Tenis

Ljubičićev oproštaj od Zagreba

Iz Doma sportova:Ivor Krapac • srijeda, 01.02.2012.
Ljubičićev oproštaj od Zagreba
Foto: Kristijan Komarica

Ivan Ljubičić je prvi od trojice Hrvata koji su ostali u ždrijebu bio u prilici dohvatiti četvrtfinale PBZ Zagreb Indoorsa, ali nije uspio. Na kraju dana u Ledenoj dvorani Doma sportova, Ljubu je svladao ljevoruki Nijemac Michael Berrer, finalist protekla dva izdanja zagrebačkog ATP turnira, a poslije ispadanja, prvopostavljeni hrvatski adut nije imao previše lijepih riječi za vlastitu igru...

Barem za ovu godinu, a možda i za karijeru, Ivan Ljubičić oprostio se od turnira na kojem je 2006. bio pobjednik, a u naredne dvije sezone finalist. Nijemac Michael Berrer, 105. tenisač svijeta, postavio je znak "stop" u dva seta, sa 6:4 i 6:4, osiguravši četvrtfinalni ogled s u Zagrebu vrlo raspoloženim Jürgenom Melzerom.

Berrer je pobjedom ostao u igri za svoje treće uzastopno zagrebačko finale, dok je Ivanu ovo bila četvrta godina zaredom da u Domu sportova gubi u svojem drugom meču. Prije tri sezone i preklani opraštao se u osmini finala, a lani, nakon što je bio slobodan na startu, u četvrtfinalu.

"Bilo je loše. Servis je još bio u redu, ali i to je vraćao bez problema kad god je mogao doći do njega", osvrnuo se Ljubo poslije ispadanja: "Teško mi je analizirati nakon meča, ali očito je da mi kronično fali tenisa i mečeva, sve mi je prebrzo - nisam igrao dovoljno po zimi i to sada izlazi na površinu. Trebam zavrnuti rukave i raditi dalje".

U prvom setu Berreru je bio dovoljan jedan break, za vodstvo od 3:2, dok mu je u drugoj dionici išlo nešto teže. Breaknuo je već na početku seta i držao vodstvo do 6:4 i 4:2, da bi potom Ivan vratio nadu poravnanjem na 4:4 u drugom, uz break u osmom gemu, ali taj tračak nade nestao je vrlo brzo. Nijemac je kod 4:4 uzeo svoj drugi break u setu, što se pokazalo ključnim.

Suparnik nije bio loš, ali glavnina problema bila je na drugoj strani, istaknuo je Ivan: "Berrera dosad nisam vidio, činjenica je da je tu igrao dva finala, što nije nigdje drugdje, i očito je da mu Zagreb odgovara. No, danas priča nije bila o Berreru, da sam igrao svoje najbolje vjerujem da ne bismo pričali o njemu".

"Svaki put kada izgubiš postoji razočaranje, doma još više boli, ali sada se okrećem Rotterdamu. Dobra strana tenisa je da ne trebaš gledati puno unatrag na ono što je bilo, za to nema vremena, moraš razmišljati o onome što dolazi", zaključio je Ljubo, koji će, nakon što će imati predah u idućem tjednu, kada se igra Davis Cup, u Nizozemsku krenuti nešto ranije i tako spremniji dočekati novi dvoranski turnir.

PBZ Zagreb Indoors, 1.2.2012., osmina finala:
Berrer (Njemačka) - Ljubičić (Hrvatska, 1) 6:4, 6:4.

Parovi, prvo kolo:
Melzer/Peya (Austrija, 1) - Haase/Rojer (Nizozemska/Nizozemski Antili) 6:3, 6:4.

Raspored za četvrtak

Ledena dvorana, od 11:30 sati:
Bracciali/Rosol - Erlich/A. Ram
Baghdatis - Kubot
Južni - Žemlja
Garcia-Lopez - Dodig (ne prije 17:45)
Sela - Karlović

Dvorana II, od 14 sati:
Lacko - Bogomolov Jr.
Baghdatis/Južni - Becker/Waske (nakon prikladnog odmora, ne prije 17)
Melzer/Peya - Dodig/M. Pavić (nakon prikladnog odmora)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik01.02.2012. u 22:39
    Šteta za Ljubu,vidjelo se da je kvalitetniji tenisač po loptama koje je odigravao,ali nažalost danas je previše griješio,to ga je uz odličan Berrerov postotak dobivenih poena nakon prvog servisa(95 %) i njegove slabe realizacije na drugi servis(samo 35 % naspram Berrerovih 50) koštalo pobjede.Ne... [više na forumu]
    Obrisan korisnik