Rukomet

Kiel slavio, Bosna i dalje na nuli

Mihaela Bradovski • četvrtak, 09.02.2012.
Kiel slavio, Bosna i dalje na nuli
Foto: EPA

Prve ovogodišnje bodove u Ligi prvaka osvojili su u četvrtak rukometaši Kadettena, Wisle Plock i Kiela. U Skupini A Bosna nije imala nikakve izglede na gostovanju u Švicarskoj, a loše je prošla i Constanta na vlastitom terenu u Skupini C. Rukometaši Kiela s deset razlike svladali su mađarski Pick...

Skupina A

Osmo kolo Skupine A otvorio je par Kadetten Schaffhausen - Bosna BH Gas. U listopadu prošle godine, u sklopu uvodnog kola momčad BiH prvaka na domaćem je terenu izgubila rezultatom 23:34, no bez obzira na -11 pokazala mnogo više nego što je to uspjela u uzvratu.

Od samog početka susreta utakmica se kretala samo u jednom smjeru - prema trećoj pobjedi švicarskog predstavnika. Čak 43 lopte završile su iza leđa gostujućeg vratarskog para. Bosna je u prvih pola sata postigla tek osam pogodaka te dva više u nastavku. Osam se puta, u sastavu Kadettena, u strijelce upisivao Pendić, dok su najprecizniji kod gostiju bili Kasumović i Zulfić s tri.

Rukometaši Kadettena nakon današnje odlične predstave zauzimaju treće mjesto, a jednak broj bodova na kontu imaju i Chambéry Savoie i IK Sävehof čije su utakmice na rasporedu 12. veljače. Bosna je bez pomaka posljednja bez ijednog osvojenog boda.

Skupina C

Uvjerljivu pobjedu na startu ovogodišnjeg natjecanja u Ligi prvaka upisali su i rukometaši Orlen Wisla Plocka na gostovanju u Rumunjskoj. Domaći sastav poveo je s 2:0 i tu je uvodnu prednost uspijevao održati do ulaska u desetu minutu susreta kada je Wiśniewski pogodio za 3:4. Nakon osam minuta Toromanović postavlja +3 za svoju momčad, ista je razlika na semaforu stajala i u 24. minuti, baš kao i prilikom odlaska na odmor.

Momčad domaćina u prvom je dijelu postigla 12 pogodaka, a prvi idući došao je nakon 11 minuta igre u nastavku. Taj je zgoditak bio djelo Simicua, no Constanta je već tada zaostajala velikih i nedostižnih deset pogodaka razlike. U posljednje četiri minute gosti su dodatno povukli pa je dvoboj osmog kola na kraju završio rezultatom 34:19 u njihovu korist.

Najviše pogodaka u pobjedničkoj postavi postigao je Kubisztal, njih 11, dok je najuspješniji u sastavu Iona Crăciuna bio Toma s četiri manje. Kwiatkowski je dvoboj završio ranije, deset minuta prije kraja zaradio je treće isključenje, no to nije ostavilo traga na igri poljskog predstavnika.

Skupina D

13 bodova u osam susreta skupili su rukometaši Kiela u Skupini D Lige prvaka. Na startu 2012. godine na domaćem terenu, pred gotovo 10 tisuća gledatelja slavili su protiv mađarskog Picka. Gosti su tek u prvoj minuti imali minimalnu prednost, za uvodni pogodak pobrinuo se František Šulc inače autor današnjih šest zgoditaka.

Nakon šest minuta igre sastav Kiela poveo je s 3:1, da bi zatim na svoj idući pogodak čekao novih šest minuta. Međutim, domaćin taj "prazan hod" njemačkog predstavnika nije znao kazniti. U 21. minuti momčad Alfreda Gislassona stigla je na +9, za 14:5 poentirao je Narcisse. Na samom kraju prve polovice dvoboja gosti su ostvarili mini seriju pa se tako u nastavak ušlo pri rezultatu 18:12.

Dva uzastopna pogotka početkom druge dionice postigli su domaći rukometaši, a dvoznamenkastu prednost domaći su navijači pozdravili u 36. minuti. Autor tog gola bio je Henrik Lundström. Na ulasku u 41. minutu utakmice Kiel je vodio 24:16, a period koji je i definitivno odlučio pobjednika bio je onaj od spomenute pa do 47. minute.

Uz pomoć nekoliko obrana vratara Thierryja Omeyera koji je u tom trenutku držao visokih 48 posto uspješnih intervencija, raspoloženi šuteri lidera Bundeslige ušli su u 5-0 seriju. Rukometaši Picka u posljednjih su deset minuta utakmice ušli s minusom od 14 pogodaka. U iduće tri minute tu su razliku uspjeli smanjiti na -10 koliko je ostalo i nakon 60 minuta igre.

U 38. minuta igre vratar francuske reprezentacije skupio je 13 obrana, još pet dodao je Palicka, dok je pogocima Kiel predvodio Sprenger (11). Zeitz je pogodio sedam puta, jednom više od najuspješnijih šutera Picka, Šulca i Beočanina. Pribanić se u strijelce upisao četiri puta. Tatai je šest puta uspješno zaustavio pokušaje domaćina, Mikler njih sedam. Dvoboj je sudio hrvatski dvojac Jurinović - Mrvica.

Liga prvaka - Skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

8. kolo

Kadetten43:18Bosna BH Telecom
Chambéry 19:30Barcelona
IK Sävehof28:25RK Zagreb
1Barcelona 10336:245+9118
2RK Zagreb 10289:255+3416
3IK Sävehof 10291:300-910
4Kadetten 10309:283+268
5Chambéry  10276:270+68
6Bosna BH Telecom 10195:343-1480

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!