Rukomet

Kopljar: "Iran je bio tek za zagrijavanje"

Zvonka Keliš • subota, 07.01.2012.
Kopljar: "Iran je bio tek za zagrijavanje"
Foto: Davor Sajko

Hrvatska rukometna reprezentacija svoj je nastup na pripremnom turniru u Osijeku, Croatia cupu, započela uvjerljivom pobjedom nad Iranom. Marko Kopljar kazao je kako je susret s Iranom bio tek zagrijavanje za ono što slijedi, a to su, dakako, susreti sa Slovačkom i Švedskom. Marin Šego se, pak, osvrnuo na dobru atmosferu u reprezentaciji te je izrazio vjeru u pozitivan rezultat na Europskom prvenstvu.

Europsko rukometno prvenstvo u Srbiji sve je bliže, pripreme reprezentacija već dobrano traju te su europske momčadi stoga odlučile provjeriti svoju spremnost. Hrvatska je na Croatia cupu u Osijeku ugostila reprezentacije Irana, Slovačke i Švedske te je u prvom kolu uvjerljivo bila bolja od momčadi Irana s čak 22 pogotka razlike. Pred njom su sada susreti sa Slovačkom i Švedskom koji će pokazati pravo stanje stvari.

Strijelac četiri pogotka u susretu s Iranom, Marko Kopljar, prokomentirao je kako je utakmica s Iranom bila tek zagrijavanje za one jače protivnike na turniru: "Pobjeda protiv Irana dobra je za zagrijavanje i podizanje samopouzdanja budući da nas u subotu čeka težak ispit. Slovaci su se pokazali kao vrlo solidna ekipa. Danas smo se dobro istrčali, više smo koristili kontru, otvaranja i polukontru. Pokušavali smo to raditi iz dobre obrane i smatram da smo u tome uspjeli."

Slovačka i Švedska kao nada u punu dvoranu

"Publika je večeras bila super te se nadam da će u subotu biti i puna dvorana. Naravno da Iran nije bio najatraktivniji protivnik, no Slovačka je već malo atraktivnija, dok je Švedska u nedjelju prava pozivnica svima da dođu", kazao je Kopljar.

Unatoč uvjerljivoj pobjedi Hrvatskoj su se potkrale i neke pogreške: "Bilo je grešaka koje do Europskog prvenstva treba ispraviti, no one su se dogodile kada je pala koncentracija te u samoj završnici utakmice pri velikom rezultatu. Nadam se da nam se neće događati u onim važnim utakmicama."

U prvom susretu dana u Osijeku Švedska je bila bolja od Slovačke s osam pogodaka razlike: "Slovaci nisu pokazali sve što znaju, a i dosta su se dobro držali u utakmici sa Švedskom. Mislim da je utakmica do 40. minute bila u egalu. Normalno, Švedska je kvalitetnija ekipa, ali Slovake ne treba podcjenjivati jer stvarno dobro igraju", dodao je Kopljar.

Priliku na golu dobio je igrač CO Zagreba, Marin Šego, koji je kazao kako su igrači u susretu s Iranom izvršavali izbornikove zadatke: "Izbornik nam je zadao zadatke te smo koncentrirali na njih, da odigramo što bolje te da se pripremimo za jače i bolje protivnike."

Iako se Iran nije pokazao kao jak protivnik, Slovaci to jesu: "Iran nije momčad iz samog vrha, no na nama je bilo da maksimalno odradimo posao kao što nam je izbornik rekao te da se spremimo za susret sa Slovacima. Naime, Slovačka je mnogo bolja ekipa od Irana te ćemo i sutra dati sve od sebe da pobijedimo", dodao je Šego.

Da je Hrvatska još u samom europskom vrhu potvrdio je i Šego koji vjeruje u pozitivan rezultat na nadolazećem Europskom prvenstvu: "Hrvatska jest top reprezentacija. Mi se dižemo iz dana u dan, dobra je atmosfera među igračima, dobro treniramo i radimo tako da smatram da nema razloga da rezultat izostane."

Euro 2012. - Skupina II

1Španjolska (+3)3143:130+139
2Hrvatska (+4)3137:128+97
3Slovenija (+2)3153:156-34
4Mađarska (+3)3125:130-54
5Island 3143:146-33
6Francuska 3128:139-113

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik07.01.2012. u 17:29
    kome se ti javljas sirovino...kad je zagrijavanje zašto nisi zabio 10golova žirafo jedna...
    Obrisan korisnik