Tenis

Ljubičić i Martić na kvalifikante

Vedran Babić • petak, 13.01.2012.
Ljubičić i Martić na kvalifikante
Foto: Kristijan Komarica

U Melbourne Parku održan je ždrijeb prvog Grand Slam turnira sezone, Australian Opena. Hrvatska će u glavnom ždrijebu imati samo četiri predstavnika s obzirom da su Mirjana Lučić i Antonio Veić ispali u kvalifikacijama...

Prvi hrvatski "reket" Marin Čilić zbog ozljede neće nastupiti u Melbourneu pa će najbolje rangirani hrvatski tenisač biti Ivan Ljubičić. On će u prvom kolu igrati protiv zasad nepoznatog kvalifikanta.

Ivan Dodig u prvom kolu igra protiv Portugalca Frederica Gila, 102. tenisača svijeta, a Ivo Karlović protiv 31. nositelja Jürgena Melzera, koji ga je pobijedio u svih pet prethodnih međusobnih dvoboja.

Kvalifikanticu u prvom kolu čeka i Petra Martić, a njoj se u ženskom dijelu turnira mogla pridružiti Mirjana Lučić. No, nju je u drugom kolu kvalifikacija zaustavila Francuskinja Victoria Larriere (6:1, 6:4).

Bez trećeg kola ostao je i Antonio Veić, koji je izgubio od 27. nositelja Mattea Viole 6:7 (1), 7:5, 6:4 poslije dva sata i 39 minute igre. U odlučujućem setu Veić je imao pet break lopti, no nije iskoristio nijednu.

Prvi tenisač svijeta i branitelj naslova Novak Đoković u prvom kolu igra protiv Talijana Paola Lorenzija, Rafael Nadal i Roger Federer čekaju kvalifikante, a Andy Murray ide na mladog Amerikanca Ryana Harrisona.

Kod djevojaka, prva nositeljica Caroline Wozniacki igra protiv Anastasije Rodionove, a Petra Kvitova protiv Vere Duševine. Victoria Azarenka kreće protiv Britanke Heather Watson, a Marija Šarapova protiv Gisele Dulko.

Australian Open, 2. kolo kvalifikacija:
Victoria Larriere (Francuska) - Mirjana Lučić (Hrvatska, 13) 6:1, 6:4
Matteo Viola (Italija, 27) - Antonio Veić (Hrvatska) 6:7 (1), 7:5, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!