Rukomet

Našičani deklasirali Turke

Ivana Strahija • nedjelja, 27.11.2011.
Našičani deklasirali Turke

U odličnoj atmosferi našičke dvorane, hrvatski Nexe u potpunosti je nadvisio turski Bešiktaš u prvoj utakmici trećeg kola EHF kupa te stvorio odlične temelje za uzvrat u Istanbulu.

NEXE – BEŠIKTAŠ 31:19 (12:8)

1. utakmica 3. kola Kupa EHF-a
Dvorana OŠ kralja Tomislava Našice, gledatelja 1.000
Suci: Anatoliy Novikov i Ruslan Perepilitsy (obojica Ukrajina)
Delegat: Kamer Metalari (Makedonija)

NEXE: P. Lelić (13 obrana), Kozina, Mataija, Eter 4, F. Lelić 5, Mrđenović 1, Barišić Jaman 2, Varvodić, Kedžo 3, Markotić 9, Slišković 4, Pivac, Obad 1, Kević 2, Velić, Šunjić (4 obrane)
Trener: Kasim Kamenica

BEŠIKTAŠ: Tasdemir (1 obrana), Coban, Erkol, Arifoglu 3, Ladyko 4, Zelić 2, Boyar 3, Erguder, Asikoglu 2, Kirkayak, Buyuk 3, Ozbahar, Parshkov 1, Demir (7 obrana), Yalciner 1, Done
Trener: Mufit Arin

SEDMERCI: Nexe 2/3 (Markotić 2), Bešiktaš 1/2 (Ladyko)
ISKLJUČENJA: Nexe 4 minute (Eter, Mrđenović), Bešiktaš 6 minuta (Arifoglu, Asikoglu,Kirkayak)

U prvome dijelu utakmice Bešiktaš je još donekle i konkurirao Nexeu, no to je većinom bilo zbog lagane nervoze domaćih rukometaša, koji su na sebi imali veliki imperativ pobjede. U nastavku su se ipak ruke opustile, postotak šuta popravio, koncentracija je narasla, i Našičani su se usredotočili na povećanje prednosti nad Bešiktašom.

Tome je svakako doprinijela i publika, koja je cijelo vrijeme jednoglasno bodrila svoje ljubimce. Prvi dio utakmice u dvorani je bilo pravo sportsko raspoloženje gromoglasnog navijanja, a drugi su dio utakmice svi ispratili na nogama i uz ovacije.

U našičkim redovima, Markotić bio je opet pravi, vođa i strijelac devet zgoditaka. Franjo Lelić imao je savršenih pet od pet, a Eter i Slišković svaki su se po četiri puta upisali u listu strijelaca. Perica Lelić je u drugome dijelu zaključao svoja vrata i skupio 13 obrana uz 54 posto uspješnosti.

S 31:19 za Nexe su vrata najvećeg europskog uspjeha u klupskoj povijesti širom otvorena. Sljedeće subote u Istanbulu, Našičanima je ostalo napraviti još jedan korak i proći kroz ta vrata.

Kasim Kamenica, trener Nexea, nakon utakmice je kazao: "Dobro smo se pripremili za utakmice s Bešiktašem, a mnogo su nam pomogle utakmice SEHA lige. Bešiktaš smo pomno proučili, imali smo jasni plan kojeg smo u potpunosti ostvarili. Mislim da smo našoj publici ponudili istinski spektakl. Sada se moramo pripremiti za uzvrat, jer ovo je tek prvo poluvrijeme, a u Istanbulu treba biti ozbiljan."

Golman Perica Lelić se nadovezao: "Prije svega hvala ovoj divnoj publici koja nas je nosila do pobjede od početka do kraja utakmice. Naša dobra priprema rezultirala je ovako lijepom i viskom pobjedom. Na početku smo bili malo u grču, no bili smo strpljivi, polako smo gradili pobjedu i dizali prednost. Znali smo da Bešiktašu ne odgovara naša brza igra. Ovo je velika pobjeda, no ništa još nije gotovo. U uzvratu nas očekuje vruć teren i bučna publika, no mi ćemo pokušati pobijediti i u Istanbulu."

Igrač Bešiktaša Vladimir Zelić pak je kazao: "Zadovoljni smo svojom igrom u prvom dijelu utakmice, no drugi je dio bio jako loš. Očekivali smo tešku utakmicu, znali smo da je Nexe jak. Mi smo pokušali usporiti utakmicu, ali u tome nismo uspjeli. Možda je rezultat i previsok, ali - takav je kakav je. Nećemo se predati, pokušat ćemo pobijediti u uzvratu, ali ne vjerujem da možemo proći. Razlika je prevelika."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik27.11.2011. u 09:35
    slažem se isticanjem strijelaca i vratara ali nesmije se zaboraviti veliki učinak u obrani posebno Obada i Mrđenovića jer iz mnogih blokada i dubljeg izlaženja gosti su bili prisiljeni ishitreno pucati a iz takove obrane bilo je puno kontri što je na kraju pokazao rezultat.
    Obrisan korisnik