Nogomet

Benfica na prvom mjestu

Mišo Gulić • utorak, 22.11.2011.
Benfica na prvom mjestu
Foto: EPA

Manchester United niti u drugom susretu nije uspio svladati Benficu i potvrditi prvu poziciju, dapače, Portugalci su ti koji iz Teatra snova odlaze kudikamo zadovoljniji. U drugoj utakmici grupe C Basel je slavio na gostovanju kod Otelula, iako su nakon vodstva od 3:0 opasno živjeli u posljednjim minutama.

Grupa C

Manchester United - Benfica 2:2 (1:1)
(Berbatov 30', Fletcher 59'/ Jones 3'(ag), Aimar 61')

Odmah na otvaranju susreta, u trećoj minuti, Benfica je povela autogolom Jonesa, a asistenciju je upisao Gaitan, što ga je pak promoviralo u najboljeg asistenta Lige prvaka.

Manchester je do izjednačenja došao u 30. minuti nakon što je Nani odlično ubacio s boka, pronašao Berbatova koji glavom stvari vraća na početak. Mogli su potom i jedni i drugi zabiti u istoj minuti, ali s jedne strane Young nije iskoristio lošu reakciju vratara Artura, dok je na suprotnom dijelu igrališta Aimar propustio šansu za Benficu.

United je tada podignuo tempo igre, visoko pritisnuo goste, ali nije uspio doći do potpunog preokreta pa su gosti nakon prvih 45 minuta imali vrlo dobrih 1:1.

Bolji i konkretniji ulazak u drugi dio Englezima je donio i vodstvo u 59. minuti, a za 2:1 je, nakon dobre kombinacije Valencije i Evre, pogodio Fletcher. No, samo dvije minute potom Bruno Cesar je ubacio u kazneni prostor Uniteda, Ferdinand nije dobro očistio, a najbolje se snašao Aimar koji iz blizine pogađa za 2:2.

Do kraja susreta bilo je niz prilika na obje strane, ali rezultat se nije mijenjao pa su gosti put svlačionice otišli silno zadovoljni, jer im je ovaj remi značio i prvo mjesto na tablici.


szólj hozzá: M2-2B

Otelul Galati - Basel 2:3 (0:3)
(Giurgiu 75', Antal 81'/ F. Frei 10', A. Frei 14', Steller37')

Rumunji su odmah na startu upali u velik deficit i nakon 14. minuta igre zaostajali dva gola. Prvo je u 10. minuti Fabian Frei krasno ušao u kazneni prostor i pogodio za 0:1, da bi četiri minute potom Alexander Frei na asistenciju Stellera povisio na 0:2.

Uzdrmani Rumunji pokleknuli su i u 37. minuti, a ovaj put strijelac je bio kapetan Steller. S rezultatom 0:3 se otišlo i na odmor, a jasno je bilo kako su domaći jedva dočekali kraj, po njih, katastrofalnog prvog dijela.

Švicarci su bolje otvorili i nastavak susreta pa je izgledniji bio njihov četvrti, nego Otelulov prvi zgoditak. Niti u narednom periodu gosti nisu odustajali od svoje filozofije igre s visokim pritiskom na loptu, a to je ipak otvorilo nešto prostora za napadače Otelula, što je iskoristio Giurgiu za smanjenje rezultata na 1:3 i povratak kakve takve nade u povoljan rezultat.

Gol je u potpunosti razbudio domaće nogometaše pa su svim silama jurnuli na vrata Basela i u 81. minuti došli do novog zgoditka, a strijelac je bio Antal. Pokušali su domaći u narednim minutama doći i do boda, ali očito je ponestalo i snage i ideje u tim trenutcima pa su gosti i dalje ostali u utrci za narednu fazu Lige prvaka.

Liga prvaka, skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Otelul Galati2:3Basel
Manchester United2:2Benfica
1Benfica 68:4+412
2Basel 611:10+111
3Manchester United 611:8+39
4Otelul Galati 63:11-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik23.11.2011. u 11:35
    Meni se čini da je Fergie sve utakmice dosad osim ove jučer igrao sa pola gasa, realno trebali su razbit benficu. I kad se onda sjetim glupe konstatacije da United ne napušta sreća... trebalo je bit bar 6-2, benfica osim golova imala još 1 priliku, a United je kampirao u njihovom 16-ercu. Poništena... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Mihalj23.11.2011. u 08:31
    united može još biti i treći, slijedi teško gostovanje u baselu. treba reći da je kod 2. gola benfice kumovalo loše ispucavanje de gee
    Mihalj
  • Obrisan korisnik23.11.2011. u 01:00
    koliko samo iznenađenja dosada, još će se u osmini "poubijati" velikani man utd/city/milan s realom/bayernom/barcelonom :D
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.11.2011. u 00:41
    Sviđa mi se ovo man utd može biti durgi a kao bude sreće možda i ispadnu :D :D :D
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.11.2011. u 00:14
    United neće biti drugi samo ako Aenfica ne pobjedi Otelul,koji je gori i od Dinama,zbog gola više u gostima Benfica je prva!!
    Obrisan korisnik