Rukomet

Varaždin domaćin završnice Kupa ISF-a

Sportnet • utorak, 28.02.2012.
Varaždin domaćin završnice Kupa ISF-a
Foto: Ivana Strahija

U četvrtak, 1. ožujka 2012. godine s početkom u 10:40 sati u sportskoj dvorani Graberje u Varaždinu održati će se Završnica Kupa ISF-a.

Završnica kupa ISF-a zadnja je faza kvalifikacijskog natjecanja kojim će se dobiti hrvatski predstavnici o obje konkurencije (mladići i djevojke) za natjecanje Svjetskog školskog rukometnog prvenstva koje će se od 14. do 22. travnja 2012. godine održati u Varaždinskoj županiji i Gradu Varaždinu.

Kroz sve razine natjecanja Kupa ISF-a prošle su 73 ekipe (47 ekipa mladića i 26 ekipa djevojaka) odnosno ukupno preko 1000 sudionika u dobi od 15 do 17 godina.

Na poluzavršnim natjecanjima skupina Sjever, Jug, Zapad i Istok nastupilo je sveukupno 28 ekipa, od toga 17 u kategoriji mladića odnosno 11 u kategoriji djevojaka. Tako je kroz poluzavršna natjecanja prošao 361 učenik i 28 voditelja. Sva natjecanja održana su na visokom nivou i svi sudionici imali su priliku uživati u dobrom i lijepom rukometu.

Nastup u završnici izborile su rukometne ekipe školskih sportskih društava sljedećih srednjih škola:

Kategorija djevojke:
1. Srednja strukovna škola B.J. Jelačić – Sinj
2. Gimnazija A.G.Matoš – Đakovo
3. Srednja škola Dugo Selo
4. Gimnazija Čakovec

Kategorija mladići:
1. Srednja strukovna škola B.J Trogiranin – Trogir
2. I. Gimnazija Osijek
3. Prva riječka hrvatska gimnazija – Rijeka
4. Športska gimnazija - Zagreb

Natjecanju će prisustvovati predsjednik Hrvatskog školskog športskog saveza, Nikola Perković, predstavnik varaždinske županije, zamjenik gradonačelnika grada Varaždina, Vjeran Radelić, te proslavljeni hrvatski rukometni reprezentativci.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!