Liga prvaka, skupina D, 5. kolo, 22.11.2011, 20:45 h
Lyon
Lyon 0:0 Ajax
Ajax

Ajaxu bod sa Gerlanda

Mišo Gulić • utorak, 22.11.2011.
Ajaxu bod sa Gerlanda
Foto: EPA

Ajax je na Gerlandu uspio ostati neporažen i tako doći na korak do prolaska skupine. Nizozemci su većim dijelom susreta u najmanju ruku bili ravnopravna momčad i zasluženo su došli do velikog boda.

Ajax je vrlo dobrom partijom kod Lyona uspio izbrisati lošu prvenstvenu formu i doći do velikog boda koji ih praktički gura na korak do prolaska u drugi krug.

Odmah na samom otvaranju obje momčadi su zaigrale otvoreno i napadački, a već u četvrtoj minuti za goste dobro pokušao kapetan momčadi Vertonghen, dok je s druge strane u odličnoj prilici bio Lisandro, no mreže se ipak nisu tresle.

Odlično su se gosti postavili na Gerlandu pa su uspjeli još dva puta opasno zaprijetiti, no ni Eriksen ni Janssen nisu bilu dovoljno precizni. Do kraja poluvremena Briand je za Lyon iz dobre situacije pucao pored gola, dok je Sulejmani na drugoj strani bio jednako "uspješan" pa se na odmor otišlo s početnih 0:0.

U 51. minuti odlično je odapeo Sulejmani, ali još jednom se iskazao Lloris i tako spasio svoju momčad od rezultatskog zaostatka. Nizozemci su tada u potpunosti zagospodarili terenom te u još nekoliko navrata opasno zaprijetili golu Lyona.

Nakon slabog pokušaja Lodeira iz 68. minute, probudili su se i Francuzi pa su u narednih 10 minuta kreirali tri zanimljive situacije, ali ni Bastos, ni Källström, ni Ederson nisu uspjeli pronaći put do mreže vratara Vermeera.

Fantastičan je bio i pokušaj Bastosa u 81. minuti, međutim, još bolja je bila reakcija nizozemskog čuvara mreže. U posljednjim minutama je Gourcuff dva puta bio u prilici postati junakom, ali oba njegova pokušaja su završila pored vrata. Remi je Ajaxu praktički osigurao prolazak dalje, jer sada samo puka teorija može Lyon vratiti u igru.

Liga prvaka, skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Real Madrid6:2Dinamo
Lyon0:0Ajax
1Real Madrid 619:2+1718
2Lyon 69:7+28
3Ajax 66:608
4Dinamo 63:22-190

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • lambik22.11.2011. u 23:46
    Ajax je prakticki u drugom krugu, sasvim zasluzeno. Dokazuju kako nisu jadna, nikakva i u najboljem slucaju prosjecna ekipa od koje je Dinamo 'teskom sramotom' izgubio, kako se vec tjednima ovdje pise...
    lambik