Liga prvaka - Skupina A, 8. kolo, 12.02.2012, 18:10 h
IK Sävehof
IK Sävehof 28:25 RK Zagreb
RK Zagreb

Sävehof teško porazio Zagrebaše

Damir Žbulj • nedjelja, 12.02.2012.
Sävehof teško porazio Zagrebaše
Foto: Kristijan Komarica

U susretu osmog kola u skupini A Lige prvaka rukometaši Croatia osiguranje Zagreba doživjeli su i drugi poraz. Na gostovanju kod švedskog Sävehofa doživjeli su iznenađujuće težak poraz, možda ne rezultatski, jer je na kraju bilo samo tri pogotka viška za domaćina, no, u završnici utakmice Zagrebaši su imali i osam pogodaka zaostatka za suparnikom.

Sävehof su Zagrebaši svladali u Areni na početku ovosezonskog natjecanja u Ligi prvaka, no, i tada su se Skandinavci pokazali kao čvrst protivnik, s kojim treba odigrati ozbiljan rukomet, ukoliko se želi do pobjede.

Slavljenik Kopljar

Danas je najbolji desni vanjski proteklog Eura u Srbiji Marko Kopljar proslavio svoj 26. rođendan. Slavljenik se nije proslavio u večerašnjem susretu, zabio je tri pogotka, ali je bez Balića pored sebe, na terenu izgledao bezopasno.

U Scandinavium Areni, pred oko tri tisuće gledatelja, od čega je jedan lijep broj bio i u hrvatskim dresovima, trener Obrvan je na teren poslao sedmorku sa Šegom na vratima, Horvatom i Vukićem na krilima, Marićem na crti te Gojunom, Josom Valčićem i slavljenikom Kopljarom na vanjskim pozicijama.

Problemi s ozljedama izbacili su Balića iz ovog dvoboja, dok su nedovoljno opravljeni i Špiler i Tonči Valčić ipak bili spremni pokušati pomoći ekipi na putu do bodova. Izostanak Balića pokazao se velikim problemom već u samom otvaranju utakmice, gdje je napad CO Zagreb izgledao jako spor, bez pravih ideja, a pritom uz previše tehničkih pogrešaka, pogrešno dodanih lopti i prekršaja u napadu, a tako je bilo i sve do kraja utakmice.

Prvi pogodak na utakmici pao je tek na isteku pete minute, kada je Apelgren realizirao jednu kontru, da bi na 2:0 Šveđani povisili u osmoj minuti. U tim minutama u napadu je ipak zaigrao Špiler, što je odmah rezultiralo dobrom akcijom i sedmercem, a siguran realizator bio je kapetan Horvat.

Pokušao je trener Obrvan minutom odmora trgnuti svoju ekipu, no, Zagrebaši su nastavili po starom, bez prave opasnosti u napadu. Horvat je u 15. minuti još jednom bio precizan sa sedam metara postavivši rezultat na 5:2, da bi tek u nevjerojatnoj 16. minuti CO Zagreb stigao do pogotka iz igre, nakon polukontre i realizacije Gojuna.

Učinak igrača

U redovima hrvatskog prvaka kapetan Horvat postigao je sedam golova, tri iz sedmeraca, ali sve u prvih 30 minuta. Gojun je zabio pet, Marić četiri, slavljenik Kopljar tri, Joso Valčić dva, dok su jednom protivničku mrežu tresli još i Brozović, Štrlek, Vukić i Špiler. Šego je odlično branio, zaustavio 15 protivničkih udaraca i da nije bilo njegove dobre partije tko zna kako bi završio ovaj dvoboj. Kod pobjednika nevjerojatan je bio Larsson s 13 postignutih golova, a vratar Peter Johannesson obranio je 17 pokušaja Zagrebaša.

Zagrebaši su u tim minutama uhvatili priključak, Horvat je treći svoj pogodak zabio sa svoje prirodne pozicije, s krila, no, upravo kapetanovim isključenjem domaćin radi seriju te odlazi i na pet pogodaka viška (10:5). Veliku prednost čuvali su igrači Sävehofa sve do posljednjih 20-ak sekundi prvog poluvremena, kada je Horvat, u trenutku kada su Zagrebaši bili s igračem manje na terenu, realizirao dvije kontre i tako postavio rezultat na poluvremenu na 12:10. Odlično je u prvih 30 minuta branio Šego, upisao devet obrana i da nije bilo njegova doprinosa Šveđani bi vjerojatno na odmor otišli s izuzetno uvjerljivom prednosti.

U nastavku utakmice hrvatski prvak zaigrao je bolje, u 36. minuti stigao i do izjednačenja (14:14), no kada se činilo da će stvari sjesti na svoje mjesto uslijedio je neobjašnjivi pad u igri, što je na kraju rezultiralo uvjerljivim vodstvom domaćih. Još je 20-ak minuta prije kraja bilo 16:16, a tada su 'kola krenula nizbrdo'.

U 45. minuti već je +3, a Šveđani serijom 11:3 do završnice dvoboja dolaze do uvjerljivih, nedostižnih i pomalo poražavajućih osam pogodaka viška, bilo je 27:19. U završnih pet minuta Zagrebaši su uspjeli samo ublažiti i uljepšati neminovan poraz te se okrenuti prema idućem vikendu i gostovanju kod aktualnog europskog prvaka Barcelone. Završilo je sa 'samo' 28:25, što na kraju i nije realan prikaz stanja na terenu.

Liga prvaka - Skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

8. kolo

Kadetten43:18Bosna BH Telecom
Chambéry 19:30Barcelona
IK Sävehof28:25RK Zagreb
1Barcelona 10336:245+9118
2RK Zagreb 10289:255+3416
3IK Sävehof 10291:300-910
4Kadetten 10309:283+268
5Chambéry  10276:270+68
6Bosna BH Telecom 10195:343-1480

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik13.02.2012. u 20:50
    Kopljar je smor... Gobac je debelo prase koje nam se smije... a mi naivci koji to gutamo
    Obrisan korisnik
  • Griotte13.02.2012. u 20:43
    A kaj sam ja pričao o Kopljaru?Nakon jedne tekme protiv Francuza ga se krneulo dizati u nebesa,a kada sam naveo nabrojene prije toga gdje nije napravio ništa,pljuvačina. Eto vam sada Kopljara. Nikada igrača od njega.
    Griotte
  • Obrisan korisnik13.02.2012. u 16:25
    jebo te j.valčić, krme debelo! da je mali kaleb igrao 30 minuta barem, ne bismo izgubili.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.02.2012. u 01:32
    Stvarno užas. Gledao sam Zagreb u SEHI zadnju utakmicu. Kao, komentator je oduševljen što mali Kaleb dobije priliku igrati 5 minuta na terenu, a vidno lošiji J. Valčić igra cijelu utakmicu. Kakva greška za cijeli klub. Za ovo danas ne treba ni trošit riječi.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.02.2012. u 00:11
    uglavnom hrvatski rukomet je pun tih talenata koji će bit talenti i s 35 g. među njima je ovaj poluproizvod valčić a i najbolji desni vanjski eura kopljar. bez obzira na sve kopljar ne zaslužuje reprezentaciju jer je on još uvijek nesposoban a i takav će i ostat. tu naravno spada i inteligentni... [više na forumu]
    Obrisan korisnik