Košarka

Baskijci šokirali Fener usred Istanbula

Vedran Filipović • četvrtak, 15.12.2011.
Baskijci šokirali Fener usred Istanbula
Foto: EPA

Bilbao je šokirao Fenerbahče usred Sinan Erdem Arene i uzeo dva boda pobjedom 70:80 dok se Olympiakos u Pireju lako obračunao s Cantuom koji je prošli tjedan slavio upravo u Bilbau.

Fenerbahče - Bilbao

Gosti su odlično otvorili susret u Istanbulu, Fischer je dvaput zakucao za 4:10, a Jackson je nešto kasnije postavio 6:15 za Bilbao. Prvu dvoznamenkastu prednost ostvarili su polaganjem Grimaua u posljednjoj minuti četvrtine koja je zaključena s 14:25 za Španjolce. Kod Fenera nešto raspoloženiji od ostalih na početku bio je James Gist.

Bojan Bogdanović je nakon snažnog Gistovog zakucavanja položio u kontri za minus šest, no Mumbru je vratio na deset koševa prednosti Bilbaa. Kasnije je Bojan postigao tricu nakon čega je Ukić lijepo probio gostujuću obranu, no Blums je tricom zaključio poluvrijeme (33:44).

Stvari su po Nevena Spahiju u nastavku krenule još gore. Nova trica Blumsa, pogođen šut Hervellea i dalekometni projektil Jacksona odveli su goste na ogromnih 33:52 na opće čuđenje domaćih navijača. Ipak, ukazao se Emir Preldžić koji je zabio sedam uzastopnih poena, vratio kakvu-takvu nadu domaćima koju su tek nekoliko trenutaka kasnije u duetu uništili Banić i Josh Fischer.

U posljednjih deset minuta ušlo se s 50:67 za goste koji su tu prednost znali zadržati do samog kraja za konačnih 70:80. Najbolji kod gostiju bio je D'Or Fischer s 16 poena i deset skokova, Grimau je dodao 13, Aaron Jackson 11 i šest asistencija dok je Marko Banić ostvario deset ubačaja uz četiri skoka u 20 minuta.

Kod Fenerbahčea prvo ime bio je Emir Preldžić koji je postigao 19 poena uz sedam skokova, James Gist se "ugasio" u nastavku te na koncu postigao 11 poena kao i Bogdanović i Ukić.

Turski se klub trenutno nalazi na omjeru 5-4 i trebat će im pobjeda u Italiji u posljednjem kolu dok je Bilbao održao nade u Top 16 budući da je trenutno na omjeru od četiri pobjede i pet poraza.

Olympiakos - Cantu

Nakon izjednačenih prvih osam minuta domaćini su na koncu prve četvrtine napravili seriju 8:0 te poveli 18:12 na ulasku u drugih deset minuta. Nakon što su bili u zaostatku devet poena, gosti se vraćaju preko Micova i Marconata na 24:23 za Redse, a u 15. minuti prelaze u vodstvo.

Ipak, njihova radost bila je kratkog vijeka, Printezis je postigao šest uzastopnih koševa za 38:29 na poluvremenu.

Nastavili su Grci u istom ritmu lomiti Cantu koji je četiri minute čekao na prvi ubačaj u nastavku. U međuvremenu, Papadopoulos i Spanoulis trpali su gostujući koš te prelomili utakmicu budući da je na semaforu nakon pola sata igre stajalo + 19 za Ivkovićeve momke.

Ni u posljednjoj četvrtini se nije ništa promijenilo i Olympiakos je upisao vrijednu pobjedu protiv neugodnih Talijana koja ih diže na omjer 5-4. Isti skor ima i Cantu, no u goste mu dolazi Fenerbahče koji će tražiti pobjedu i Top 16.

Spanoulis je predvodio domaćine s 22 poena i pet asista, Printezis je zabio 14, a Papadopoulos i Hines 12 koševa. Prvo ime Trinchierijeve squadre bio je Vladimir Micov sa 17 poena, a potpuno su izostali učinci Šermadinija (četiri koša) i Cinciarinija (dva poena).

Euroliga, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

9. kolo

Baskonia90:55SLUC Nancy
Fenerbahçe70:80Dominion Bilbao Basket
Olympiakos86:61Red October Cantu
1Fenerbahçe 64+27
2Olympiakos 64+25
3Baskonia 55+37
4Dominion Bilbao Basket 55+21
5Red October Cantu 55-20
6SLUC Nancy 37-90

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik16.12.2011. u 00:24
    Bravo za Bilbao,samo naprijed Baskijci
    Obrisan korisnik
  • narada10815.12.2011. u 22:41
    e mogli ste spomenuti da se je Marko Tomas vratio. Inace lijep okrsaj "male Hrvatske" sa gostom iz Spanjolske. O Banicu necu vise, znamo svi sta treba s njim napraviti. Bilbao u takvoj formi bi mogao biti "dark horse" Eurolige. Na zalost je Fener sad u frci.
    narada108