Nogomet

PAOK s desetoricom do pobjede u Londonu

Vedran Babić • srijeda, 30.11.2011.
PAOK s desetoricom do pobjede u Londonu
Foto: EPA

Engleski premierligaš Tottenham na rubu je ispadanja iz Europske lige nakon što je na svom White Hart Laneu poražen od grčkog PAOK-a premda je 50 minuta igrao s igračem više. Grci su tako izborili daljnji plasman, a pridružili su im se Standard i Hannover iz skupine B...

Skupina A

Rubin - Shamrock 4:1
(Valdez 10', 51', Natcho 36', Martins 62'/ Oman 12')

Baš kao i u prvom kolu, Rubin je protiv Shamrocka slavio s tri pogotka razlike. U Irskoj je bilo 3:0, a u Kazanu 4:1. Rano vodstvo domaćina Roversi su anulirali poslije samo dvije minute, no do kraja poluvremena Rubin je ponovno poveo preko Natcha.

Početkom drugog dijela Rusi su povećali na 3:1 drugim pogotkom Valdeza, no irski prvaci nisu se predavali. Nastavili su se boriti i pokušali prijetiti preko kontri. No, neuspješno. U 62. minuti Martins je definitivno riješio utakmicu, a u samoj završnici gosti su mogli ublažiti poraz, no Sheppard je pogodio gredu.

Tottenham - PAOK 1:2
(Modrić 39'(11m)/ Salpingidis 6', Athanasiadis 14')

Grci su šokirali i utišali White Hart Lane dvama pogocima u samom otvaranju utakmice. Nezaustavljiv je bio Georgiadis, koji je dvaput protrčao iza leđa Ćorluke i ubacio u sredinu gdje su prvo Salpingidis, pa onda Athanasiadis, sproveli lopte u mrežu. Grci su se potom malo povukli, a Tottenham je tek krajem prvog dijela počeo "pokazivati zube".

Nakon što je dobar udarac Defoea gostujući vratar Chalkias odlično obranio, utakmica se okrenula za 180 stupnjeva. Prema mišljenju glavnog suca Nijhuisa, Stafylidis se na gol crti pri blokiranju Kaneova udarca poslužio rukom i za to je zaradio izravni crveni karton, a Tottenham je dobio jedanaesterac. Objektivno, odluka je bila jako dvojbena. Najstrožu kaznu za domaće uspješno je izveo Modrić.

Uslijedio je konstantni pritisak Tottenhama, no tvrda grčka obrana pokazala se neprobojnom. Englezi su držali loptu i kružili oko gostujućeg šesnaesterca, a najbolju priliku propustio je Kane odmah početkom drugog poluvremena. 13 minuta prije kraja Defoe je naizgled izjednačio na 2:2, no Nijhuis je zbog Defoeova prekršaja poništio pogodak nakon konzultacija sa svojim pomoćnikom.

Do kraja utakmice PAOK je opasno živio i u 82. minuti raščistio loptu s crte, no uspio je sačuvati veliku pobjedu. Spursi su se tako našli u situaciji da uoči posljednjeg kola ne odlučuju o svojoj sudbini, a Grci su prošli dalje.

Što se nastupa hrvatskih igrača tiče, Modrić i Ćorluka odigrali su svih 90 minuta za domaće, Kranjčar je odavno izvan pogona zbog ozljede, a na klupi PAOK-a sjedio je vratar Krešić.

Skupina B

Standard - Hannover 2:0
(Tchite 26', Cyriac 59')

U izravnom dvoboju dvaju neporaženih momčadi do sada Standard je s 2:0 nadvisio bundesligaša Hannover, no na kraju su se i Nijemci radovali jer su svejedno izborili drugi krug zahvaljujući samo jednom osvojenom bodu Kopenhagena u Ukrajini. Belgijskoj momčadi bio je dovoljan po jedan pogodak u svakom poluvremenu.

Vorskla - Kopenhagen 1:1
(N'Doye 31'(ag)/ N'Doye 37')

U "normalnoj" situaciji Dame N'Doye bio bi junak Kopenhagena jer je postigao dva pogotka. No, problem za dansku momčad je taj što je jedan zabio svojoj, a drugi gostujućoj momčadi. I to sve u razmaku šest minuta. Kopenhagen je tako izgubio svaku šansu za drugi krug.

Skupina C

Legia - PSV 0:3
(Žewlakov 32'(ag), Mertens 59'(11m), Labjad 68')

Iako je i prije putovanja u Varšavu bio siguran u drugom krugu, PSV je u izravnom dvoboju s Legijom morao potvrditi prvo mjesto. To je i učinio. Do vodstva su Nizozemci stigli poslije nešto više od pola sata igre i to autogolom Žewlakowa nakon centaršuta Manoleva.

U 59. minuti utakmica je praktički bila riješena. Vratar Legije Kuciak dobio je crveni karton nakon prekršaja na Strootmanu, a da stvar bude još gora, to je napravio u kaznenom prostoru. Priliku za povećanje prednosti PSV nije propustio - Mertens je smireno zatresao mrežu zamjenskog vratara Skabe.

Nedugo zatim, Labjad je postavio konačnih 0:3. Unatoč porazu, poljska momčad, za koju je Vrdoljak odigrao svih 90 minuta, već je prije izborila proljeće u Europi.

Rapid Bukurešt - Hapoel Tel Aviv 1:3
(Deac 43'(11m)/ Igiebor 12', Tamuz 39'(11m), Toama 45'+1')

U Bukureštu zaista nije bilo dosadno. Domaćem Rapidu za potvrdu trećeg mjesta trebao je bod protiv Hapoela iz Tel Aviva, no na kraju su ostali praznih ruku. Izraelci su na odmor otišli s prednošću 3:1 nakon što su u završnici prvog dijela postignuta tri pogotka, od čega dva s bijele točke.

Novi jedanaesterac dosuđen je za domaće igrače u 67. minuti. Loptu je ponovno uzeo Deac, čovjek na kojem je napravljen prekršaj, no Hapoelov vratar Apoula obranio je njegov udarac. Rezultat se ni do kraja nije mijenjao, a za goste iz Tel Aviva Hajdukov Oremuš nije ulazio s klupe.

Europska liga, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Rubin Kazan4:1Shamrock Rovers
Tottenham1:2PAOK
1PAOK 610:6+412
2Rubin Kazan 611:5+611
3Tottenham 69:4+510
4Shamrock Rovers 64:19-150

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik01.12.2011. u 17:39
    Pa nek i druge godine ako završe u europskoj ligi igraju sa rezervama i junorima...KRETENI BAHATI
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.12.2011. u 17:33
    tottenham je dobio poklonjen penal,crveni za paok  pa ipak nisu uspjeli modrić kao skroz traži loptu i onda je doda prvom do sebe,a čorluka je bio najveća rupa u obrani   možda bi se trebao u dinamo vratiti  heh
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.12.2011. u 10:50
    svaka čast igračima PAOKa!!!!!!!!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.12.2011. u 09:35
    dobar je bio sinoć, nemoj pričat gluposti
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.12.2011. u 09:31
    zanimljivo da kada igra mali lukica bez VAN DER VAARTA igra totennhama je u qurcu, A MALI 'GENIJE ' ĆE DOBITI NAJVEĆU PLAĆU..............ZA ONO SINOĆ NIJE ZASLUŽIO NI FUNTE
    Obrisan korisnik