Košarka

Real jedva preko briljantnog Žorića

Marko Domljanović • četvrtak, 19.01.2012.
Real jedva preko briljantnog Žorića
Foto: EPA

Nevjerojatno dramatičnu utakmicu odigrali su u Malagi Unicaja i Real u sklopu prvog kola "španjolske" skupine F. Vrlo izjednačena utakmica odlučena je u posljednjim sekundama, a one su maestralnom Luki Žoriću odnijele titulu junaka kola i bacile domaće navijače u očaj.

Nakon uvodnog ispitivanja snaga, gosti iz Madrida prvi se put značajnije odvajaju sredinom prve četvrtine kada Tomić pogađa za 4:11. Unicaja uzvraća preko Valtersa i Žorića, a prvo vodstvo domaćinima donosi Garbajosa košem za 16:15 minutu i pol prije predaha. Do kraja je i Rowland pogodio još dva puta pa momčad iz Malage nakon prvih deset minuta ima pet koševa prednosti.

Početkom druge četvrtine su Begić i Reyes brzo polaganjima primakli Real na samo poen zaostatka, ali tada Sinanović sa četiri uzastopna koša opet odvodi Unicaju na plus pet. Međutim, na izjednačenje se nije dugo čekalo jer ono stiže nakon dodatnog bacanja Reyesa za 24:24. Uslijedila je rovovska bitka za svaki poen, ali domaća momčad je ipak nekako održavala minimalnu prednost sve do 18. minute kada Singler pogađa tricu za 35:35. Ni nakon toga Real nije uspio doći do vodstva, a posljednji koš u poluvremenu djelo je Luke Žorića koji postavlja 39:37 na poluvremenu,

Žorić je na isti način nastavio i na početku treće četvrtine, na njega se nadovezao Perić, a "hrvatske" dvije minute polaganjem za 43:39 zaključuje Tomić. Gosti se tada počinju približavati i hrvatski centar im sredinom četvrtine napokon donosi i vodstvo 49:50. Nakon toga slijedi igra koš za koš sve do posljednje četvrtine, a Real se konačno odlijepio kada je Pocius pogodio tricu nakon promašaja Rodrigueza. I ovu četvrtinu košem zaključio Žorić pogodivši jedno slobodno bacanje za 58:62.

Posljednja četvrtina počela je nepreciznim napadima s obje strane, a nestašicu koševa prekida Reyes jednim slobodnim bacanjem. Domaćini uzvraćaju sa osam koševa u nizu i preuzimaju vodstvo, ali Llull košem i dodatnim bacanjem vraća stvari na početak - 66:66. Košem briljantnog Žorića Unicaja potom odlazi na 74:69, ali Real uzvraća sa sedam koševa u nizu i dolazi do dva poena viška malo više od minutu i pol do kraja.

Infarktnu završnicu košem je otvorio Garbajosa kojem odgovara Rodriguez, a potom Žorić slobodnim bacanjima opet izjednačava stvari na 78:78. Rodriguez zatim pogađa jedno bacanje, a Žorić na drugoj strani dovodi Unicaju u vodstvo deset sekundi prije kraja. Ipak, 11 tisuća gledatelja kući je otišlo razočarano jer je u posljednjem napadu Reala precizan bio Mirotić za konačnih 80:81.

Luka Žorić odigrao je briljantnu utakmicu sa čak 32 koša i deset skokova, a zanimljivo je da nitko od njegovih suigrača nije bio dvoznamenkast po pitanju postignutih koševa. Hrvoje Perić bio je blizu sa osam koševa i šest skokova. Kod Reala je slika potpuno drugačija jer je čak pet igrača postiglo deset ili više koševa, a među njima je najbolji bio Singler sa 13 poena. Njega je u stopu pratio Ante Tomić sa 12 koševa i sedam uhvaćenih lopti.

Euroliga, Top 16, skupina F

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Montepaschi Siena81:67Dominion Bilbao Basket
Unicaja Málaga80:81Real Madrid
1Montepaschi Siena 42+58
2Dominion Bilbao Basket 42+14
3Real Madrid 42+7
4Unicaja Málaga 06-79

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik20.01.2012. u 10:17
    Naslov briljantni zoric, a u clanku se vise puta spominje tomic i njegovih 8 od 12 koseva, kad citam clanak imam osjecaj da je zoric prvo poluvrijeme dao 7-8 koseva
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.01.2012. u 10:02
    Ma istina Joko je smješan trener, ali niko nije smetao npr. Žoriću da odigra bolje na prvenstvu, stvarno je bio loš, srića njegova da je tada već potpisao ugovor sa Španjolcima.. Evo analogija sa rukometašima, Goluža je tu negdi sa Jokom, ali Lacković, Balić, Čupić, Alilović.. ne izgledaju tragično... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.01.2012. u 09:25
    zaboravih i stanka baraća koji je isto sinoć bio dobar s 12p, a tu su i planina i lončar, koji nose himki! igrača, 'koliko hoćeš', a repka nam u k...u! prestrašno....tog radića treba kastrirati za kaznu!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.01.2012. u 09:22
    žorić sinoć briljantan, tomić vrlo dobar, popović vrlo dobar, perić i andrić dobri, bogdanović vrlo dobar....banić dobar....pa si mislim, kako to da u repki skoro svi izgledaju kao antitalenti?! možda jer nam je ĐOUK bio izbornik! jebate, imamo igrače koji su nosioci ili u najmanju ruku starteri u... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.01.2012. u 00:46
    kak to da nije igrao ronaldo? :P
    Obrisan korisnik