Košarka

Ante Tomić opet dobar

Dino Brumec • nedjelja, 08.01.2012.
Ante Tomić opet dobar
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Španjolska košarkaška liga se nastavlja. Nakon što je u subotu Unicaja izgubila od Fuenlabrade, u nedjelju je odigrano novih osam utakmica 15. kola ACB lige. Real Madrid i Barcelona zabilježili su nove pobjede, a isto je pošlo za rukom i momčadi Caje Laboral i te tri ekipe nastavljaju prvenstvo s 12 pobjeda.

Real Madrid odigrao je vrlo dobru utakmicu u gostima kod Murcije i zabilježio je pobjedu 91:60. Hrvatski reprezentativni centar Ante Tomić opet je odigrao vrlo dobru utakmicu i postigao je 13 poena, uz samo jedan promašeni šut iz igre, a tome je pridodao i četiri skoka. Sve to ostvario je za, ne baš velikih, 21 minutu na parketu. Više koševa od Tomića za Real Madrid postigao je samo Felipe Reyes koji je imao jedan poen više od hrvatske uzdanice.

Barcelona je još jednom odličnom obranom došla do nove pobjede, a ovaj su put Alicanteu dopustili samo 49 poena. Najbolji za Barcu bili su Huertas i Lorbek s 13, odnosno 12 koševa, a oni su bili i jedini koji su za pobjedničku momčad postigli dvoznamenkasti broj poena. Za gostujući Alicante Mario Stojić imao je šest ubačaja, dva skoka i jedno dodavanje.

Baskijski Bilbao, u kojem važnu rolu igra Marko Banić zabilježio je novi poraz, a ovaj put bolji je bio Lagun, i to tek nakon produžetaka. Krajnji rezultat bio je 93:87 za gostujući Lagun, a Banić je opet odigrao dobru utakmicu. On je postigao 12 poena i uzeo šest skokova za 28 minuta provedenih na parketu.

ACB liga, 15. kolo:
Murcia – Real Madrid 60:91
Barcelona – Alicante 65:49
Bilbao – Lagun 87:93
Cajasol – Zaragoza 77:64
Gran Canaria – Valencia 63:71
Blusens Monbus – Valladolid 63:72
Estudiantes – Manresa 76:70
Joventut – Caja Laboral 57:74

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik14.01.2012. u 23:16
    Tomić što ima veću minutažu i to u kontinuitetu što, slažem se, izgleda da trener to stvarno još nije shvatio. Uostalom čudim se da Real nije doveo boljeg trenera nego što je ovaj Pablo Laso, a Cibona je dovela Repešu koji je bar 3X bolji !!!???
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.01.2012. u 09:47
    tomić je UVIJEK dobar, kada je u igri barem 20 minuta. trener reala to očito još nije shvatio.
    Obrisan korisnik