3Barlinek Industria Kielce 10295:285+1011
4Füchse Berlin 10296:292+411
5Čehovski Medvedi 10291:276+1510
6Bjerringbro-Silkeborg 10253:315-620

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • ALGHAZANTH26.11.2011. u 23:27
    Nebi niti bilo nikakve neizvjesnosti nakon 30 minuta da je Kiel odmah od početka igrao ozbiljno.
    ALGHAZANTH
  • Obrisan korisnik20.11.2011. u 23:17
    E, gledao sam tekmu, vidim igru i ne štima mi čak 18 golova koje je Partizan zabio do poluvremena! Čak je i vodio. A onda je Omeyer stao među vratnice, Kiel digao tempo igre i neizvjesnosti je bio kraj. Ali bravo za Partizan, dali su sve od sebe, ali više nisu mogli.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.11.2011. u 22:26
    vidis ti partizančina....
    Obrisan korisnik