Košarka

Hrvatima redom porazi

Mišo Gulić • nedjelja, 15.01.2012.
Hrvatima redom porazi
Foto: Bruno Karadža

Montepaschi je iskoristio još jedan kiks Armani Milana te sada ima dvije pobjede više od prve pratnje koju, uz već spomenutu momčad iz Milana, čine i Scavolini, Bennet Cantu te Bologna. Svakako je zanimljiv i podatak kako je svaki od četiri kluba koji u svojim redovima ima Hrvata bio poražen.

Montepaschi je na domaćem parketu prilično lako došao do novih bodova te je tako i dalje ostao usamljen na vrhu poretka talijanske košarkaške lige. Montegranaro je bio ravnopravan veli dio prvog poluvremena , međutim u nastavku susreta domaći su podignuli nivo igre te zasluženo upisali nove bodove. Za poraženu momčad Sandro Nicević je odigrao 18 minuta te u tom vremenu zabio šest koševa te ubilježio tri asistencije.

Nakon što su u prošlom kolu prekinuli seriju poraza, košarkaši Otto Caserte se ponovno vratili starim navikama, što je značilo i novi poraz. Utakmica je bila riješena već nakon prve četvrtine, a prilično je porazno izgledao podatak kako su u drugoj postigli svega četiri koša. Andrija Stipanović je za Casertu na parketu proveo 16 minuta u kojima je uspio zabiti šest koševa, ali i 10 skokova.

Angelico Biella je u svojoj dvorani nakon prve četvrtine zaostajala 16 koševa, ali zato je ostatak susreta odradila na najvišem nivou te rezultatski uvjerljivo porazila euroligaša Armani iz Milana. Leon Radošević je ponovno imao sporednu ulogu u svojoj momčadi, dobio je svega šest minuta te zabilježio dva koša.

Još jedan klub u kojem nastupa jedan Hrvat je bio prisiljen potpisati poraz, a riječ je o Cimberio Vareseu i Roku Stipčeviću. Bolji od njih su bili košarkaši Terama, a u poraženoj momčadi Zadranin je upisao osam koševa u 33 minute koliko je proveo na parketu.

Ostatak prvoligaškog društva je također odradio nekoliko zanimljivih utakmica, od kojih treba izdvojiti pobjede Cantua i Benettona nad Bolognom, odnosno Cremonom, dok je Scavolini očekivano "zakucao" Monferrato za samo dno ljestvice. U posljednjem susretu Avelino je lakše od očekivanog svladao Veneciju pa sada imaju identičan omjer pobjeda i poraza.

Rezultati 17. kola:
Bennet Cantu - Canadian Solar Bologna 78-72
Benetton Treviso - Vanoli Braga Cremona 68-62
Montepaschi Siena - Fabi Shoes Montegranaro 96-84
Banco di Sardegna Sassari - Otto Caserta 74-56
Scavolini Siviglia Pesaro - Novipiu Casale Monferrato 79-72
Angelico Biella - EA7 Emporio Armani Milano 84-76
Banca Tercas Teramo - Cimberio Varese 81-75
Sidigas Avellino - Umana Venezia 84-63

Tablica:
1. Montepaschi SI 12-4
2. Scavolini Siviglia P 10-6
3. Bennet Cantu 10-6
4. EA7 Emporio Armani MI 10-6
5. Canadian Solar BO 10- 6
...
16. Vanoli Braga CR 5 -11
17. Novipiu Casale Monferrato 4-12

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik16.01.2012. u 11:21
    loša je talijanska liga....malo jača nego lani, ali svejedno...daleko je to od sredine i kraja 90-tih.
    Obrisan korisnik