Zimski sportovi

Schild: "Samo sam htjela skijati dobro"

Sa Sljemena:Josip Tolić • utorak, 03.01.2012.
Schild: "Samo sam htjela skijati dobro"
Foto: Ivan Lacković

Nakon prve slalomske vožnje Vip Snow Queen Trophyja vodeća Marlies Schild nije se previše opustila i rekla je da je samo htjela biti brza, što joj je i uspjelo. Tina Maze zadovoljna je drugom pozicijom, ne i vremenom, a Maria Höfl-Riesch otkrila je kako je velik zaostatak za vodećom rezultat prehlade koju je ulovila...

Višestruka pobjednica sljemenskog slaloma Marlies Schild ostavila je konkurenciju daleko iza sebe, no nije joj bilo lako: "Utrka je bila teška, ali ista je za sve natjecateljice. Samo sam htjela skijati dobro i biti brza." Nezaobialzno je bilo prokomentirati atmosferu: "Sjajna je utrka, vrlo dobro organizirana, puno je gledatelja ovdje koji se odlično zabavljaju", dodala je.

Tina Maze prva je pratiteljica vodećoj Schild i jedina koja zaostaje manje od sekunde: "Moje vrijeme nije jako dobro, no dobro je što sam druga. Nadam se da će u drugoj vožnji biti još bolje i da ću odskijati bez greške." Slovenka ima same pohvale za sljemensku utrku: "Da, ovo je najljepša utrka od svih u Svjetskom kupu i drago mi je biti ovdje. Iznenađena sam što je toliko ljudi došlo."

Njemica Maria Höfl-Riesch otvorila je sljemensku utrku i završila na skromnom osmom mjestu, za što ima objašnjenje: "Ne osjećam se najbolje, uhvatila sam prehladu na Novu godinu i jučer sam morala prestati trenirati. Naravno, dala sam sve od sebe da nastupim ovdje. Sjajno je natjecanje i volim ovu utrku. Nisam sigurna hoću li startati u drugoj vožnji."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!