Košarka

Ante Tomić kontinuirano sve bolji

Dino Brumec • nedjelja, 15.01.2012.
Ante Tomić kontinuirano sve bolji
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Nakon što su u subotu odigrane četiri utakmice prve španjolske košarkaške lige, u nedjelju je odigran i ostatak 16. kola. Barcelona je na gostujućem terenu svladala Lagun, dok je Real Madrid pobijedio Alicante, a u ovom dvoboju nastupila su na suprotnim stranama i dvojica Hrvata.

Real Madrid u gostima je slavio protiv Alicantea, a za svaki klub u ovom dvoboju zaigrao je po jedan Hrvat. Ante Tomić nastavlja pružati dobre partije za slavnu madridsku momčad i na ovom je susretu zabilježio 14 poena te ostvario tri skoka i dvije asistencije. Sve to ostvario je za 27 minuta i bio je drugi strijelac svoje momčadi iza Mirotića (16 poena).

Mario Stojić za domaćine ubacio je sedam poena za 24 minute na parketu, a tome je pridodao još po skok i asistenciju. Vrijedi izdvojiti sjajnu partiju Tyronea Ellisa za Alicante koji je zabio 27 poena uz odličan šut za tricu (7/10).

Barcelona je u gostima pobijedila Lagun 71:56 i tako još jednom pokazala da se sve momčadi moraju pomučiti za svaki postignuti poen protiv Barce. Pete Mickael sa 17 koševa te Chuck Eidson i Marcelo Huertas s po 12 poena predvodili su Barcelonu, dok je Andy Panko zabio 20 za domaćine.

Ovim pobjedama Real Madrid i Barcelona učvrstili su se na prva dva mjesta s po 13 pobjeda, dok jedno slavlje manje imaju Unicaja i Caja Laboral. Slijedi ih Alicante koji je dosad 11 puta slavio.

ACB liga, 16. kolo:
Gran Canaria – Estudiantes 73:65
Blusens Monbus – Cajasol 70:77
Zaragoza – Joventut 96:73
Lagun – Barcelona 56:71
Alicante – Real Madrid 86:92

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik16.01.2012. u 09:51
    daj mu 25 min. po tekmi i ante će uvijek, i u svakoj momčadi biti među 2-3 najbolja igrača. izgleda da to treneru reala, konačno dolazi iz dupeta u glavu.
    Obrisan korisnik