Košarka

Perić vodio Unicaju do pobjede

Dino Brumec • nedjelja, 04.12.2011.
Perić vodio Unicaju do pobjede
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

U nedjelju je odigran i ostatak desetog kola španjolske košarkaške lige. U njemu su Real Madrid i Barcelona ostvarili nove pobjede. Isto je učinila i Unicaja koja je pobijedila Estudiantes, a Žorić i, posebno, Perić dali su veliki obol toj pobjedi. Alicante je također ostvario pobjedu, a u njoj je sudjelovao i Mario Stojić.

Unicaja je došla do svoje osme pobjede slavljem na gostovanju kod Estudiantesa. Završilo je 75:84, a dva hrvatska košarkaša još su jednom odigrali dobre, čak i odlične, role za Unicaju. Hrvoje Perić odigrao je vjerojatno najbolju utakmicu ove sezone. Za 30 minuta na parketu postigao je 16 poena, ostvario sedam skokova (čak četiri napadačka) i tri asistencije. Šutirao je 6/10 iz igre, a s crte slobodnih bacanja imao je šut 3/4.

Luka Žorić odigrao je također dobru utakmicu u napadu. Njegovih 11 poena dobar je napadački učinak, ali ovaj su put njegove rubrike "skokovi" i "asistencije" zjapile prazne. Real Madrid pobijedio je na domaćem terenu momčad Valencije rezultatom 81:64. Ante Tomić u 17 je minuta na parketu postigao šest poena i uzeo četiri skoka.

Alicante je na domaćem terenu svladao Zaragozu, a Mario Stojić još jednom nije podbacio. U nešto više od 17 minuta provedenih u igri postigao je sedam poena i ostvario dva skoka i jednu asistenciju.

ACB liga, 7. kolo:
Estudiantes – Unicaja 75:84
Caja Laboral – Lagun 86:74
Alicante – Zaragoza 77:75
Murcia – Blusens Monbus 60:85
Barcelona – Gran Canaria 65:49
Real Madrid – Valencia 81:64
Manresa – Valladolid 80:75

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik04.12.2011. u 22:42
    Peric je odlican igrac i mjesto mu je u reprezentaciji!
    Obrisan korisnik