Nogomet

Video: Napoli uskratio Cityju drugi krug

Ante Zovko • srijeda, 07.12.2011.
Video: Napoli uskratio Cityju drugi krug
Foto: EPA

Pirovom pobjedom protiv pričuvnog sastava Bayerna Manchester City osigurao je samo Europsku ligu. Napoli je pobijedio u Villarrealu i riješio sve dvojbe oko drugog putnika u osminu finala.

Manchester City - Bayern 2:0
(Silva 36', Toure 52')

Cityju ostaje tek utjeha da su bili dominantni pred svojim navijačima, ali, kao i gradski rival, nastavit će natjecanje u drugom najprestižnijem europskom natjecanju. Bayern je istrčao na Etihad s pričuvnom postavom u kojoj su bili i Ivica Olić i Danijel Pranjić. Nakon Olićeva prekršaja u 15. minuti zbog kojeg je dobio žuti karton, City je bio blizu vodstva. Joleon Lescott skače i pogađa, ali sudačka je procjena bila da je napravio prekršaj na Hans-Jörgu Buttu.

Vezane vijesti

Dvije minute kasnije Olić je pripremio priliku za Alabu iz blizine, ali ovaj slabo puca. U 36. minuti domaći vode gotovo ni iz čega. Edin Džeko poslao je dubinsku loptu Davidu Silvi, a Španjolac s ruba šesnaesterca snažnim udarcem pogađa suprotni kut.

U 52. minuti City je gotovo riješio sve dvojbe što se svoje utakmice riješio. Džeko je opet asistent - savršeno dodavanje dolazi do natrčalog Yaye Tourea koji sjajnom završnicom šalje loptu iza Butta. Bio je to gol koji je praktički sve riješio što se ove utakmice tiče i više se osluškivao rezultat iz Villarreala jer Bayern nije bio opasan.


Villarreal - Napoli 0:2
(Inler 65', Hamšik 76')

Napoli, iako nije briljirao, napravio je što je morao kako bi osigurao drugi krug Lige prvaka. Španjolci su ostali na "nuli". Talijani odlično otvaraju susret udarcima Zunige u petoj i Rubena u šestoj minuti, a potonji je pogodio stativu. Međutim, iako je najava bila dobra za Napoli, on nije mogao povesti. Jedinu pravu priliku do poluvremena propustio je Hamšik u 42. snažnim udarcem izvan šesnaesterca.

Domaći puno bolje otvaraju drugo poluvrijeme i Napoli je opasno živio u dva navrata. Međutim, u 66. minuti Inler donosi Talijanima vodstvo "projektilom" s 25 metara. Diego Lopez ispratio je loptu ne pomaknuvši se s mjesta.

Vodstvo je donijelo mirnoću Talijanima koji su umrtvili igru i čekali eventualnu novu priliku. Dogodila se u 77. minuti. Lopta iz jednog ubačaja iz kuta dolazi do nečuvanog Hamšika koji je imao vremena odlučiti kamo će je smjestiti. Lopta je završila u mreži i označila kraj Cityjeve avanture u ovosezonskoj Ligi prvaka.

Liga prvaka, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Manchester City2:0Bayern
Villarreal0:2Napoli
1Bayern 611:6+513
2Napoli 610:6+411
3Manchester City 69:6+310
4Villarreal 62:14-120

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik08.12.2011. u 01:25
    Napoli je sve karte bacio na Ligu Prvaka i isplatilo im se. Sad moraju malo stisnuti u prvenstvo ako žele osigurati Ligu Prvaka i dogodine. Ali je krasan gol zabio David Silva večeras, odličan udarac, njihov najbolji igrač.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.12.2011. u 01:21
    imam i ja osjećaj zadovoljstva,fantastični napoli, baš sam oduševljen...papa usrani šeici
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.12.2011. u 00:18
    JA! jo.tsonga :D
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.12.2011. u 23:21
    Bravo Napolitanci svaka čast ipak novac ne jamči sve.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.12.2011. u 23:20
    jel još netko ima nekakav osjećaj zadovoljstva zbog ovakvog raspleta kao ja?
    Obrisan korisnik