Zimski sportovi

Uživo: Kreće rasplet

Sa Sljemena:Antonija Pavlić • utorak, 03.01.2012.
Uživo: Kreće rasplet
Foto: Ivan Lacković

Ne možete biti na Sljemenu i uživo bodriti najbolje svjetske slalomašice? Niste u mogućnosti pratiti niti televizijski prijenos? Zato je i ove godine s vama vrijedna sportnetova skijaška ekipa u sastavu Josip Tolić, Kristijan Komarica, Davor Sajko, Ivan Lacković, Ana Legradi i Antonija Pavlić te će uživo prenositi sve što se događa na Crvenom spustu.

18:50 Maaaarlieees Schild! Nitko joj trenutačno nije ravan, to je već valjda i pticama na grani kristalno jasno. Premda je Tina Maze odvozila odličnu drugu vožnju, Schild je čak povećala svoju prednost na kraju - bila je najbrža u obje vožnje, a konačni zaostatak Maze iznosi 1.40 sekundi.

18:47 Kratko je u vodstvu bila Michaela Kirchgasser. Podij je osigurala, ali ipak bolja za velikih 87 stotinki sekunde bila je Slovenka Tina Maze. Evo novog postolja za odličnu skijašicu. Ostaje samo najbolja. Što će napraviti Marlies?

18:41 Počele su polako i najbolje. Maria Höfl-Riesch nije dugo trajala u društvu onih koji su izborili drugu vožnju; očito uz bolest nije mogla biti na svojoj razini te će na Sljemenu ovoga puta ostati bez bodova. Ali zato smo vidjeli preuzimanje vodstva. Trećeplasirana ovdje prošle godine Manuela Moelgg Šveđanku je "skinula" za 53 stotinke. Svoju utrku odradila je i Tanja Poutiainen, ali uspjela je dospjeti tek na drugo mjesto.

18:35 Evo malo promjena. Švedska reprezentacija dobila je i drugoplasiranu trenutačno; Vonn je potisnula Therese Borssen, a na četvrto mjesto došla je Frida Hansdotter. Sjajan će pak ovo biti rezultat za još uvijek najbolju Emily Wikstroem - nikada do sada, naime, nije bila u prvih deset, a najbolji rezultat pamti u posljednjoj utrci u Lienzu kada je bila 12. Očito se mlade skijaške nade sve više pokazuju na velikoj pozornici.

INFO: Evo ponovno službene obavijesti organizatora. Drugu vožnju ženskog slaloma prati oko 8.000 gledatelja.

18:30 Nema promjena na vrhu. U cilj su ušle i Jessica DePauli Wendy Holdener, Resi Stiegler i Denise Feierabend, ali i dalje su u vodstvu Wikstroem, Vonn i Zuzulova.

18:22 Švedska još uvijek ima vodeću skijašicu na Sljemenu. Niti Veronika Zuzulova, premda uz možda i najbučniju podršku navijača, nije uspjela Wikstroem skinuti s "trona". Iza nas je petnaest skijašica u drugoj vožnji.

18:18 Emelie Wikstroem imala je ipak dostatnu prednost da s vrha skine Vonn. Mlada skijašica zasigurno će ostvariti dobar rezultat na Sljemenu, za sada vodi s 24 stotinke prednosti. Kathrin Zettel slovila je pak kao jedna od favoritkinja za postolje, no nije uspjela završiti drugu vožnju.

18:12 Bravo Lindsey Vonn! Nakon što je u prvoj vožnji bila rezervirana, načeta bolešću, Amerikanka je fantastično odradila drugu vožnju. Pamtit će se ovo njezino vrijeme, u cilj je ušla s čak 2.20 sekundi boljim vremenom od Gius. Nikako pak ne ide Sandrine Aubert u posljednje vrijeme. Na stazi na kojoj je doživjela veliku sreću 2010., naša okrunjena kraljica ovoga puta ostat će bez bodova, a pamtit će samo bliski susret sa sljemenskim snijegom.

18:06 Prva je u drugoj vožnji odustala, nažalost, Anna Swenn-Larsson, ali zato Japanka Emiko Kiyosawa iz Zagreba odlazi presretna - u 28. godini osvojila je prve bodove u Svjetskome kupu, dapače, prvi je put uopće završila čak i prvu vožnju. U vodstvu je trenutačno Talijanka Nicole Gius.

18:00 Počela je druga vožnja petog slaloma sezone na Sljemenu! Prva je sa starta krenula Anna Goodman, a vodstvo brani Austrijanka Marlies Schild.

Marlies Schild i sljemenske je navijače počastila jednim od svojih briljantnih ovosezonskih izdanja - austrijska skijašica na najboljem je, naime, putu da u 2012. godinu uđe trijumfalno te upiše 5/5 u slalomskim ispitima. Braniteljica krune Snježne kraljice "ganja" također i prvi puta pet nizanih pobjeda te četiri slavlja na jednome skijalištu. Dedevedeset stotinki za njom kaska Slovenka Tina Maze, a s treće pozicije u drugu će vožnju krenuti Michaela Kirchgasser.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!