Rukomet

CO Zagreb u Barceloni traži iznenađenje

Damir Žbulj • subota, 18.02.2012.
CO Zagreb u Barceloni traži iznenađenje
Foto: Kristijan Komarica

U pretposljednjem kolu skupine A ovosezonske Lige prvaka rukometaše Croatia osiguranje Zagreba očekuje atraktivan protivnik. Aktualni europski prvak Barcelona bit će domaćin Zagrebašima, u novom dvoboju ovih starih znanaca i sportskih rivala...

Hrvatski rukometni prvak nije na najbolji mogući način otvorio nastavak ovosezonske Lige prvaka. Znalo se kako će Zagrebašima, nakon reprezentativne stanke, umora, ali i ozljeda pojedinih igrača švedski Sävehof, koji je i dalje u izglednim kombinacijama za prolaz u osminu finala, biti težak protivnik. No, takav poraz, gdje je suparnik imao i osam pogodaka prednosti, ipak je stigao pomalo i neočekivano.

Pokazalo se kako bez Balića te se ozljedama načetim Tončijem Valčićem i Špilerom igra CO Zagreba u napadu teško funkcionira, a kako vanjska linija s Gojunom, mlađim Valčićem i Kopljarom jednostavno nije bila dovoljno dobra do ugrozi suparnika i njihovu čvrstu, agresivnu i pokretljivu obranu.

Horvat najavio borbu

Kapetan CO Zagreba Zlatko Horvat bio je najbolji pojedinac zagrebačkog dvoboja ovih suparnika. Deset postignutih golova, uz odličnu igru u oba pravca sigurno bi mijenjao za bodove u tom susretu, no, pred kapetanom je nova prilika da pokaže svoje rukometno umijeće protiv aktualnog europskog prvaka: "Spremamo se kroz ovaj susret za osminu finala Lige prvaka. Sigurno će nam dobro poslužiti da vidimo kako bi trebalo igrati protiv jačih protivnika. Odigrat ćemo susret najbolje što možemo i nadati se pozitivnom rezultatu. Poraz u Švedskoj nam je možda i dobro došao, da nas malo razbudi, podigne prije nastavka natjecanja. Ovo će biti najlakša utakmica za nas, jer nemamo što za izgubiti," kazao je za Sportnet.

Trener Ivica Obrvan i dalje nema na raspolaganju Balića, koji zbog problema s ozljedom nije niti otputovao za Barcelonu, Tonči Valčić još uvijek nije u potpunosti spreman, ali će ponovno stisnuti zube i odigrati barem u obrani, dok se Slovenac Špiler oporavio i trebao bi biti jedan od ključnih igrača u subotnjoj utakmici.

"Nadamo se da ćemo biti na visini zadatka i da će naši navijači biti zadovoljni našom igrom," najavio je Obrvan pred odlazak u katalonsku prijestolnicu. "Igramo s prvakom Europe, a nalazimo se u dosta složenoj situaciji što se tiče ozlijeđenih igrača. Nismo kompletni, međutim nadamo se kako ćemo pružiti dostojan otpor. Možda ne kao u prvoj utakmici u Zagrebu, ali u svakom slučaju da popravimo utisak koji smo ostavili u nastavku Lige prvaka, u proteklom kolu u Švedskoj."

"Očekujemo jednu pravu borbu nakon onog poraza protiv Šveđana. Moramo se prikazat u boljem izdanju, ako želimo nešto napraviti protiv Barcelone. Bit će to jedna super utakmica," potvrdio je David Špiler, koji je spreman za veliki dvoboj.

Velika rukometna povijest veže ova dva rukometna kluba. Međusobni dvoboji u finalima Lige prvaka bili su posebni, kao i relativno česti ostali susreti. Ali i posljednji dvoboj, u listopadu u zagrebačkoj Areni, bio je fenomenalan. Zagrebaši su odigrali odličnu utakmicu, držali u šahu aktualne europske prvake sve do posljednjih sekundi utakmice, ali nažalost, nisu uspjeli iskoristiti zadnji napad, uzeti barem bod pa je minimalna pobjeda otišla Barceloni.

Igrači, ali i vodstvo CO Zagreba, nadali su se kako bi ovaj dvoboj mogao odlučivati o prvom mjestu u skupini A, no, porazom u Švedskoj ta opcija u ovom trenutku izgleda nedostižna. No, važno je kako je drugo mjesto osigurano, što će sigurno biti možda i presudan faktor u knockout fazi i osmini finala elitnog europskog rukometnog natjecanja.

"Izuzetno su jaki i organizirani u obrani. Igraju i mijenjaju dvije specifične obrambene formacije, što nam može stvoriti probleme. Svoju kvalitetu pokazali su i u prvoj utakmici, kada smo teško stigli do pobjede. Sigurno neće biti lagana utakmica," najavio je tehniko i privremeni trener Barcelone Rubiella.

Barcelona je gotovo i teoretski osigurala prvo mjesto u skupini A, a u prošlom kolu dokazali su kako su i dalje u velikoj formi. Bez ikakvih problema, rezultatski uvjerljivo s 11 golova viška, svladali su u gostima Chambery, koji se još jednom ove sezone prikazao kao nedostojan protivnik. U tom dvoboju Nagy je zabio sedam golova, Rocas i Rutenka po pet te će sigurno biti glavna opasnost i o ovom dvoboju. Naravno, uz odlične vratare Šarića i Sjöstranda, ali kojeg god igrača se spomene, svjetska je klasa, a Španjolci će sigurno imati i motiv više, nakon nedavnog poraza za europsku broncu u Srbiji.

Barcelonu ne vodi prvi trener Xavi Pascual, koji se još uvijek oporavlja od operacije srca, no, tehniko momčadi Toni Rubiella, koji je privremeno preuzeo klupu najavio je maksimalan angažman igrača, kao i pohod na pobjedu: "Pretpostavljali smo kako će ovaj dvoboj biti ključan za prvo mjesto u skupini. Gotovo smo ga osigurali, ali još uvijek nije sve riješeno pa ćemo pružiti svoj maksimum kako bi stigli do nove pobjede. Igramo protiv snažnog protivnika i nikakvo opuštanje ne dolazi u obzir."

Liga prvaka, skupina A, 9. kolo
Barcelona Intersport - Croatia osiguranje Zagreb, 16.15 sati

Liga prvaka - Skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

9. kolo

Kadetten28:24Chambéry
Bosna BH Telecom21:38IK Sävehof
Barcelona29:30RK Zagreb
1Barcelona 10336:245+9118
2RK Zagreb 10289:255+3416
3IK Sävehof 10291:300-910
4Kadetten 10309:283+268
5Chambéry  10276:270+68
6Bosna BH Telecom 10195:343-1480

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik18.02.2012. u 14:01
    ima svakakvih iznenađenja
    Obrisan korisnik