Rukomet

Goluža: "Previše smo toga promašili"

Zvonka Keliš • petak, 27.01.2012.
Goluža: "Previše smo toga promašili"
Foto: EPA

Europsko rukometno prvenstvo u Srbiji stiglo je i do drugog polufinalnog dvoboja u beogradskoj Areni u kojem su snage odmjerile reprezentacije Hrvatske i Srbija. Bolji je na koncu ove rukometne priče bio domaćin, Srbija, koja tako ide u finale, dok Hrvatima preostaje borba za brončano odličje. Svoje viđenje susreta na koncu svega dao je izbornik Goluža.

Netom nakon poraza od Srbije izbornik reprezentacije Hrvatske Slavko Goluža u razgovoru za HTV izjavio je: "U prvom dijelu imali smo dva gola prednosti, potom smo olako propustili napad, naime, isli smo na šut u petoj sekundi. Na odmor smo išli s golom prednosti, dok smo se dogovorili da ćemo u drugom poluvremenu biti strpljiviji u obrani i napadu."

Dodao je potom Goluža: "Imali smo potom par nekontroliranih i brzih šuteva te smo razbranili Stanića. Žao mi je što nismo odigrali najbolje što smo mogli, što u pravom trenutku nismo bili pravi. Šteta to nismo imali dobar protok lopte, cijelo vrijeme smo bili u faulu, dok su oni dobro zabijali s krila i odvojili su se od nas u pravom trenutku."

Dugi napad je ono što je Golužu zasmetalo kod Srbije: "Oni su stalno igrali dugi napad, gotovo oko minutu, minutu i pola te su nas tako uspavali. Međutim, to im je bilo dozvoljeno. Kada smo se branili trebali smo biti hladnokrvniji, mogli smo i na početku drugog dijela sve riješiti. Imali smo, naime, polukontru i dva zicera, no na koncu smo previše toga promašili. Šteta što u ovako dobroj utakmici nismo dali sve od sebe kako zbog nas tako i zbog svih navijača."

Imali su Srbi dobru taktiku kako spriječiti hrvatski napad, no sada je pred Hrvatima borba za broncu i smirivanje strasti: "Kada smo ih stisli u obrani jedna od njih je ostao ležati na podu i tako su prekidali igru. Nisu nam dali da razvijemo brzu igru, no, sami smo krivi bez obzira na sve. Zapucali smo puno zicera. Sada treba smiriti strasti i ući mirno u utakmicu sa Španjolcima, dati maksimum od sebe, napraviti sve da pobijedimo i to je to", zaključio je Goluža.

Euro 2012. - Skupina II

1Španjolska (+3)3143:130+139
2Hrvatska (+4)3137:128+97
3Slovenija (+2)3153:156-34
4Mađarska (+3)3125:130-54
5Island 3143:146-33
6Francuska 3128:139-113

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik28.01.2012. u 06:29
    O čemu ovaj idiot Goluža priča???? I kako pričate o boljim igračima kad su ti isti igrači izgubili.I to za 4 gola, ne za mrvicu. Bolji treba biti na terenu, ne u rječima i slovima.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.01.2012. u 04:22
    Alene...slazem se.. dodao bih da Hrvatski rukometasi su bulji pojedinci..mozda i klasa vise...visinom..tehnikom..Al je srbija bila bolja momcad.Al kako Goluza nije uspeo sa ovakvim igracima? Nes unutar reprezentacije nevalja..na terenu nije bila momcada...vec pojedinci..Vratar nije odbranio tko zna... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.01.2012. u 03:06
    Ajde molim te, kao da je to razlog što smo izgubili.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.01.2012. u 01:27
    P.S. Balic bi trebao malo da se spusti na zemlju ma kolika zvijezda bio ne bi sebi smio dozvoliti onakve reakcije.Trener je autoritet i ima da ga se postuje a on je status zvijezde trebao potvrditi na terenu kada se je lomila utakmica a ne nekim cudnim gestikulacijama prema treneru.Mislim da i za... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.01.2012. u 00:42
    Najvise mi je zao Slavka Goluze,bas se vidi koliko mu je tesko i koliko je sebe dao da bi se ostvario dobar rezultat,vjerujem da ce on napraviti dobre stvari sa ovim momcima u buducnosti.Cestitke Srbima g gamad na tribinama neka se stidi,stoka primitivna.
    Obrisan korisnik