Rukomet

Zebić: "Nešto je drukčije u zraku"

Ivana Strahija • subota, 03.12.2011.
Zebić: "Nešto je drukčije u zraku"
Foto: Davor Sajko

Hrvatice su u Brazilu Svjetsko prvenstvo otvorile s odličnih i uvjerljivih 36:20, a igračice se slažu da je "nešto u zraku". Veselje zbog pobjede su poslale i put Hrvatske, utakmicu su komentirale Maja Zebić i Lidija Horvat, kao i izbornik Vladimir Canjuga.

Profesor Canjuga je svojim djevojkama čestitao: "Fenomenalno su odigrale prvih 20 minuta te zadnjih deset minuta utakmice. Iako Obala Bjelokosti sigurno nije razina Švedske i Danske, bolja jest od Argentine i Urugvaja, pa ćemo morati raditi na tome da popravimo greške koje su nam se pokazale."

No, gledajući samo iz svoje izborničke i trenerske perspektive, nije mogao biti u potpunosti zadovoljan: "Nisam zadovoljan zato jer se Kike povrijedila, upravo zato što je početak utakmice bio uraganski. U drugom poluvremenu mi se činilo da se neke djevojke osjećaju manje vrijednima jer su tek tada ušle u igru, to moramo riješiti već večeras, nema kod nas prva i druga postava."

To se ne smije događati ubuduće, odlučan je Cajo: "Jedino što jest važno je kako tko igra, jer kako drukčije objasniti da smo u drugom poluvremenu gubili, čini mi se, tri razlike? Te igračice koje su počele drugo poluvrijeme morale su bez problema napraviti ako ne još deset, onda barem sedam-osam golova razlike. Svaka djevojka koja nosi hrvatski dres mora davati od sebe najviše, čast je igrati na Svjetskom prvenstvu i svaka minuta provedena na parketu trebala bi im biti dragocjena."

U nedjelju će Hrvatska odmarati od utakmica, a u ponedjeljak će igrati protiv Urugvaja: "Planiramo dva teža treninga u nedjelju, a protiv Urugvaja ćemo opet koristiti sve igračice, kako se one glavne ne bi umorile pred Dansku."

Mlada pivotkinja Katarina Ježić postigla je svoje prve golove u dresu reprezentacije. "Posebno nas raduje kad tako mlada igračica dođe na Svjetsko prvenstvo, mi izradimo za nju akciju, a ona odmah zabije. Nadam se da će biti veliko osvježenje u reprezentaciji", rekao je Canjuga.

Hrvatsko lijevo krilo, Maja Zebić, je komentirala: "Pobjeda je tu, jako mi je drago što smo tako dobro otvorile Prvenstvo. Dugo nismo na takav način otvorile veliko natjecanje, ovog puta nešto je drukčije u zraku." Iako konačni rezultat sugerira da je pobjeda bila lagana, Zebić smatra da Obala Bjelokosti nije tako bezazlena kako se to čini: "Obala Bjelokosti jača je od Argentine i Urugvaja, mislim da onima koji protiv nje uđu laganije slijedi neugodno buđenje. No, mi smo ušle sto posto, pa problema nije bilo."

Bjelokošćanke su se činile vrlo grubima: "Da, tuku, istina je, ali uopće nisu loša ekipa. Samo, mi smo mnogo bolje", komentirala je Zebić. O idućem pak je protivniku kazala: "Urugvaj će nam biti kao trening utakmica, nakon toga kreće ozbiljnije."

Jako dobro odigrala je Lidija Horvat, snažna hrvatska desna vanjska: "Ukupno gledano, odigrale smo na jako visokoj razini. Obala Bjelokosti nije za podcijeniti, ja sam očekivala da s njima neće biti lako. Čim smo snizile tempo one su to pokušale iskoristiti. Cure znaju igrati rukomet i pucati po golu, nismo si smjele dopustiti takav pad."

O Urugvaju je Horvat kazala: "Mislim da će ta utakmica biti nešto lakša i da će izbornik više rotirati. Nakon toga nam slijedi utakmica s Danskom, koja nam je izuzetno važna."

SP 2011. žene - Skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Švedska37:11Argentina
Danska36:10Urugvaj
Hrvatska36:20Obala Bjelokosti
1Danska 5148:78+7010
2Hrvatska 5150:102+488
3Švedska 5141:97+446
4Obala Bjelokosti 5118:145-274
5Urugvaj 582:159-772
6Argentina 577:135-580

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometReprezentacija
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Picek04.12.2011. u 05:55
    od ovakve Danske kao na ovom SP, niti u ludilu..
    Picek
  • Obrisan korisnik04.12.2011. u 00:29
    je je.. nešto je u zraku.. kad dođe Danska.. ide poraz od 10ak razlike
    Obrisan korisnik