Rukomet

Gojun: "Dobro poznajemo Šveđane"

Zvonka Keliš • nedjelja, 08.01.2012.
Gojun: "Dobro poznajemo Šveđane"
Foto: Duje Bonačić

Hrvatska rukometna reprezentacija i drugog je dana Croatia cupa u Osijeku stigla do lake pobjede, a ovoga je puta bolja bila od reprezentacije Slovačke. Domagoj Duvnjak nakon susreta sa Slovacima posebno je istaknuo dobre golmane te odličnu publiku. Jakov Gojun najavio je, pak, utakmicu sa Švedskom kao onu pravu.

Drugoga dana pripremnog turnira za nadolazeće Europsko rukometno prvenstvo u Srbiji rukometna je reprezentacija Hrvatske stigla do nove lagane pobjede. U drugom susretu dana na Croatia cupu u Osijeku bolja je bila od Slovačke s devet pogodaka razlike. Nedjelja hrvatskim rukometašima donosi posljednji, ali i najteži dvoboj na turniru, onaj sa Švedskom.

Duvnjak ponosan na Slavonce i atmosferu

Dvorana je u susretu sa Slovačkom bila punija nego dan ranije kada je Hrvatska snage odmjerila s Iranom, a na odličnoj atmosferi zahvalan je bio i najbolji hrvatski rukometaš: "Uistinu sam zadovoljan susretom sa Slovačkom, a koliko sam vidio i navijači su bili zadovoljni te ih moram pohvaliti i zahvaliti im se što su stvorili predivnu atmosferu. Nadam se da će i utakmica sa Švedskom biti još jedna prilika da se zahvalimo navijačima. Koliko sam čuo dvorana je rasprodana tako da sam izuzetno ponosan na svoje Slavonce", kazao je Duvnjak.

Netom prije susreta sa Slovacima, igrač aktualnog njemačkog prvaka, HSV Hamburga, Domagoj Duvnjak, primio je priznanje za najboljeg hrvatskog rukometaša u 2011. godini da bi potom svoje znanje pokazao i na terenu u susretu sa Slovacima u kojemu su, prema njemu, odlični bili golmani i obrana: "Krenuli smo dobro od samog početka, Mirko je stvarno bio odličan na golu i treba ga pohvaliti, kao i Loserta. Imali smo dva golmana koja su dobro branila, igrali su s nama, pomagali su nam kao i mi njima. Primili smo 23 gola što je pokazatelj da smo dobro igrali u obrani, dok se u napadu još malo tražimo, no sigurno je da će sve to biti bolje tijekom priprema i na Europskom prvenstvu", izjavio je Duvnjak te je nakon primljenog priznanja i pobjede zaključio: "Ovo je uistinu savršen dan za mene."

Zadovoljan pokazanim na terenu i samim rezultatom bio je i igrač CO Zagreba, Jakov Gojun: "Od početka smo pokazali što je trener od nas tražio, dakle, da im uđemo u leđa, da se rezultat kako vrijeme ide sve više povećava i da od samog starta susreta pokažemo da smo kvalitetnija ekipa od njih tako da rezultat na kraju nije došao u pitanje."

Hrvatske rukometaše u nedjelju očekuje onaj pravi dvoboj s rukometnom reprezentacijom Švedske: "Šveđane dobro poznajemo, no poznaju oni i nas. Međutim, mi smo na domaćem terenu i nemamo ih se zašto preplašiti. Trebamo od početka dobro ući u utakmicu i pobijediti."

Upravo zbog kvalitete koju Šveđani donose, Gojun se nada kako će dvorana uistinu biti puna: "Šveđani su dobra ekipa tako da nas očekuje ona prava utakmica. Oni su još jedan veliki izazov za nas da se uigramo prije prvenstva stoga pozivam publiku da dođe u što većem broju te da nam da podršku, a mi ćemo joj to probati vratiti na najbolji mogući način."

Euro 2012. - Skupina II

1Španjolska (+3)3143:130+139
2Hrvatska (+4)3137:128+97
3Slovenija (+2)3153:156-34
4Mađarska (+3)3125:130-54
5Island 3143:146-33
6Francuska 3128:139-113

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!