Rukomet

Ninčević odličan u pobjedi Berlina

Vedran Filipović • ponedjeljak, 13.02.2012.
Ninčević odličan u pobjedi Berlina
Foto: Dario Dodić

Nedjeljni program rukometne Lige prvaka nije donio pretjerana iznenađenja. Oba francuska kluba su poražena, HSV je osigurao prvo mjesto dok se Füchse obračunao s Medvedima, kao i Kopenhagen s Partizanom.

Skupina A

U skupini u kojoj se nalazi i hrvatski predstavnik CO Zagreb, Barcelona je potvrdila svoje prvo mjesto lakom pobjedom u Francuskoj kod Damira Bičanića. Chambéryju je trebala pobjeda budući da se bori za prolazak u drugu fazu natjecanja, no protiv snažne španjolske momčadi nije imali šanse.

Domaći su se držali u egalu 20 minuta (8:8), no Katalonci su na odmor otišli s 15:10 što su suvereno i lako održali i povećali do kraja susreta. Nagy i Rocas zabili su sedam golova dok je Rutenka dodao pet. U francuskim redovima nitko se nije posebno istakao, valjda tek izdvojiti Patyja s četiri te Busseliera i Bičanića s tri pogotka.

Skupina B

U neizvjesnoj skupini B Lisice iz Berlina su "ukrotile" Čehovske Medvede. Susret je bio vrlo neizvjestan, gosti su malo bolje otvorili susret, no domaći su se vratili nakon malog zaostatka na poluvremenu te je u 56. minuti semafor pokazivao 27:27. Ipak, Nijemci su na svojoj strani imali raspoloženije ljude u ključnom trenutku, Bult i Christophersen su osigurali bodove Füchseu.

Richwein je postigao osam pogodaka, a odličan je bio i Ivan Ninčević s tek jednim manje dok su za Ruse šest puta bili uspješni Harbok i Šelmenko. Lisice su trenutno treće, bod ispred Kielcea, ali iza Veszpréma.

Skupina C

Izostanak Pascala Hensa nije smetao Hamburgu da dođe do relativno lake i očekivane pobjede u Sankt Peterburgu. Držali su se domaći na prihvatljivom zaostatku do odmora (13:17), no kada je Matthias Flohr postigao četiri uzastopna pogotka za njemačkih 23:17, priči je bio kraj već 20 minuta prije kraja.

Bitter je sakupio 17 obrana, Bertrand Gille bio je najefikasniji u redovima pobjednika s šest golova dok je njegov brat Guillaume u Rusiji odigrao 400. utakmicu za HSV. Lacković i Vori postigli su po četiri pogotka dok su kod domaćina najbolji bili Gaboev i Nasirov s šest zgoditaka.

Skupina D

Danski Kopenhagen lako je apsolvirao prepreku zvanu Partizan. Valur Sigurdsson i Niclas Ekberg punili su mrežu gostiju dok je Kasper Hvidt u prvom dijelu imao čak 61 posto obrana. Prednost od sedam pogodaka održala se i u nastavku gdje su domaći uspjeli sačuvati dovoljno snage za nastavak daljnje borbe.

Ekberg je na koncu završio sa šest pogodaka, Stefansson je postigao pet, a Sigurdsson jedan manje. Kod Partizana Ilić i Mešter bili su najbolji s šest, odnosno pet pogodaka.

Drugi susret u grupi bio je mnogo neizvjesniji, a bodove u infarktnoj završnici protiv Montpelliera uzeo je domaći Ademar koji je neporažen na svom terenu.

Španjolci su prvi puta opipljiviju prednost imali krajem prvog dijela na 13:10, no već u 37. minuti Francuzi su ostvarili svoje prvo i jedino vodstvo na utakmici (16:17). Pet minuta prije kraja bilo je 27:25 za Ademar, no Canayerovi izabranici izjednačili su nakon minute odmora. Oba vratara (Alamo i Stochl) odlično su odrađivali svoj posao, no utakmicu su prelomili kasni golovi Garcije i Ruesge čime je Leon otišao na 29:27.

Carlos Ruesga bio je nezaustavljiv s 11 pogodaka koliko je zabio i Kavtičnik s druge strane.

Liga prvaka - Skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

8. kolo

Kadetten43:18Bosna BH Telecom
Chambéry 19:30Barcelona
IK Sävehof28:25RK Zagreb
1Barcelona 10336:245+9118
2RK Zagreb 10289:255+3416
3IK Sävehof 10291:300-910
4Kadetten 10309:283+268
5Chambéry  10276:270+68
6Bosna BH Telecom 10195:343-1480

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!