Nogomet

"Dinamo zlostavljan, nagažen, pometen"

Borna Rupnik • srijeda, 23.11.2011.
"Dinamo zlostavljan, nagažen, pometen"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Španjolski sportski mediji nisu morali puno "mudrovati" u svojim komentarima visoke pobjede Real Madrida nad Dinamom, a trudili su se biti prilično slikoviti...

"Bijeli su zlostavljali Dinamo", napisala je Marca poslije utakmice petog kola Lige prvaka i pete pobjede Real Madrida. Završilo je 6:2 za "šareni" sastav Josea Mourinha, uz naslov "Real Madrid se poigrao s marionetom".

U izvještaju se ističe kako je domaćin "odigrao bez milosti i pregazio Dinamo koji je znao po što dolazi na Santiago Bernabeu. Igrači Reala zaslužili su toplu kupku i masažu, a sve je dobro prošlo uz to što je Mourinho stigao odmoriti Casillasa, Pepea i Ronalda, dok su Ramos, Alonso i Özil odigrali samo po poluvrijeme".

U ne baš pohvalnom tonu nastavlja se kako je otkriveno "kakve sve momčadi mogu igrati u Ligi prvaka", a Marca piše i kako se "Dinamo, Realova igračka, uplašio već pri izlasku iz tunela".

"U posljednjim minutama Dinamo je ipak imao razloga za malo slavlje. Beqiraj i Tomečak pronašli su pukotinu, no to je sve što im je Real Madrid, parni valjak, dopustio", dodaje se.

AS svoj izvještaj počinje prilično slikovito: "Igrači Dinama napustili su teren s osmijehom iako su primili šest pogodaka. Kao da im je netko u završnim minutama rekao da 'tko zabije, pobjednik'. A oni su zabili dva".

"Real je pomeo Dinamo", stoji pod naslovom, a ističe se kako su već prve minute utakmice jasno pokazale kako stvari stoje.

Ni El Mundo Deportivo nije imao znatno drukčiji stav prema madridskom okršaju: "Real Madrid je u šaljivoj utakmici nagazio Dinamo. Dinamo je bio izbrisan s terena već na samom početku, pokazujući vrlo slab nogomet".

"Mourinho je nedavno komentirajući skupinu Barcelone izjavio kako je neke njihove protivnike morao tražiti na internetu. Međutim, Portugalac se ne može žaliti jer ovakav Dinamo nije ni na razini protivnika za ljetne prijateljske utakmice. Hrvatska momčad, koja je prema riječima njihova trenera planirala suprotstaviti se Realu, ostala je u hotelu ili svlačionici jer na terenu je nije bilo", piše.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik24.11.2011. u 20:22
    Rezultat ide na sramotu Zdravka Mamića, jer je on taj koji nema pojma o nogometu a bakće se u sve. Dobro je Kuže to u jednom intervjuu objasil.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.11.2011. u 22:11
    I što s tim sad evo Genk puši od tri puta od Reala slabije Valencie 5-0 do 65 min,pa?
    Obrisan korisnik
  • lambik23.11.2011. u 22:06
    "kakve sve momčadi mogu igrati u Ligi prvaka" Malo pretjeruju, Dinamo je ipak morao proci tri pretkola da bi doaso tu gdje je...
    lambik
  • Obrisan korisnik23.11.2011. u 20:06
    ni Barca ne moze Realu dati dva gola! ljubomorne duse mogu im popusit!
    Obrisan korisnik
  • mantula23.11.2011. u 19:43
    ma oki,pregazili su nas,ali treba biti objektivan i reći da je real u ovom trenutku najjača momčad na svijetu (po trenutnoj formi)a ovaj dinamo nije na razini ni europske lige,tako da trebamo biti sretni što nismo primili 10 ili više
    mantula