Zimski sportovi

Schild postaje "zastrašujuća"

Sa Sljemena:Antonija Pavlić • utorak, 03.01.2012.
Schild postaje "zastrašujuća"
Foto: Kristijan Komarica

Marlies Schild očekivano vodi u prvoj vožnji osmog izdanja "Vip Snow Queen Trophyja". Devet desetinki zaostaje Tina Maze, a na treće mjesto probila se još jedna Austrijanka Michaela Kirchgasser...

Trostruka Snježna kraljica Marlies Schild i na petu slalomsku utrku sezone došla je, vidjela i pobijedila - barem u prvoj vožnji. Nevjerojatna Austrijanka trenutačno skija naprosto "zastrašujuće" te zasad sve (još jednom) ukazuje na to da će i u 2012. godinu ući trijumfalno.

Braniteljica naslova, uz nekoliko sitnih pogrešaka i nesigurnosti na zadnjem, strmom dijelu staze, pred prvom je pratiteljicom akumulirala devet desetinki prednosti, a Tina Maze ujedno je i jedina skijašica koja joj se primaknula unutar sekunde zaostatka.

Iz drugog plana, konkretnije druge jakosne skupine, na treće mjesto probila se Michaela Kirchgasser, dodatno "zagolicavši" borbu za postolja koja se sprema u drugoj vožnji te "podebljavši" kontingent Austrijanki u najboljh deset. Odmah iza nje nalaze se Šveđanka Maria Pietilae-Holmner te najveća francuska nada Nastasia Noens.

Tanja Poutiainen u prvome pokušaju nije uspjela učiniti korak naprijed velikoj želji o još jednoj zagrebačkoj kruni. Sa startnim brojem četiri za Schild je zaostala 1.38 sekundi te će tezu da "Austrijanka nije nedodirljiva" morati dokazivati u drugoj vožnji. Trećeplasirana prošle godine Manuela Moelgg pozicionirala se na sedmo mjesto, dok je aktualna pobjednica Svjetskoga kupa Maria Höfl-Riesch osma.

Krug prvih deset zatvaraju Šveđanka Therese Borssen te njezina reprezentativna kolegica Frida Hansdotter. Vodeća u poretku Svjetskoga kupa Lindsey Vonn Crvenim spustom otisnula se od početka preoprezno te je stoga i akumulirala više od tri sekunde zaostatka. Slab nastup priredile su i olimpijska pobjednica Šarka Zahrobska te Veronika Zuzulova i Kathrin Zettel.

Zagreb, slalom:
1. Marlies Schild (Austrija, ATOMIC) 59.34
2. Tina Maze (Slovenija, STOECKLI) +0.90
3. Michaela Kirchgasser (Austrija, ATOMIC) +1.16
4. Maria Pietilae-Holmner (Švedska, ROSSIGNOL) +1.24
5. Nastasia Noens (Francuska, SALOMON) +1.31
6. Tanja Poutiainen (Finska, FISCHER) +1.38
7. Manuela Moelgg (Italija, HEAD) +1.64
8. Maria Höfl-Riesch (Njemačka, HEAD) +1.66
9. Therese Borssen (Švedska, FISCHER) +2.08
10. Frida Hansdotter (Švedska, ROSSIGNOL) +2.11

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!